back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και έντονα μελτέμια στο Αιγαίο σήμερα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και έντονα μελτέμια στο Αιγαίο σήμερα

Σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Αρκετά δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες κυρίως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 36-37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37-38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 34-35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Αρκετά δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στο σύνολο του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς.

cnn.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ