back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιερρακάκης: Έτσι θα ψηφίσουμε με το κινητό στις εκλογές -Ως τις 21:00 το βράδυ το 80% των αποτελεσμάτων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠιερρακάκης: Έτσι θα ψηφίσουμε με το κινητό στις εκλογές -Ως τις 21:00 το βράδυ το 80% των αποτελεσμάτων

Για πρώτη φορά θα μπορεί κανείς με την ταυτότητα που έχει στο κινητό να πάει στο εκλογικό κέντρο και να ψηφίσει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Δεν είναι η μόνη ψηφιακή καινοτομία σε αυτές τις εκλογές. Πέραν αυτού, το υπουργείο Εσωτερικών, το σύστημα των εκλογών, θα βγάλει τα αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα, το 80% στις 21:00 το βράδυ ενώ πριν τις 12:00 το βράδυ θα έχουμε τους σταυρούς».

Για την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «ως προς το στόχο βρισκόμαστε στο μέσο της διαδρομής. Σήμερα 1550 υπηρεσίες βρίσκονται στο gov.gr και γλιτώσαμε από αυτήν την προσπάθεια, πέρυσι μόνο, 133 ουρές για κάθε Έλληνα πολίτη άνω των 18 ετών. Πέρυσι είχαμε 1,2 δισ. ψηφιακές συναλλαγές».

Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι «το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε μετά τις εκλογές είναι οι μεταβιβάσεις ακινήτων. Είναι μία διαδικασία που ταλαιπωρεί πάρα πολύ τον κόσμο. Έχουμε φτιάξει ένα σύστημα, είναι έτοιμο και αυτή τη στιγμή, ο φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον συμβολαιογράφο. Να έχει μπροστά του ο συμβολαιογράφος ένα σύστημα που να μπορεί να αντλεί όλες τις πληροφορίες και αντί ο πολίτης να κουβαλάει τη χαρτούρα, να μπορεί να διεκπεραιωθεί η υπόθεση άμεσα».

«Για ποιο λόγο δεν έβγαιναν οι συντάξεις στην ώρα τους; Είχες τα χρήματα σαν κράτος το 2019 να πληρώσεις τις συντάξεις αλλά δεν είχες την πληροφορία καθώς δεν ήταν ψηφιοποιημένη η ασφαλιστική ιστορία. Ήδη η κύρια σύνταξη βγαίνει στο δίμηνο, δεν έχει λυθεί ακόμα για τις επικουρικές. Με την ψηφιοποίηση του χαρτιού θα γίνεται στο δίλεπτο. Αν είναι όλο ψηφιακό, αρκεί να πατήσεις ένα κουμπί», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Δεν χωράει κανένα μπράβο, χωράει μόνο η συγγνώμη της εκκρεμμότητας. Στο τέλος της ημέρας, η ιστορία θα γράψει ότι κάποιος το έκανε και κάποιος όχι», κατέληξε λέγοντας ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ