back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Netflix: Καταρρέει η μετοχή – Κάηκαν 56 δισ. από την κεφαλαιοποίηση

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑNetflix: Καταρρέει η μετοχή - Κάηκαν 56 δισ. από την κεφαλαιοποίηση

Το Netflix ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν οι συνδρομητές του για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια. Και αυτό ήταν αρκετό ώστε να πυροδοτήσει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στη μετοχή του εδώ και 18 χρόνια.

Έχοντας τρομάξει από την προειδοποίηση ότι η πτώση των συνδρομητών θα έχει συνέχεια τους επόμενους μήνες και αμφισβητώντας τα σχέδια για ένα μοντέλο streaming με διαφημίσεις, οι επενδυτές ξεπούλησαν τη μετοχή.

Βρέθηκε έτσι να υποχωρεί έως και 40% το βράδυ της Τετάρτης στη Wall Street, σβήνοντας πάνω από 56 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Τελικά η μετοχή έκλεισε με πτώση 35% – τη μεγαλύτερη ημερήσια από το 2004. Από τις αρχές του έτους η μετοχή της Netflix καταγράφει απώλειες 62%.

Μία γεύση για τις διαθέσεις των επενδυτών ειχε πάρει το Netflix από νωρίς, πριν ακόμη ανοίξει η αγορά, με τη μετοχή να βυθίζεται 25% στις προσυνδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η πτώση του Netflix παρασύρει τις μετοχές και άλλων εταιρειών στον χώρο του streaming και της παραγωγής ταινιών. Οι μετοχές της Disney υποχωρούν 5% όσο και της Discovery, της Roku περίπου 7%, ενώ της Parmount κάνουν βουτιά 12%.

naftemporiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ