ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Τρίτη 18 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
22 °c
Agia Marina
20 ° Τε
20 ° Πε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Όμικρον 5: Είμαστε αντιμέτωποι με την χειρότερη υποπαραλλαγή – Οι τρεις λόγοι που την φοβούνται οι επιστήμονες

Όμικρον 5: Είμαστε αντιμέτωποι με την χειρότερη υποπαραλλαγή – Οι τρεις λόγοι που την φοβούνται οι επιστήμονες

Leros News Leros News
30 Ιουνίου 2022
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
Όμικρον 5: Είμαστε αντιμέτωποι με την χειρότερη υποπαραλλαγή – Οι τρεις λόγοι που την φοβούνται οι επιστήμονες
6
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
213
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δύο υποπαραλλαγές 4 και 5 εξαπλώνονται ραγδαία σε Ευρώπη, Αφρική και Αμερική.

Αστραπιαίο χαρακτηρίζουν το «ταξίδι» των δύο νέων υποπαραλλαγών του στελέχους Όμικρον, 4 και 5, κορυφαίοι επιδημιολόγοι από Ευρώπη και Αμερική, οι οποίοι παρατηρούν μία ακόμη γενικευμένη αύξηση στα κρούσματα.

Πλέον οι ειδικοί δεν μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους κυρίως για τρεις λόγους:
Ο πρώτος είναι πως υπάρχει μία υπέρμετρη αύξηση κρουσμάτων με αυτές τις δύο υποπαραλλαγές εν μέσω καλοκαιριού, γεγονός που δεν το είχαμε δει σε τέτοιο επίπεδο με τα υπόλοιπα στελέχη.

Διαβάστε επίσης:

Σαν σήμερα ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ελλάδα σε… μια χαρτοπετσέτα!

Σαν σήμερα ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ελλάδα σε… μια χαρτοπετσέτα!

09.10.2025
1.4k
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

07.10.2025
660

Ο δεύτερος είναι πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το αντίκτυπο που θα έχει η νέα αύξηση στους δείκτες σε θανάτους και διασωληνωμένους. Τα στοιχεία τουλάχιστον στην Ελλάδα δείχνουν πως υπάρχει ήδη μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην αύξηση των υπόλοιπων σκληρών δεικτών. Ωστόσο κοινή παραδοχή αποτελεί πως η αύξηση θα είναι διαχειρίσιμη.

Ο τρίτος και ο τελευταίος λόγος είναι πως οι συγκεκριμένες παραλλαγές αφενός διαφεύγουν των εμβολίων με τις μελέτες να δείχνουν πως η αναμνηστική δόση είναι αποτελεσματική κυρίως στους πολίτες άνω των 60 ετών, αφετέρου επαναμολύνουν με μεγάλη ευκολία άτομα που κόλλησαν Covid-19 το τελευταίο 6μηνο.

ΗΠΑ: Ειδικά η παραλλαγή 5 ίσως είναι η χειρότερη όλων

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, o κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος της δημόσιας Υγείας της Νέας Υόρκης, ο Δρ. Τζέι Βάρμα, τονίζει πως είμαστε αντιμέτωποι με τα χειρότερα υποστελέχη της Όμικρον.

«Ένα νέο κύμα COVID φαίνεται να ξεκινά στη Νέα Υόρκη, τροφοδοτούμενο από την ισχυρότερη υποπαραλλαγή του στελέχους Όμικρον του κοροναϊού μέχρι σήμερα», δήλωσε.

Όπως τονίζει ο Δρ. Βάρμα, η υποπαραλλαγή BA.5, που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και στη συνέχεια στην Πορτογαλία, θεωρείται από ορισμένους ειδικούς ως η «χειρότερη εκδοχή» της Όμικρον που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, δεδομένης της προφανής ικανότητάς της να διαφεύγει από την προηγούμενη ανοσία και να μεταδίδεται ευκολότερα.

Ο ίδιος δηλώνει πως οι μολύνσεις φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο στη Νέα Υόρκη, χωρίς να μειωθούν.

Ο ειδικός τονίζει πάντως μιλώντας στο NBC πως είναι ακόμη σαφές τι θα σήμαινε ένα κύμα με την Όμικρον 5 για τις νοσηλείες και τους θανάτους.

Ευρώπη: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τις εισαγωγές λόγω των υποπαραλλαγών της Όμικρον και στην Ευρώπη.

Φαίνεται δηλαδή πως η επέλασή της έχει αυξήσει τις εισαγωγές σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στη Βρετανία.

Όπως βλέπουμε στα διαγράμματα των Financial Times, τα οποία αναδημοσίευσε ο επιδημιολόγος, Έρικ Φάιγκλ, στο Twitter οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί σε δώδεκα χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους 8 ευρωπαϊκές.

Η Πορτογαλία χτύπησε πρόσφατα το 80-90% της παλιάς αιχμής των νοσηλειών της, ενώ τα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ελλάδα: Αυξάνονται οι εισαγωγές, έπονται οι διασωληνώσεις

Δυστυχώς το αποτύπωμα των υποπαραλλαγών έχει αρχίσει να φαίνεται και στη χώρα μας, καθώς όπως τόνισε σήμερα και ο κ. Καπραβέλος υπάρχει αύξηση στις εισαγωγές κατά 600%.

Τα μοντέλα δείχνουν πάντως πως θα υπάρξει επιπλέον αύξηση στις νοσηλείες στην Ελλάδα, η οποία θα οδηγήσει και στην αύξηση των σκληρών δεικτών.

Το ερώτημα είναι αν το σύστημα Υγείας θα μπορεί να διαχειριστεί αυτό τον αριθμό εν μέσω καλοκαιριού.

Μέχρι στιγμής οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με CoViD έχουν φτάσει τις 231 (χτες, Τρίτη), έναντι μόλις 94 στις αρχές του μήνα, επιστρέφοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν στα μέσα Απριλίου.

Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σε 95, από 88 το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα τέλη Μαΐου, οι διασωληνωμένοι κατέγραφαν σταθερή υποχώρηση, τάση που τείνει να αναστραφεί.

Οι θάνατοι παραμένουν στα επίπεδα των αρχών του μήνα, αλλά με τις εισαγωγές και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν την ίδια τάση και οι θάνατοι.

Το πισωγύρισμα των δεικτών της πανδημίας οφείλεται στη θεαματική αύξηση των νέων μολύνσεων από κοροναϊό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Ιουνίου τα κρούσματα είχαν περιοριστεί στις 4.000, ενώ σήμερα ξεπέρασαν τα 20.000.

Πηγή: in.gr

Share2Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

18.11.2025
858
Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης

18.11.2025
176
Λέρος: Στην τελική ευθεία το σημαντικό έργο χάραξης αιγιαλού και αποκατάστασης υποσκαφών στο λιμένα Λακκίου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Την Πέμπτη 20/11 ο Αγιασμός για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης Λιμένα Λακκίου

18.11.2025
386
Επόμενο
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥ – ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Χ.Α.Δ.Α.

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥ - ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Χ.Α.Δ.Α.

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ιστιοπλοϊκό αγώνα, Ναυτικό Σαλόνι και Φεστιβάλ Μουσικής ετοιμάζουν Βρετανοί επενδυτές στη Λέρο!

    18.11.2012
    Ιστιοπλοϊκό αγώνα, Ναυτικό Σαλόνι και Φεστιβάλ Μουσικής ετοιμάζουν Βρετανοί επενδυτές στη Λέρο! Πριν 13 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ποιοι εκλέγονται στην Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ

    18.11.2013
    ΛΕΡΟΣ: Ποιοι εκλέγονται στην Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ Πριν 12 χρόνια 1.6K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στέλιος Λουλουδιάς: Στον αυτόματο πιλότο ο Δήμος Λέρου

    18.11.2014
    Στέλιος Λουλουδιάς: Στον αυτόματο πιλότο ο Δήμος Λέρου Πριν 11 χρόνια 3.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αλιεύτηκε καρχαρίας 3,5 μέτρων στην περιοχή δυτικά Καλύμνου – Λέρου

    18.11.2015
    Αλιεύτηκε καρχαρίας 3,5 μέτρων στην περιοχή δυτικά Καλύμνου – Λέρου Πριν 10 χρόνια 2.8K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Καταγγελία – Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών…

    11.11.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Καταγγελία – Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων” 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

Featured
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News
  • Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20/11 ο Αγιασμός για την έναρξη εργασιών αποκατάστασης Λιμένα Λακκίου
  • Συνελήφθη 23χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

809 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

956 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.