ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Η ημερίδα για τον Αλιευτικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας την Κυριακή, σε συνεργασία με την ΑΝ.ΔΩ., το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Αλιευτικό Σύλλογο “Παναγιά Υπαπαντή” ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου ικανοποίηση για τη συμμετοχή, τον διάλογο και τις ιδέες που αναδείχθηκαν.
Ήταν μια σημαντική στιγμή για την Κάλυμνο, για την κοινωνία μας και για το μέλλον του τόπου μας.
Η Κάλυμνος δεν είναι απλώς ένα νησί που έχει αλιευτική παράδοση.
Είναι ένα νησί που ζει από τη θάλασσα, που αναπνέει με τον παλμό της, που πορεύεται χάρη στη δύναμη και την ψυχή των ανθρώπων της.
Και δεν είναι τυχαίο ότι κατέχουμε τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ελλάδα.
Αυτό δεν είναι ένας αριθμός
• είναι ιστορία, ταυτότητα, πολιτισμός. Είναι ο πλούτος μας.
Σήμερα, όμως, αυτή η παράδοση μπορεί να γίνει και αναπτυξιακή ευκαιρία.
Ο αλιευτικός τουρισμός ανοίγει νέες προοπτικές για τους αλιείς μας, τους νέους μας, τις οικογένειες που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.
Προσφέρει εισόδημα χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον, φέρνει τον επισκέπτη σε άμεση επαφή με την αυθεντικότητα της Καλύμνου και ενισχύει τη συνολική εικόνα του νησιού μας ως προορισμού εμπειριών — όχι απλώς διακοπών.
Θέλω λοιπόν να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας, και ειδικά όσους ασχολούνται με τη θάλασσα, να δουν αυτή την ευκαιρία με ανοιχτό μυαλό και προοπτική.
Να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε αυτή τη νέα μορφή δραστηριότητας.
Να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, την κουλτούρα και τις γνώσεις που ήδη διαθέτουν.
Η Κάλυμνος έχει όλα τα φόντα να γίνει πρότυπο νησί αλιευτικού τουρισμού σε όλη τη χώρα. Έχει ανθρώπους με μεράκι, καΐκια που γράφουν ιστορία, παράδοση αιώνων και μια κοινωνία που όταν πιστέψει σε κάτι, το κάνει πράξη.
Η ημερίδα ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνεργασία και αποφασιστικότητα, για να δώσουμε στην Κάλυμνο τη θέση που της αξίζει.
























ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί