back to top
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

Στα 830 ευρώ (από 780) διαμορφώνεται το ύψος του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η αύξηση συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα.

Πρόκειται για την τέταρτη αύξηση σε σχεδόν πέντε χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Το 2019 ο κατώτατος μισθός ανερχόταν στα 650 ευρώ.

«Σωστά μελετημένη απόφαση»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για σωστά μελετημένη απόφαση που ανακουφίζει τους εργαζόμενους, δίχως να θίγει τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως τόνισε, ελήφθησαν υπόψη εισηγήσεις φορέων. Έκανε, δε, λόγο για συνετή αύξηση.

Ο νέος βασικός μισθός συνεπάγεται αύξηση σε 18 ακόμη επιδόματα, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Προσηλωμένοι στη μάχη της καθημερινότητας»

«Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι στη μάχη της καθημερινότητας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «βάζουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή. «Η συζήτηση στη Βουλή έδωσε πολλές απαντήσεις», τόνισε.

Κατώτατος μισθός: Στα 705,96 ευρώ το καθαρό ποσό

Το καθαρό ποσό των βασικών αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, που αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους, θα αυξηθεί κατά σχεδόν 40 ευρώ και θα ανέλθει από τα 666,85 ευρώ που είναι σήμερα, στα 705,96 ευρώ, από την 1η Απριλίου.

Σημειώνεται ότι, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ανάλογη αύξηση θα τύχουν και οι μισθολογικές ωριμάνσεις (τριετίες) που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που έχουν τη σχετική προϋπηρεσία.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ