back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Facebook: Αλλαγές στα σχόλια του δημοφιλούς δικτύου

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑFacebook: Αλλαγές στα σχόλια του δημοφιλούς δικτύου

Άλλη μία αλλαγή στον τοίχο μας που αφορά τα comments και τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τους άλλους. 

Παρά τις κατά καιρούς κρίσεις και τα σκαμπανεβάσματα στην πλατφόρμα των χρηστών του, το Facebook όχι μόνο απειλεί ανοιχτά πλέον κραταιά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά το ‘χει βάλει σκοπό να κρατήσει τον κόσμο του με τρικς και υπηρεσίες που μπορεί να συντηρούν τη λογική της “κλειδαρότρυπας”, ωστόσο, βασική τους πρόθεση είναι να μείνουν ενεργοί και κυρίως να κάνουν share σκέψεις, φωτογραφίες και γενικώς περιεχόμενο: ό,τι δηλαδή έκανε το Facebook, αυτοκρατορία.  

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στην δημοσιότητα, πολύ σύντομα ο χρήστης και αφού “ανεβάσει” περιεχόμενο θα μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο, ποιός ετοιμάζεται να απαντήσει / αντιδράσει στη δημοσίευση του, ακριβώς όπως συμβαίνει και με την ανταλλαγή μηνυμάτων στο Messenger. 

Τρομακτικό; Ακόμη δεν μπορούμε να ξέρουμε το εύρος της ανταπόκρισης σε αυτή τη νέα παροχή, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Tech Insider, οι επικεφαλής του δικτύου ποντάρουν πολλά σε αυτό το μικρό τρικ. που δεν είναι ακριβώς υπηρεσία, σίγουρα δεν είναι εφαρμογή, ωστόσο είναι ένα πρώτης τάξεως “αγκίστρι” για να κρατήσει τους χρήστες για περισσότερο διάστημα “καρφωμένους” είτε στην οθόνη του κινητού είτε σ’ εκείνην του υπολογιστή, πάντως μέσα στο Facebook. 

Το ωραιότερο; Η αλλαγή δεν πρόκειται να “επικοινωνηθεί” με τυμπανοκρουσίες και συγκεκριμένη ημερομηνία, κατά την οποία οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτό το μικρό “κουτσομπολιό” – ποιος ετοιμάζεται να τους απαντήσει και ποιός αδιαφόρησε πλήρως για την ανάρτηση τους. Η αλλαγή θα γίνει “σιωπηλά”, ίσως, επειδή το δίκτυο θέλει πρώτα να τεστάρει τα αποτελέσματα της και τις αντιδράσεις των χρηστών, ίσως και επειδή θέλει να αποφύγει κριτική για τα μέσα που χρησιμοποιεί, προκειμένου να κρατά το κοινό του “εντός” και ενεργό, σε μία προσπάθεια να αποφύγει διαρροές προς άλλα κοινωνικά δίκτυα. 

Πηγή: www.lifo.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ