Oct 16, 2019 Last Updated 01:03, στις 16-10-2019

Λειψοί: Επτά (7) κενά σε δημοτικό και λύκειο

Σχολιάστε το άρθρο

Τις τραγικές συνέπειες από την υποστελέχωση του διδακτικού προσωπικού των σχολείων βιώνουν οι Λειψοί ως αποτέλεσμα της κατάργησης του άρθρου του νομοσχεδίου σχετικά με τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών στις δυσπρόσιτες περιοχές.

Λειψοί: Τα αποτελέσματα των Δημαιρεσιών και οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Σχολιάστε το άρθρο

Μετά την ορκωμοσία και εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής, συγκλήθηκε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου  το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό  θέμα: «Εκλογή των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λειψών», κατά τις οποίες εξελέγησαν:

Προσάραξη τουρκικού Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στους Λειψούς

Σχολιάστε το άρθρο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες (15.8.2019), η Λιμενική Αρχή Λειψών, για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΡΙΝΑ” σημαίας Τουρκίας, με εννέα (09) ημεδαπούς και τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΚΟΥΛΟΥΡΑ” νοτιοανατολικά ν.Λειψών.

Λειψοί: Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ σκάφους

Σχολιάστε το άρθρο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες (15.8.2019), η Λιμενική Αρχή Λέρου, για μικρή εισροή υδάτων στο Θ/Γ “AUDERMARSS” σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΣΑΔΙΑ” ν.Λειψών.

Λειψοί: Διακομιδή 75χρονης και 49χρονου στο Πυθαγόρειο

Σχολιάστε το άρθρο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, διακομιδή 75χρονης και 49χρονου ασθενούς, από τον λιμένα Λειψών στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Λειψοί: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό παιδείας κ. Γαβρόγλου για το επικείμενο λουκέτο των δυσπρόσιτων σχολείων

Σχολιάστε το άρθρο

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, για άλλη μια φορά τα μικρά νησιά της πατρίδας μας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να προσπαθούν να αποδείξουν, σε όσους δεν έχουν ιδέα πως κρατιέται ζωντανός ένας απομακρυσμένος τόπος που είναι εξαρτημένος καθημερινά από εντελώς τυχαίες συνθήκες όπως αυτές του καιρού, της συγκοινωνίας, της έλλειψης σημαντικών υποδομών που απολαμβάνουν άλλες περιοχές, όπως νοσοκομεία κ.α., πως "δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων".

Επιστολή δημάρχου Λειψών προς πρόεδρο Ελεγκτικού συνεδρίου με την οποία ζητά την κατ’ εξαίρεση παράταση προληπτικού ελέγχου στους μικρούς δήμους

Σχολιάστε το άρθρο

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε, από 01-01-2019 οι ΟΤΑ  ανέλαβαν την πλήρη οικονομική διαχείριση τους. Αυτό σημαίνει ότι οι Δήμοι  έμειναν μόνοι τους σε μια θάλασσα ταραχώδη, τελείως απροστάτευτοι.

Ανεστάλη ο καταλογισμός “μαμούθ” σε υπόλογους του Δήμου Λειψών

Σχολιάστε το άρθρο

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο ανεστάλη ο καταλογισμός ύψους 1.230.000 ευρώ, που επιβλήθηκε από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Ρόδο, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον εις βάρος του πρώην δημάρχου Λειψών και επικεφαλής της παράταξης “Νησιωτική Ανατροπή” στην μειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Μπενέτου Σπύρου και στον ταμία του ίδιου Δήμου.

Δράσεις Πρόληψης από το ΚΕΘΕΑ στους Λειψούς

Σχολιάστε το άρθρο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου του ΚΕΘΕΑ, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και θέλοντας να υποστηρίξει τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, οι οποίες δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και συμβουλευτικής κατά των εξαρτήσεων διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης στους Λειψούς.

Βρείτε μας στο Facebook