ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: Who are you? You are using my name unless suddenly there are two of…
    03.11.2025
  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
Navarone-ad
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
18 °c
Lakkion
18 ° Πα
18 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Κ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στις αμυντικές μας δυνατότητες είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας

Κ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στις αμυντικές μας δυνατότητες είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας

Leros News Leros News
2 Απριλίου 2025
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Κ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στις αμυντικές μας δυνατότητες είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας
39
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.3k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ενσωμάτωση νέων αμυντικών τεχνολογιών και συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε όλα τα προγράμματα – Τι είπε για το ενδεχόμενο αυξήσεων μισθών και στα Σώματα Ασφαλείας

Το πλαίσιο του αμυντικού δόγματος της χώρας, όπως θα διαμορφωθεί για την επόμενη 12ετία, παρουσίασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τον προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών και την αμυντική πολιτική της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Παππάς: Νέο στεγαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Δωδεκάνησα. 1.080 νέες κατοικίες και 310 ανακαινίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Γιάννης Παππάς: Νέο στεγαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Δωδεκάνησα. 1.080 νέες κατοικίες και 310 ανακαινίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

13.11.2025
249
Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών στην ατζέντα της συνάντησης του Μάνου Κόνσολα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών στην ατζέντα της συνάντησης του Μάνου Κόνσολα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

13.11.2025
305

Ανοίγοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός παρέθεσε τη ρήση του Τόμας Τζέφερσον πως «το τίμημα της ελευθερίας είναι η διαρκής επαγρύπνηση», επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχει προκοπή χωρίς ασφάλεια».

«Ο πιο δραστικός μετασχηματισμός των Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία του τόπου»

Έκανε επίσης λόγο για έναν «μακροπρόθεσμο προγραμματισμό αμυντικών δαπανών, ένα συνολικό σχέδιο που αφορά στον πιο δραστικό μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία του τόπου».

«Η σημασία των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων είναι παραπάνω από προοφανής. Χάρη σε αυτές η χώρα μας απέτρεψε κινδύνους, υπερασπίστηκε τα δίκαιά της και ήδη διαθέτει στρατηγικές συμμαχίες που παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας σε ένα ανασφαλές περιβάλλον» τόνισε.

Όπως είπε, «το παλαιότερο δίλημμα ‘κανόνια ή βούτυρο’ αποδεικνύεται σαθρό και επικίνδυνο ειδικά σήμερα που ο παγκόσμιος χάρτης αναδιατάσσεται με πολέμους που αμφισβητούν σύνορα και διεθνές δίκαιο και με δασμούς που απειλούν τις παγκόσμιες οικονομικές σχέσεις».

Υπογράμμισε στη συνέχεια πως «οι επενδύσεις στις αμυντικές μας δυνατότητες είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας και επενδύσεις που αφορούν την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας».

«Η δημοσιονομική ευελιξία δεν πρέπει και δεν θα γίνει αφορμή για υπερβολές»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε πως «ανεξαρτήτως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχει η ελληνική κυβέρνηση ως αποτέλεσμα της ρήτρας διαφυγής η δημοσιονομική ευελιξία δεν πρέπει και δεν θα γίνει αφορμή για υπερβολές. Όχι μόνο γιατί οι αγορές μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αλλά και γιατί οι επιδόσεις της οικονομίας συνολικά αποτελούν από μόνες τους σημαντικούς παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας».

«Η εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παραλάβαμε»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «τον Ιούλιο του 2019 παραλάβαμε μία κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις άκρως προβληματική ως αποτέλεσμα μίας αποεπένδυσης. Έπρεπε να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς και το πράξαμε. Και σήμερα η εικόνα τους δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παραλάβαμε» παρατήρησε.

Αναφέρθηκε στα 24 νέα Rafale και τις τρεις νέες φρεγάτες Belharra, σημειώνοντας πως η πρώτη φρεγάτα Κίμων θα παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2025.

Αυξήσεις στους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια

Εστιάζοντας ακολούθως στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια οι στρατιωτικοί είδαν αυξήσεις στον μισθό και στα επιδόματά τους. Αιτιολόγησε δε τον χρόνο των ανακοινώσεων επισημαίνοντας την ανάγκη προσέλκυσης νέων παιδιών στις στρατιωτικές σχολές, καθώς υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ως προς το ενδιαφέρον των μαθητών να οραματιστούν μία καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Αυτός ήταν ο λόγος που οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν τώρα, ώστε να προφτάσουμε και τις δηλώσεις στα Μηχανογραφικά και όχι στη ΔΕΘ» εξήγησε.

«Ραντεβού» στη ΔΕΘ για τα Σώματα Ασφαλείας

Με φόντο δε τα αιτήματα για επέκταση των αυξήσεων και στα Σώματα Ασφαλείας χαρακτήρισε «δικαιολογημένο προβληματισμό», παραπέμποντας στις εξαγγελίες στη ΔΕΘ. «Σε όσους εξέφρασαν θα έλεγα και έναν δικαιολογημένο προβληματισμό για το τι συμβαίνει με τα Σώματα Ασφαλείας, πέραν των αυξήσεων που έχουμε ήδη ανακοινώσει θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη διαχρονική στήριξή της όχι μόνο στα Σώματα Ασφαλείας, στην κοινωνία συνολικά αλλά και σε κάθε ξεχωριστή κατηγορία, κάτι το οποίο θα φανεί μετά βεβαιότητας και στις οικονομικές επιλογές που θα αναπτύξουμε στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» είπε συγκεκριμένα.

«Η κυβέρνηση δεν θα υποταχθεί σε ένα καταστροφικό σπιράλ παροχολογίας»

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «θα παραμείνουμε υπεύθυνοι» και πως «δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση να υποταχθεί σε ένα καταστροφικό σπιράλ παροχολογίας». «Η δημοσιονομική υπευθυνότητα είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε τις πολιτικές μας και αυτή η δημοσιονομική υπευθυνότητα δεν θα τεθεί σε αμφισβήτηση» διαμήνυσε και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε αποδείξει πιστεύω ότι όταν οικονομία πηγαίνει καλύτερα, έχουμε τρόπο να επιστρέφουμε αυτό το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε κοινωνικές ομάδες ανάλογα με τις προτεραιότητες που θέτουμε και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα το κάνουμε όμως τη σωστή ώρα και με την υπευθυνότητα που πρέπει να μας διακρίνει».

Νέα φιλοσοφία στον τρόπο έγκρισης των αμυντικών εξοπλισμών

Εστιάζοντας στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό των αμυντικών εξοπλισμών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι απολύτως σαφές γιατί η χώρα μας χρειάζεται ένα τέτοιο μακροχρόνιο σχέδιο το οποίο θα δίνει ορατότητα όχι μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στην αμυντική βιομηχανία έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε έναν προγραμματισμό με ορίζοντα τις ανάγκες του σήμερα αλλά επιχειρώντας να προβλέψουμε και ποιες θα είναι και οι ανάγκες και οι δυνατότητες του αύριο».

Έκανε δε λόγο για «μία διαφορετική φιλοσοφία πια στον τρόπο με τον οποίο εγκρίνουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα»: «Στο παρελθόν πολύ συχνά βάζαμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Είχαμε έναν σχεδιασμό στα χαρτιά ο οποίος ξεπερνούσε κατά πολύ όμως τις πραγματικές δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Τώρα κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ο υπουργός Άμυνας γνωρίζει ότι για την περίοδο του προγράμματος έχει στη διάθεσή του 25 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα στο οποίο πρέπει με τη σειρά του να προτεραιοποιήσει και να χωρέσει σε επιλογές οι οποίες πραγματικά είναι κρίσιμες και απαραίτητες λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις εισηγήσεις των γενικών επιτελείων και στη συνέχεια να έρθει στη Βουλή, να πάει στην Επιτροπή Εξοπλισμών ώστε αυτά να εγκριθούν και από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Ενσωμάτωση νέων αμυντικών τεχνολογιών

Η βασική φιλοσοφία του προγράμματος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «έχει πρώτα και πάνω απ’ όλα να κάνει με την ενσωμάτωση των νέων αμυντικών τεχνολογιών και του τρόπου με τον οποίο ουσιαστικά βλέπουμε στην πράξη ότι αλλάζει το θέατρο των επιχειρήσεων από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή. Έχουμε πια να κάνουμε με έναν διαφορετικό πόλεμο από αυτό το οποίο γνωρίζαμε τουλάχιστον για αυτόν τον οποίον ενδεχομένως οι Ένοπλες μας Δυνάμεις ήταν έτοιμες να διεξάγουν. Μη επανδρωμένα οχήματα, περιπλανώμενα πυρομαχικά, drone και αντι-drone, αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, έμφαση στην κυβερνο-άμυνα αλλά και στην κυβερνο-επίθεση, όλες αυτές είναι τεχνολογίες θα πρέπει να ενσωματωθούν στον μακροχρόνιο σχεδιασμό των ενόπλων δυνάμεων.

Συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε όλα τα προγράμματα

Η δεύτερη σημαντική παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι η εγχώρια προστιθέμενη αξία, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να μιλάμε για ελληνική προστιθέμενη αξία για τη συμμετοχή δηλαδή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε όλα τα προγράμματα τα οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα δρομολογήσει τα επόμενα χρόνια και αυτός θα είναι ένας απαράβατος όρος προκειμένου να μπορούμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε μεγάλη αμυντική επένδυση».

Η «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα «το πιο εμβληματικό ίσως από τα έργα τα οποία δρομολογεί το υπουργείο που δεν είναι άλλο από αυτό το οποίο έχουμε ονομάσει την ‘Ασπίδα του Αχιλλέα’, ένας θόλος ο οποίος θα συνδυάζει τα υφιστάμενα υπάρχοντα μέσα αεράμυνας με νέες δυνατότητες που θα μπορεί να μας προστατεύει σε 5 επίπεδα αντιπυραυλικά, αντιβαλλιστικά δηλαδή αντιαεροπορικά, αντιποϊκά, ανθυποβρυχιακά αλλά και αντι-drone». «Αυτό το σημαντικότατο έργο που αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη επένδυση την οποία θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια είναι απαραίτητο να μπορεί να συμπεριλαμβάνει και εγχώρια προστιθέμενη αξία και υπάρχουν σήμερα ελληνικές βιομηχανίες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν αυτό το ρόλο αρκεί να μπορέσουμε να τους δώσουμε αυτή τη δυνατότητα» ανέφερε.

Γραμματεία Εθνικής Ασφάλειας

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι ο θεσμός του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας αναβαθμίζεται σε Γραμματεία Εθνικής Ασφάλειας, υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού.

Απευθυνόμενος δε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, επισήμανε πως ο μακροπρόθεσμος αμυντικός προγραμματισμός απαιτεί «εθνική συνεννόηση, ώστε να καταλήξουμε σε εθνικά επωφελείς συνθέσεις».

Tags: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share16Tweet10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανία: «Τανκς αντί για αυτοκίνητα», για να σωθεί η οικονομία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

SAFE: Τι περιλαμβάνει η ελληνική λίστα με τα εξοπλιστικά

13.11.2025
494
Ο Γιάννης Παππάς εισηγητής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για δύο σημαντικές διεθνείς συμφωνίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιάννης Παππάς εισηγητής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για δύο σημαντικές διεθνείς συμφωνίες

12.11.2025
289
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παντελής Μαραβέλιας: Η συνέντευξη Σαμαρά και τα μηνύματα που επαναφέρουν στο προσκήνιο έναν γνώριμο πολιτικό λόγο

12.11.2025
1.2k
Επόμενο
Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Πάτμου

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Πάτμου

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνέντευξη τύπου του πρώην δημάρχου Λέρου κ. Τιμόθεου Κωττάκη 13/11/2012 [ΗΧΗΤΙΚΟ]

    13.11.2012
    Συνέντευξη τύπου του πρώην δημάρχου Λέρου κ. Τιμόθεου Κωττάκη 13/11/2012 [ΗΧΗΤΙΚΟ] Πριν 13 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνεχίζεται δυναμικά η Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου, καλούνται όλοι οι Δωδεκανήσιοι να…

    13.11.2013
    Συνεχίζεται δυναμικά  η Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου, καλούνται όλοι οι Δωδεκανήσιοι να συμμετάσχουν μέχρι 22 Νοεμβρίου Πριν 12 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Πρεμιέρα στο DIVA LIVE το Σάββατο 15/11

    13.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Πρεμιέρα στο DIVA LIVE το Σάββατο 15/11 Πριν 11 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Κατάσχεση άγριων ωδικών πτηνών από pet shops

    13.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Κατάσχεση άγριων ωδικών πτηνών από pet shops Πριν 10 χρόνια 1.7K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε…

    09.11.2025
    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε 3η στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (video) 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης

    10.11.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης 1.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia

    08.11.2025
    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί

    08.11.2025
    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    07.11.2025
    Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kroupia leros
Currently Playing

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Featured
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Featured
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • «Γάζωσαν» με 14 σφαίρες το σπίτι επιχειρηματία στη Ρόδο
  • Λέρος: Εντοπισμός 33 αλλοδαπών και σύλληψη των 2 αλλοδαπών διακινητών τους
  • Γιάννης Παππάς: Νέο στεγαστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Δωδεκάνησα. 1.080 νέες κατοικίες και 310 ανακαινίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών στην ατζέντα της συνάντησης του Μάνου Κόνσολα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

794 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

950 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.