back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΙΨΟΙ: Συμμετοχή Δημάρχου σε συνέδριο για τη δημιουργία δικτύου Aegean Trails

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΛΕΙΨΟΙ: Συμμετοχή Δημάρχου σε συνέδριο για τη δημιουργία δικτύου Aegean Trails

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κω στις 17 και 18 Νοεμβρίου με θέμα τη δημιουργία του δικτύου Aegean Trails παραβρέθηκε για να παρακολουθήσει τις εργασίες του ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Οι Λειψοί θα είναι ένα απ τα τέσσερα νησιά της Δωδεκανήσου που συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο δίκτυο νησιών ορεινής ποδηλασίας, μαζί με τη Λέρο, την Πάτμο και την Κω. Από την Άνοιξη η εταιρεία Island Hopping, που δραστηριοποιείται σ’ αυτό το είδος τουρισμού, θα οργανώνει εκδρομές με ειδικά διαμορφωμένα πλοία στα οποία θα επιβαίνουν λάτρεις της συγκεκριμένης αθλητικής δραστηριότητας, και πάνω σ αυτά θα διατίθεται ο απαιτούμενος ποδηλατικός εξοπλισμός, πραγματοποιώντας εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στα προαναφερθέντα νησιά.

Ο δήμος μας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χάρτη πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών βρίσκεται σε αναμονή για την προκήρυξη της σχετικής πρόσκλησης για την ένταξη του νησιού μας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με σκοπό τον καθαρισμό και τη σήμανση των υφιστάμενων μονοπατιών αλλά και τη διάνοιξη νέων.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται σ ένα ευρύτερο και στοχευμένο σχέδιο της δημοτικής αρχής για προσέλκυση θεματικού τουρισμού, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, προσφορά περισσότερων επιλογών αναψυχής, αναβάθμιση της ποιότητας και αποφυγή της μαζικότητας που μπορεί να γίνει τοξική σε βάρος της  αυθεντικής φυσιογνωμίας του νησιού μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ