ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Ιωάννης Καλογήρου σχολίασε: Επειδή όντως είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε (ή καλύτερα ό,τι πιστεύουμε), να τονίσω…
    17.08.2025
  • Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου

    Ο Έτσι μπράβο σχολίασε: Αυτη είναι η πραγματική λεριακη μουσική. Δεν αντέχω να βλέπω ντράμς και Keyboard και…
    16.08.2025
  • Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό

    Ο Οχι έτσι ακριβώς σχολίασε: Ήταν γυναίκα ναυαγοσώστης, η κ. Κωνσταντίνα. Είχε όλα τα απαραίτητα μαζί της, περιέθαλψε τον…
    16.08.2025
  • Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς

    Ο Πέτρος Καρναχωρίτης σχολίασε: Για την ανανέωση διπλώματος μετά τα 65 πέραν των άλλων απαιτείται: Να έχει ο…
    16.08.2025
  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Δρ. Ηλέκτρα Κωστοπούλου σχολίασε: Επειδή είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε κατά παράβαση της ιστορίας, του διεθνούς δικαίου…
    14.08.2025
kiporama-leros
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στο Νοσοκομείο της Λέρου διακομίστηκε την Κυριακή ένας 20χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Δευτέρα 25 Αυγούστου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
26 °c
Agia Marina
25 ° Τρί
25 ° Τετ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιοι συνταξιούχοι θα εισπράξουν έως και 50.000 ευρώ λόγω επανυπολογισμού – Εξελίξεις στα αναδρομικά

Leros News Leros News
6 Απριλίου 2024
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
112
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
3.7k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ερχεται νέος γύρος καταβολής αναδρομικών έως 50.000 ευρώ σε 12.000 συνταξιούχους, ενώ στις 17 Απριλίου θα κριθεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η χορήγηση ή μη των δώρων (Χριστουγέννων και Πάσχα) και του επιδόματος αδείας στους συνταξιούχους για τη χρονική περίοδο μετά το 2012. Ανάλογα με την απόφαση του ΑΕΔ αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, προς το τέλος Απριλίου θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό των συντάξεων σε περίπου 2.000 δικαιούχους από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ τον Μάιο θα πληρωθούν 10.000 τέως τραπεζοϋπάλληλοι. Και σ’ αυτήν την ομάδα τα ποσά που θα πληρωθούν σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν και τα 50.000 ευρώ. Περισσότερα αναδρομικά θα λάβουν οι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με 36-40 έτη ασφάλισης καθώς ευνοούνται από τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση.

Τονίζεται ότι ήδη έχουν πληρωθεί 1.085 συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ οι οποίοι εισέπραξαν αναδρομικά 12.900 ευρώ κατά μέσο όρο. Πριν από λίγες ημέρες πληρώθηκαν 6.465 συνταξιούχοι της τέως Ολυμπιακής Αεροπορίας ποσά, συνολικού ύψους 29.889.555,15 ευρώ, τα οποία αφορούν αναδρομικά από επανυπολογισμό συντάξεων. Συνεπώς, έκαστος από τους ανωτέρω συνταξιούχους έλαβε περίπου 4.600 ευρώ κατά μέσο όρο. Πάντως, κουτσουρεμένα αναδρομικά έλαβαν οι συνταξιούχοι της Ολυμπιακής καθώς η φορολογία «έφαγε» τον επανυπολογισμό. Οι δικαιούχοι έλαβαν πολύ χαμηλότερα ποσά από αυτά που πραγματικά τους αναλογούσαν λόγω φορολόγησης. Οπως εξηγούν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, ο όποιος πρόσθετος φόρος πρέπει καταβληθεί σε σχέση με το κάθε έτος και όχι ως συνολικό ποσό, με βάση τη φορολογική κλίμακα που ισχύει για κάθε συνταξιούχο χωριστά, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημά του.

Διαβάστε επίσης:

Νέος νόμος: Σε οχτώ μήνες θα δικάζονται αγωγές και μηνύσεις

Ψηφιοποιούνται οι υποθέσεις στα δικαστήρια – Σε ηλεκτρονικό φάκελο μπαίνουν οι δικογραφίες

24.08.2025
463
Β. Κικίλιας: «Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι κορυφαία ημέρα για τον ελληνισμό και παράδειγμα προς μίμηση για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος»

Β. Κικίλιας: «Διαρκείς έλεγχοι στην ακτοπλοΐα σε ημερόπλοια – Νέα Εγκύκλιος»

23.08.2025
566

Πάγωμα διεκδικήσεων

Οσον αφορά τη δίκη στο ΑΕΔ στις 17 Απριλίου και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για τα δώρα, παγώνει η εκδίκαση των προσφυγών που έχουν ασκηθεί από περίπου 370.000 συνταξιούχους, οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά δώρων και επιστροφή των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις για το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016. Η υπόθεση δεν αφορά τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στις επικουρικές συντάξεις, που σημαίνει ότι ακόμη και αν το ΑΕΔ απορρίψει την επιστροφή των δώρων, οι συνταξιούχοι έχουν να πάρουν τα αναδρομικά για τις επικουρικές τους.

Oπως δήλωσε ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης, στις 17 Απριλίου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δικάζεται η συνταγματικότητα ή μη της διάταξης του ν. 4093/2012 που αφορά την καταβολή των δώρων από το 2015-2018 στον ιδιωτικό τομέα.

Στη δίκη των δικών η απόφαση του ΑΕΔ θα αποφανθεί περί της συνταγματικότητας της ως άνω διάταξης, ως νομοθέτης, για την καταβολή των δώρων αναδρομικά από το 2015 έως το 2018. Και βέβαια για την ενότητα της έννομης τάξης της χώρας, η απόφαση θα επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα. Από την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1509/2023 ΑΠ που έκρινε διαφορετικά από τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ 2287 και 2288/2015 έχουν αναβληθεί πάνω από 700 αγωγές και μέχρι να εκδοθεί η απόφαση θα ξεπεράσουμε τις 1.200 αγωγές. Καιρός – προσθέτει ο Λ. Αποστολίδης – είναι να επανεξετασθεί και ο θεσμός των πιλοτικών δικών σχετικά με τον σεβασμό για την εφαρμογή των αποφάσεων. Πάνω από 250.000 δικαιούχοι ταλαιπωρούνται και βέβαια τα διοικητικά δικαστήρια παραμένουν «βαριά» φορτωμένα με αγωγές για τα αναδρομικά. Με τρεις διαδοχικά αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ και του Μισθοδικείου, κρίθηκε ότι η κατάργηση των δώρων εορτών και αδείας, που έλαβε χώρα το έτος 2012, είναι αντίθετη με το Σύνταγμα καθώς προσβάλλει συνταγματικές διατάξεις και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ. «Βάσιμα ελπίζουμε σε θετική έκβαση της υπόθεσης», κατέληξε ο Λ. Αποστολίδης.

Νέα δίκη για τα δώρα

Υπογραμμίζεται ότι τα δώρα έφτασαν στο Ειδικό Δικαστήριο από τον Αρειο Πάγο, ο οποίος απέρριψε προσφυγή συνταξιούχου της ΤτΕ και διαφώνησε με τις αποφάσεις του ΣτΕ, που έκριναν ότι η κατάργηση των δώρων είναι αντισυνταγματική.

Η νέα δίκη για τα δώρα θα διεξαχθεί στο ΑΕΔ στις 17 Απριλίου, αυτή τη φορά από το Ειδικό Δικαστήριο, μετά τη διαφωνία του Αρείου Πάγου με τις αποφάσεις του ΣτΕ (2287-2288/2015) που έκριναν ότι η κατάργηση των δώρων είναι αντισυνταγματική και οι συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν από τα δώρα τους αναδρομικά 11 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ, με μια νέα απόφασή του (την 1342/2023), έκρινε ότι τα δώρα για τις επικουρικές έχουν καταργηθεί πλήρως για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ μετά τον νόμο Κατρούγκαλου. Η απόφαση αυτή δεν ακυρώνει τα αναδρομικά δώρων του 11μήνου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, και κυρίως δεν εμπόδισε την έκδοση θετικών αποφάσεων από τα Πρωτοδικεία, μέχρι που έγινε η παραπομπή των δώρων από τον Αρειο Πάγο στο Ειδικό Δικαστήριο και τα Πρωτοδικεία ανέστειλαν την έκδοση νεότερων αποφάσεων.

Ο λόγος που ο Αρειος Πάγος με την 1509/2023 απόφασή του ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την Ολομέλεια του ΣτΕ είναι επειδή απέρριψε αγωγή συνταξιούχου της ΤτΕ ο οποίος διεκδικεί από τον ασφαλιστικό οργανισμό της ΤτΕ την επιστροφή όλων των δώρων από το 2013 και μετά, συνολικό ποσό 16.162 ευρώ. Με αφορμή αυτή την υπόθεση ο ΑΠ παραπέμπει το θέμα της κατάργησης των δώρων για νέα κρίση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Στην απόφασή του πάντως ο ΑΠ αναφέρει ότι η κατάργηση των δώρων από τις επικουρικές μπορεί να είναι επιτρεπτή εφόσον «δεν τίθεται σε κίνδυνο η αξιοπρεπής διαβίωση των συνταξιούχων», ενώ ειδικά για τους συνταξιούχους της ΤτΕ παρατηρεί ότι, μετά την κατάργηση των δώρων, το ύψος της σύνταξης των συνταξιούχων της ΤτΕ που πλήττονται από την επίμαχη ρύθμιση εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό της μέσης κύριας και επικουρικής σύνταξης που χορηγεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και δεν τίθεται ζήτημα διακινδύνευσης της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.


Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Share45Tweet28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΑΔΕ: Αλλάζει ριζικά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων στην Εφορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έρχεται ο «ΜΙΔΑΣ» για τα ακίνητα

25.08.2025
286
Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για το ζήτημα των μετακλήσεων υπαλλήλων από τρίτες χώρες στα Δωδεκάνησα
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Βασίλη Υψηλάντη για τον θάνατο του Αντώνη Γερασκλή

24.08.2025
268
Συλλυπητήριο μήνυμα Μάνου Κόνσολα για τον αδόκητο θάνατο του Αποστόλου Βεσυροπουλου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα Μάνου Κόνσολα για τον αδόκητο θάνατο του Αποστόλου Βεσυροπουλου

21.08.2025
389
Επόμενο
Εντοπισμός 16 ατόμων στο Φαρμακονήσι

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Κάλυμνο

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου

    25.08.2011
    Λέρος: Αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου Πριν 14 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πυρκαγιά στο Παρθένι Λέρου!

    25.08.2012
    Πυρκαγιά στο Παρθένι Λέρου! Πριν 13 χρόνια 2.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    4ος διεθνής αγώνας Goran Schildt Regatta 2013 στη μνήμη του Φιλανδού φίλου της…

    25.08.2013
    4ος διεθνής αγώνας Goran Schildt Regatta 2013 στη μνήμη του Φιλανδού φίλου της Λέρου, Goran Schildt Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Στο κινηματοθέατρο θα τελεστεί τελικά η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

    25.08.2014
    ΛΕΡΟΣ: Στο κινηματοθέατρο θα τελεστεί τελικά η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πριν 11 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Τα Εννιάμερα στην Παναγία του Κάστρου

    25.08.2015
    ΛΕΡΟΣ: Τα Εννιάμερα στην Παναγία του Κάστρου Πριν 10 χρόνια 2.1K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών

    19.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για ναρκωτικά και κατοχή εκρηκτικών 2.4K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για την απώλεια του Παθολόγου – Εντατικολόγου Αντωνίου…

    23.08.2025
    Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για την απώλεια του Παθολόγου – Εντατικολόγου  Αντωνίου Γερασκλή 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης

    18.08.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου με μικροποσότητα κοκαΐνης 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα

    20.08.2025
    Λέρος: Το Σάββατο 23 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού» στον Δρυμώνα 1.5K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    20.08.2025
    Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου 1.5K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στις 28 Αυγούστου

    Λέρος: Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στις 28 Αυγούστου

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Λέρος: Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2025”

    287 shares
    Share 115 Tweet 72
  • Μονιμοποιήθηκαν 98 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Σημαντική ανακοίνωση από τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 25 έως 31 Αυγούστου 2025

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
Navarone-ad
  • Για πρώτη φορά στη Λέρο, παιδιά ηλικίας 09 έως 14 ετών θα παρουσιάσουν στο κοινό τα δικά τους πρωτότυπα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του Aegean Pixels Academy.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Από το Λιμεναρχείο Λέρου ανακοινώνεται παράταση εκτέλεσης βολών με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής ξηράς (Παρθένι Ν.Λέρου) έως την 26 Ιουνίου 2025 από ώρα 09:00 έως 15:00.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνάντηση με τον τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. είχε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης στο γραφείο του, όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου Λέρου μετά την ήττα με 55-50 από τον Κολοσσό Ρόδου στον ημιτελικό του Final 4 Παμπαίδων, που διεξήχθη στη Ρόδο.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Στη Ρόδο, απόψε στις 18:00, ο Πανιώνιος Λέρου διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό του Final 4, αντιμετωπίζοντας το φαβορί της διοργάνωσης, τον Κολοσσό Ρόδου.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 24.6.2025, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις των έργων και στην επικαιρότητα.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Λέρο θα επισκεφθεί το προσεχές Σάββατο 28 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τα σημαντικά έργα που εκτελούνται στο νησί, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου και θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, ενώ είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μεταβεί και στην Πάτμο, χωρίς ωστόσο να έχει “κλειδώσει” επί του παρόντος.

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μια εμβληματική εμφάνιση στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και Λακκί στέλνοντας ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα:

Περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Leros Municipality retains Agia Marina car park as landowner agrees to three-year lease extension
  • Λέρος: Η Αγία Μαρίνα κρατά το δημοτικό πάρκινγκ – Παράταση μίσθωσης για τρία ακόμη χρόνια
  • Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Οι αργίες της νέας χρονιάς
  • Λέρος: Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία του Κάστρου (2025)

Νεότερα Video

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

Λέρος: Ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Αυγούστου 2025

989 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
19 Αυγούστου 2025
Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

Λέρος: Η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία «Ρεπαπής»

443 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
12 Αυγούστου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.