back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιατί δόθηκε προτεραιότητα εμβολιασμού στους 30-39 – Ο οδικός χάρτης προς την «Ελευθερία»

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑΓιατί δόθηκε προτεραιότητα εμβολιασμού στους 30-39 – Ο οδικός χάρτης προς την «Ελευθερία»

Είμαστε στην τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως το ιικο φορτίο παραμένει υψηλό ειδικά σε μεγάλες πόλεις.

Η κα. Πελώνη τόνισε πως η μαζική μετακίνηση ενέχει κινδύνους και γι΄αυτός τόχος ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι.

Ο οδικός χάρτης το επόμενο διάστημα θα κινηθεί σε 3 άξονες

Επαναλειτουργία εστίασης από τις 3 Μάη με αυστηρή τήρηση των μέτρων και υποχρεωτικά σελφ τεστ. Στις 10 του μήνα επαναλειτουργία σχολείων με ίδιους κανόνες που ισχύουν για τα λύκεια και στις 15 Μάϊου ανοίγει ο τουρισμός.

Όσο για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα ισχύουν για Εκκλησία οι περιορισμοί εντός και εκτός ναών. Διπλή μάσκα για πιστούς και περιφορά Επιταφίου μόνο στο προαύλιο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως «συνεχίζουμε την πορεία έχοντας ως συμμάχους την βελτίωση του καιρού, τα αυξημένα τεστ και την εμβολιαστική κάλυψη

Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και χτίζουν τοίχος ανοσία.

Η κα. Πελώνη επανέλαβε πως από το Σάββατο θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν οι πολίτες ηλικίας 50-54 ετών.

Την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξουν τα ραντεβού και για τους πολίτες 30-39 ετών.

Πότε θα γίνουν εμβολιασμοί το Πάσχα – Δυνατότητα και σε ιδιώτες

Επίσης κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια εμβολιασμοί θα γίνουν τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα οι υγειονομικοί θα γιορτάσουν με τις οικογένειες τους.

Το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ. Θα δοθεί δυνατότητα εμβολιασμών και σε ιδιώτες.

Γιατί δόθηκε προτεραιότητα στους 30αρηδες

Όσον αφορά το Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως τα μέτρα που αφορούν τις εορταστικές ημέρες θα εξειδικευθούν τις επόμενες ημέρες (σ.σ. την Παρασκευή από τον Νίκο Χαρδαλιά).

«Ζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια. Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από κάθε πολίτη. Αυτό ισχύει και για τις εκκλησίες», ανέφερε.

Σε σχετική ερώτηση για τον λόγο που δόθηκε προτεραιότητα στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, η κα. Πελώνη ανέφερε πως «θέλουμε να φέρουμε τους νεότερους ανθρώπους πιο κοντά στο εμβόλιο γιατί θα ήταν αυτοί που θα εμβολιαζόντουσαν αργότερα».

Τέλος η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η χαλάρωση των μέτρων είναι υπό την αίρεση των επιδημιολογικών δεδομένων.

«Δεν είμαστε όπως πέρσι. Έχουμε τα εμβόλια και τα σελφ τεστ και μπορούμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους», ανέφερε.

Πηγή: in.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ