back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1.500.00 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1.500.00 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μετά από πολύμηνες επαφές και συζητήσεις του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Πάτμου, κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη, με το Υπουργείο Υγείας, τον Διοικητή, κ. Χρήστο Ροϊλό και Υποδιοικητή, κ. Περικλή Αλεβίζο της 2ης ΔΥΠΕ και την τεχνική υπηρεσία της τελευταίας, το ΚΥ Πάτμου ανήκει στα ΚΥ της χώρας που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την ανακαίνιση, αναβάθμιση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση που θα λάβει το ΚΥ Πάτμου ανέρχεται στο ποσό του 1.500.000 Ευρώ και θα αφορά σε ανακαίνιση, αναβάθμιση και βελτίωση τόσο των κτιριακών υποδομών όσο και του επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Το ακόμη πιο σημαντικό, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, κ. Θανάσης Πλεύρης, είναι ότι το εν λόγω έργο αναβάθμισης των ΚΥ που θα χρηματοδοτηθούν σε όλη την επικράτεια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025, με τους πολίτες να απολαμβάνουν πλέον συνθήκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οι οποίες αποπνέουν σεβασμό και αναγνώριση στην αξία του ανθρώπου και στις μάχες των ασθενών για την υγεία τους.

Για το ΚΥ Πάτμου, η χρηματοδότηση 1.500.000 Ευρώ αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο στην αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΚΥ Πάτμου, κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης, φανερά ικανοποιημένος και δικαιωμένος για τις πολύμηνες επιδιώξεις του να ενταχθεί το ΚΥ Πάτμου στην χρηματοδότηση αυτή, δήλωσε ότι “πρόκειται για μία μεγάλη νίκη για τους συμπολίτες μου οι οποίοι αξίζουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας, αλλά και για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό που χρειάζεται άρτιες υποδομές”. Ο κ. Τσαμπαλάκης τόνισε ότι “το όνειρο όλων των Πατμίων γρήγορα θα γίνει πραγματικότητα”, ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς που στήριξαν την προσπάθεια αυτή και αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα της ένταξης του ΚΥ Πάτμου στην σχετική χρηματοδότηση και ευχήθηκε “Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος με ευχάριστες ειδήσεις πάντα για το νησί μας”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ