Αναπτυξιακές προτεραιότητες έχει θέσει ο Δήμος Πάτμου συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην δρομολόγηση νέων έργων υποδομών με τουριστικό χαρακτήρα. Στις 30 Σεπτεμβρίου κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου της Μελέτης με τίτλο: «Κατασκευή μόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Σκάλας Πάτμου» και προχώρησε η ανάθεση στoν ανάδοχο με προσφερόμενη τιμή 145.992,50 € πλέον Φ.Π.Α. ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση.
Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (λιμενική, γεωτεχνική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική κ.α.) που αφορούν στην κατασκευή µόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.
Σημειώνεται πως η κατασκευή του νέου μόλου πρόσδεσης στη Σκάλα Πάτμου πρόκειται να δώσει σημαντική ώθηση στο τουρισμό, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις λειτουργίες των λιμενικών εγκαταστάσεων, ώστε να επιτρέψει την εξυπηρέτηση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στο άμεσο μέλλον. Για το ζήτημα αυτό, είχε προηγηθεί σειρά εποικοδομητικών προγραμματισμένων συσκέψεων στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών μεταξύ του Δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε και του Υπουργού κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή που ανταποκρίθηκε άμεσα στα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής, δρομολογώντας το σπουδαίο αυτό το έργο, ώστε να αποφευχθούν περιττές και αντιπαραγωγικές καθυστερήσεις στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων.















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου