back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

Related Posts

Θλίψη στη διεθνή μουσική σκηνή: Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ, των Depeche Mode -Σε ηλικία 60 ετών

Ο Andy Fletcher, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος ηλεκτρονικής ποπ «Depeche Mode», πέθανε σε ηλικία 60 ετών.

Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος στο Twitter, αν και δεν δημοσιοποιήθηκε η αιτία θανάτου.

Η δήλωση των Depeche Mode αναφέρει: «Είμαστε σοκαρισμένοι με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειας και μέλος του συγκροτήματος Andy ”Fletch” Fletcher. Ο Fletch είχε μια καρδιά από χρυσό και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους κρατήσετε στη σκέψη σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Depeche Mode: Ποιος ήταν ο Andy Fletcher

Ο Fletcher βοήθησε στη δημιουργία των Depeche Mode στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και με τους Martin Gore και David Gahan, και με πρώην μέλη τους Alan Wilder και Vince Clarke, θα γινόταν ένα από τα πιο εμβληματικά και επιδραστικά συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορία, πουλώντας περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Το LP «Violator», του 1990, θεωρείται από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, σύμφωνα με το vanyaland, και μέσα από δεκαετίες μουσικής οι Depeche Mode βοήθησαν να διαμορφωθεί αυτό που σήμερα θεωρείται σύγχρονο synth-pop, επηρεάζοντας αμέτρητα συγκροτήματα και καλλιτέχνες.

Το 2020 μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Πηγή: iefimerida.gr

Popular Articles