ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Ο Nikos Ignatidis σχολίασε: Η Λέρος μας χρειάζεται τέτοιους φίλους!!
    07.10.2025
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δήμος Λέρου: Νέα ανακοίνωση διακοπής ρεύματος 9-10 Οκτωβρίου – Δείτε περιοχές
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
22 °c
Agia Marina
20 ° Πα
20 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Γιατί όρκες βυθίζουν ιστιοφόρα στην Ισπανία

Γιατί όρκες βυθίζουν ιστιοφόρα στην Ισπανία

Leros News Leros News
26 Μαΐου 2023
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Γιατί όρκες βυθίζουν ιστιοφόρα στην Ισπανία
9
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
306
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι παιχνίδι, διαδικασία εκπαίδευσης για το κυνήγι, ή μήπως εκδίκηση;

Κάποιες ώρες από την αναχώρηση από Μαρόκο με προορισμό την Πορτογαλία, το πλήρωμα ενός ιστιοπλοϊκού μήκους 46 ποδών παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το πηδάλιο. Στη συνέχεια, κάποιος φώναξε αυτό που αντίκρισε μέσα στα ασταθή κύματα: «Ορκες! Ορκες!»

Οι όρκες έπλεαν δίπλα στο σκάφος, χτυπώντας στο πλάι του και μασώντας το πηδάλιο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του, έναν φωτογράφο επί του σκάφους και το βίντεο της απρόσμενης αυτής συνάντησης. Για περίπου μία ώρα, το πλήρωμα ανέφερε τη δύσκολη θέση του στην ισπανική ακτοφυλακή και προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμο.

Διαβάστε επίσης:

Πότε φεύγουν από το πατρικό τους οι νέοι στην Ε.Ε. – Οι χώρες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο

Πότε φεύγουν από το πατρικό τους οι νέοι στην Ε.Ε. – Οι χώρες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο

29.09.2025
515
Σοκ και δέος στις αγορές: Σε ελεύθερη πτώση μετοχές, πετρέλαιο, κρυπτονομίσματα – Απογείωση για χρυσό, άνοδος και για ομόλογα

Μαύρη Πέμπτη: Το πρώτο μεγάλο παγκόσμιο σοκ στην ιστορία των χρηματιστηρίων

18.09.2025
766

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα», είπε ο φωτογράφος Στίβεν Μπίντγουελ, ο οποίος βρισκόταν ήδη επί δύο μέρες σε μια εβδομαδιαία σειρά μαθημάτων ιστιοπλοΐας όταν ξεκίνησε η επίθεση. «Σου προκαλεί δέος και ταυτόχρονα άγχος», διηγείται.

Ο κυβερνήτης, Γκρέγκορι Μπλάκμπερν, είπε ότι πάλευε για τον έλεγχο του σκάφους καθώς οι όρκες έπεφταν πάνω του, παρεμβαίνοντας στο πηδάλιο. «Είναι μια υπενθύμιση του πού βρισκόμαστε στην τροφική αλυσίδα και στον φυσικό κόσμο», είπε.

Τελικά το σκάφος κατάφερε να επιστρέψει στην Ταγγέρη του Μαρόκου. Ωστόσο, οι επιστήμονες της θάλασσας σημείωσαν το επεισόδιο, στις 2 Μαΐου, και είπαν ότι συνέχισε ένα αινιγματικό μοτίβο συμπεριφοράς από μια μικρή ομάδα από όρκες στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιβηρικής Χερσονήσου. Οι όρκες, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχουν προκαλέσει τη βύθιση τριών σκαφών από το περασμένο καλοκαίρι και διατάραξαν τα ταξίδια δεκάδων άλλων.

Οι όρκες, αν και κορυφαίοι θηρευτές που κυνηγούν καρχαρίες και φάλαινες, δεν θεωρούνται γενικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Τα ζώα, τα μεγαλύτερα της οικογένειας των δελφινοειδών, είναι γνωστό ότι αγγίζουν, προσκρούουν και ακολουθούν πλεούμενο, αλλά σχεδόν ποτέ δεν τα εμβολίζουν, λένε οι επιστήμονες της θάλασσας. Μια μικρή ομάδα όρκες, που αριθμούσε περίπου 15, άρχισε να χτυπάει βάρκες σε όλη την Ισπανία το 2020, με τους ερευνητές να αποκαλούν τη συμπεριφορά ασυνήθιστη και τα κίνητρά της ασαφή.

«Γνωρίζουμε ότι είναι μια περίεργη συμπεριφορά που δεν έχει καμία σχέση με την επιθετικότητα», δήλωσε ο Αλφρέδο Λόπεζ Φερνάντεζ, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Αβέιρο στην Πορτογαλία, ο οποίος συμμετείχε σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο για το θέμα. Οι όρκες δεν δείχνουν κανένα σημάδι ότι θέλουν να βλάψουν τους ανθρώπους, είπε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι όρκες δεν αλλάζουν τη συμπεριφορά τους ούτε κάνουν σωματική επαφή, σύμφωνα με την Ομάδα Εργασίας Atlantic Orca, η οποία άρχισε να παρακολουθεί άμεσες αλληλεπιδράσεις —καθώς και θεάσεις— το 2020.

Από την αρχική εμφάνιση του φαινομένου τότε, οι όρκες έχουν τεκμηριωθεί να πλησιάζουν ή να αντιδρούν σε πλοία περίπου 500 φορές, προκαλώντας βλάβες περίπου στο 20 τοις εκατό των περιπτώσεων, σε θάλασσες με μεγάλη κίνηση κοντά στο Μαρόκο, την Πορτογαλία και την Ισπανία, είπε η ομάδα.

Οι όρκες στα ανοιχτά της ιβηρικής ακτής θεωρούνται πληθυσμός υπό εξαφάνιση: Η ομάδα φτάνει σε νερά κοντά στο Στενό του Γιβραλτάρ κάθε άνοιξη από νερά βαθύτερα και βορειότερα μέχρι την ακτή, με σκοπό το κυνήγι του τόνου. Ομως, ενώ είναι ένα συνηθισμένο θέαμα, οι επιστήμονες δεν ξέρουν πώς να σταματήσουν την πρόσφατη συμπεριφορά της μικρής αυτής ομάδας, η οποία έχει κάνει τους ναυτικούς να ανησυχούν για την ασφάλεια και τις ζημιές των πλοίων και έχει τραβήξει την προσοχή των ισπανικών και των πορτογαλικών αρχών.

«Κάθε εβδομάδα υπάρχει κι ένα περιστατικό», είπε ο Μπρούνο Ντίαζ Λόπεζ, βιολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνας για τα Ρινοδελφίνια που δεν συμμετείχε στην περσινή έρευνα. «Πραγματικά δεν ξέρουμε τον λόγο».

Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα, όρκες χτύπησαν ένα ιστιοφόρο στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να βυθιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Μαΐου. Οι ισπανικές αρχές έφτασαν γρήγορα και οι τέσσερις επιβαίνοντες διασώθηκαν «με καλή διάθεση», είπε ο Κρίστοφ Βίντερχαλτερ, ο πρόεδρος της ελβετικής εταιρείας που εκμεταλλευόταν το σκάφος, Hoz Hochseezentrum International.

Ο βιολόγος του Πανεπιστημίου του Αβέιρο, ο Δρ Λόπεζ Φερνάντεζ, είπε ότι είναι πιθανό τα τρία σκάφη να βυθίστηκαν τον περασμένο χρόνο επειδή ήταν ευάλωτα σε διαρροές ή δεν ήταν εξοπλισμένα για να αντέξουν τη ζημιά, αν και ο κ. Βίντερχαλτερ είπε για εκείνο που είχε ναυλώσει η εταιρεία του ότι «η κατάσταση του σκάφους ήταν πολύ καλή».

Νεαρές όρκες

Η μικρή ομάδα από όρκες, συμπεριλαμβανομένων μόνο δύο ενηλίκων, ήταν υπεύθυνη για την πλειονότητα των αλληλεπιδράσεων με βάρκες, οι οποίες αριθμούν περίπου 200 το χρόνο και κυμαίνονται από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έως τη Γαλλία, σύμφωνα με τον Δρα Λόπεζ Φερνάντεζ.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά αυτή. Κάποιοι έχουν υποθέσει ότι πρόκειται για μια «αντίδραση» που θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει ύστερα από περιστατικό μεταξύ των θηλαστικών και κάποιας βάρκας, όπως μια εμπλοκή σε πετονιά ή μια συμπεριφορά νεαρών ζώων που επαναλαμβάνεται.

Αυτά παραμένουν μόνο θεωρίες, αν και ο Δρ Λόπεζ Φερνάντεζ είπε πως φαίνεται ότι η συμπεριφορά μπορεί να μεταδίδεται μεταξύ των ζώων στην περιοχή. «Γνωρίζουμε ότι οι όρκες περνούν τις συνήθειές τους στις όμοιές τους και στις επόμενες γενιές», είπε, προσθέτοντας ότι κι αυτές διδάχθηκαν διά της μίμησης. Επειδή όμως η συμπεριφορά αυτή καταγράφηκε μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι πληθυσμού, είπε πως είναι απίθανο να αναπαραχθεί από άλλες ομάδες φαλαινών ανά τον κόσμο.

Ελλείψει στοιχείων και λόγω της παρουσίας κυρίως νεαρών φαλαινών στην ομάδα αυτή, άλλοι επιστήμονες εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η συμπεριφορά τους οφείλεται σε κάποιο περιστατικό με πλεούμενο και πιστεύουν ότι τα ζώα μπορεί απλώς να… έπαιζαν.

«Ισως αποκομίζουν κάποια επιβράβευση ή διασκέδαση από αυτό», θεωρεί ο Εριχ Χολτ, ειδικός στις όρκες και ερευνητής στη φιλανθρωπική οργάνωση Whale and Dolphin Conservation. «Και το παιχνίδι αποτελεί κομμάτι της ζωής ενός θηρευτή», εξηγεί.

Οι επιστήμονες λένε ότι πέρα από το να αποφεύγουν οι ναυτικοί την περιοχή, δεν γνωρίζουν άλλο τρόπο αποφυγής της παρενόχλησης των σκαφών από όρκες, δεδομένου ότι τα ιστιοφόρα συνήθως είναι λιγότερο θορυβώδη από τα περισσότερα πλεούμενα, επομένως πιο ελκυστικά για τα ζώα.

kathimerini.gr

Share4Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

16.10.2025
1.5k
Δήμος Λέρου: Δωρεάν έλεγχος για την οστεοπόρωση
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Δήμος Λέρου: Δωρεάν έλεγχος για την οστεοπόρωση

16.10.2025
896
Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις – Κ. Μητσοτάκης: Θα δώσουμε σημαντικές αυξήσεις στους ένστολους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσα θα παίρνουν οι οπλίτες θητείας – Δείτε τους δικαιούχους και τα ποσά

16.10.2025
632
Επόμενο
Θα κερδίσει κι άλλη έδρα η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα;

Θα κερδίσει κι άλλη έδρα η Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα;

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Διάρρηξη σε εστιατόριο στη Λέρο – Έκλεψαν ακόμα και τρυπάνι…

    16.10.2012
    Διάρρηξη σε εστιατόριο στη Λέρο – Έκλεψαν ακόμα και τρυπάνι… Πριν 13 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    80χρονος Λεριός ομογενής κατέκτησε Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες στίβου στην Αυστραλία!

    16.10.2013
    80χρονος Λεριός ομογενής κατέκτησε Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο σε αγώνες στίβου στην Αυστραλία! Πριν 12 χρόνια 2.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: 26oς Διεθνής Αγώνας Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP 2014»

    16.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: 26oς Διεθνής Αγώνας Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP 2014» Πριν 11 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται επιχείρηση παροχής υπηρεσιών σε ΛΕΡΟ – ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΥΣ

    16.10.2015
    ΑΓΓΕΛΙΑ: Πωλείται επιχείρηση παροχής υπηρεσιών σε ΛΕΡΟ – ΠΑΤΜΟ – ΛΕΙΨΟΥΣ Πριν 10 χρόνια 18.3K
kroupia leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του…

    11.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου» 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το…

    10.10.2025
    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το μεσημέρι του Σαββάτου 1.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή!

    11.10.2025
    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή! 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    15.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    16.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 1.5K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    62 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων από την Δημοτική Επιτροπή

    42 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Λέρος: Σε ποιους οικισμούς καταργείται ο ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

    83 shares
    Share 34 Tweet 21
  • «SOS για την υπογεννητικότητα» σε Λέρο και Κάλυμνο – Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου στον ΠτΔ

    43 shares
    Share 18 Tweet 11
kiporama-leros
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου
  • Δήμος Λέρου: Δωρεάν έλεγχος για την οστεοπόρωση
  • Aυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσα θα παίρνουν οι οπλίτες θητείας – Δείτε τους δικαιούχους και τα ποσά
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

2.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
11 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.