ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

    Ο Jo Finn σχολίασε: They did a really good job. The storms left the beach a disaster! I…
    17.12.2025
  • Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου

    Ο Λερια σχολίασε: Μπράβο τους Με την ευκαιρία: Στο μονοπάτι Παντέλι από το Καστέλο προς Βρωμολιθο, αμέσως…
    17.12.2025
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
louloudias
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Agia Marina
16 ° Σα
16 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Οι επιστήμονες έκαναν μια ανησυχητική ανακάλυψη στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου

Οι επιστήμονες έκαναν μια ανησυχητική ανακάλυψη στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου

Leros News Leros News
30 Μαρτίου 2025
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Οι επιστήμονες έκαναν μια ανησυχητική ανακάλυψη στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου
53
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.7k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, οι επιστήμονες αποκάλυψαν μια ανατριχιαστική αλήθεια.

Τα σκουπίδια έχουν φτάσει ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα και ανέγγιχτα βάθη του ωκεανού, σημειώνει το Daily Galaxy.

Μια ομάδα διεθνών ερευνητών έκανε μια απογοητευτική ανακάλυψη στhn Tάφρο της Καλυψώς, το βαθύτερο γνωστό σημείο της Μεσογείου. Σε μια πρόσφατη επανδρωμένη αποστολή με τη χρήση ενός από τα πιο προηγμένα υποβρύχια σκάφη στον κόσμο, οι επιστήμονες παρατήρησαν ενδείξεις εκτεταμένων ανθρώπινων επιπτώσεων σε βάθος άνω των 5.100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός δυτικά της Πάτμου: Μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο – Ασφαλής ρυμούλκηση στην Κάλυμνο

19.12.2025
592
Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας

Δέσμευση για προκήρυξη θέσεων στο Πρωτοδικείο Κω – Τι δήλωσε ο Μάνος Κόνσολας

19.12.2025
249

Ανθρωπογενής ρύπανση στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου

Τα ευρήματα της αποστολής, τα οποία δημοσιεύονται στο Marine Pollution Bulletin, αποκαλύπτουν την αυξανόμενη εμβέλεια της ρύπανσης που προκαλεί ο άνθρωπος, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα και αφιλόξενα περιβάλλοντα του ωκεανού.

Η τάφρος της Καλυψώς που βρίσκεται στην Ελληνική Τάφρο στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας, φτάνει σε βάθος 5.112 μέτρων και είναι μία από τις λιγότερο εξερευνημένες περιοχές σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου. Με ακραία πίεση, σκοτάδι και θερμοκρασίες σχεδόν παγωμένες, θεωρείται εδώ και καιρό βιολογικά απομονωμένο και σχετικά προστατευμένο από τις περιβαλλοντικές διαταραχές σε επίπεδο επιφάνειας.

Η τελευταία αποστολή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα επανδρωμένο υποβρύχιο κατεβαίνει σε αυτό το σημείο για επιστημονική έρευνα. Η κατάδυση αποτέλεσε μέρος μιας πολυεθνικής συνεργασίας στην οποία συμμετέχουν ερευνητές βαθέων υδάτων, θαλάσσιοι βιολόγοι και περιβαλλοντολόγοι με στόχο τη μελέτη της βιοποικιλότητας, της σύνθεσης των ιζημάτων και των πιθανών ενδείξεων ανθρωπογενούς επιρροής.

Για να φθάσουν στον πυθμένα της τάφρου, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το Limiting Factor, ένα υποβρύχιο τιτανίου που μπορεί να αντέξει την έντονη πίεση. Κατά τη διάρκεια μιας 43λεπτης έρευνας, η ομάδα εντόπισε οπτικά 148 σκουπίδια και αντικείμενα. Τα αντικείμενα περιλάμβαναν πλαστικές σακούλες, γυαλί, μεταλλικά θραύσματα και απορρίμματα με βάση το χαρτί, πολλά από τα οποία ήταν μερικώς θαμμένα ή σφηνωμένα στο ίζημα. «Αυτό που ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό», σημείωσαν οι επιστήμονες, ήταν η γραμμική ευθυγράμμιση των σωρών απορριμμάτων, γεγονός που υποδηλώνει σκόπιμη απόρριψη.

«Σκάφη έριχναν σακούλες γεμάτες σκουπίδια»

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Miquel Canals του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, «βρήκαμε επίσης αποδείξεις ότι τα σκάφη έριχναν σακούλες γεμάτες σκουπίδια, όπως αποκαλύπτεται από τη συσσώρευση διαφορετικών τύπων απορριμμάτων που ακολουθούνται από ένα σχεδόν ευθύγραμμο αυλάκι».

Αυτό το μοτίβο, σε συνδυασμό με το είδος των υλικών που ανακαλύφθηκαν, υποδεικνύει ότι ορισμένα συντρίμμια πιθανότατα έφτασαν μέσω άμεσης απόρριψης από τη θάλασσα, ενώ άλλα αντικείμενα μπορεί να έχουν πάρει μια πιο κυκλική διαδρομή μέσα στον ωκεανό.

Πώς όμως τα σκουπίδια έφτασαν τόσο βαθιά; Σύμφωνα με τον Canals, «τα σκουπίδια στον πυθμένα προέρχονται από διάφορες πηγές, τόσο χερσαίες όσο και θαλάσσιες. Θα μπορούσαν να έχουν φθάσει από διάφορες διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων τόσο της μεταφοράς σε μεγάλες αποστάσεις από τα ωκεάνια ρεύματα όσο και της άμεσης απόρριψης,από κάποιο σκάφος».

Τα ρεύματα, η απορροή παίζουν ρόλο στην κάθοδο των συντριμμιών. «Κάποια ελαφρά απορρίμματα, όπως τα πλαστικά, προέρχονται από την ακτή, από όπου διαφεύγουν στην τάφρο, μόλις 60 χιλιόμετρα μακριά», εξήγησε.

«Κάποια πλαστικά, όπως οι σακούλες, παρασύρονται ακριβώς πάνω από τον πυθμένα μέχρι να θαφτούν μερικώς ή πλήρως ή να διαλυθούν σε μικρότερα θραύσματα». Η μελέτη δείχνει ότι ακόμη και οι απομακρυσμένες τάφροι δεν είναι απομονωμένες, αλλά βαθιά συνδεδεμένες με δίκτυα ρύπανσης που ξεκινούν από την ξηρά, τις παράκτιες πόλεις ή τα πλοία.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η τάφρος της Καλυψώς συσσωρεύει τόσα πολλά απόβλητα έγκειται στη δομή και τη δυναμική των ρευμάτων του. Πρόκειται για ένα κλειστό, με απότομα τοιχώματα βύθισμα που περιορίζει την κυκλοφορία του νερού και επιτρέπει στα συντρίμμια να καταλήξουν στο έδαφος.

«Η τάφρος Καλυψώ παγιδεύει και συσσωρεύει τα ανθρωπογενή υλικά που φτάνουν στον πυθμένα της», δήλωσε ο Canals.

«Πρόκειται για μια κλειστή κοιλότητα, η οποία ευνοεί τη συσσώρευση απορριμμάτων στο εσωτερικό της. Τα ασθενή ρεύματα στην τάφρο – περίπου δύο εκατοστά ανά δευτερόλεπτο και, κατ’ εξαίρεση, 18 – διευκολύνουν επίσης την απόθεση ελαφρών απορριμμάτων στον πυθμένα».

Αυτές οι συνθήκες σημαίνουν ότι μόλις τα απόβλητα φτάσουν στην Καλυψώ, τείνουν να παραμείνουν εκεί, συμβάλλοντας σε ένα αυξανόμενο απόθεμα ρύπων. Με την πάροδο του χρόνου, τα πλαστικά αποσυντίθενται σε μικροπλαστικά, τα οποία διεισδύουν στο ίζημα των βαθιών θαλασσών και, ενδεχομένως, στις τροφικές αλυσίδες.

«Αόρατος» κίδυνος κάτω από την επιφάνεια

Αν και η βιοποικιλότητα που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της κατάδυσης ήταν περιορισμένη, καταγράφηκαν μερικά είδη, όπως το Coryphaenoides mediterraneus, ένα ψάρι βαθιάς θάλασσας, και το Acanthephyra eximia, ένα είδος γαρίδας.

Ακόμη και όταν η βιοποικιλότητα είναι χαμηλή, οι οικολογικές συνέπειες των συνθετικών αποβλήτων σε τέτοια σταθερά περιβάλλοντα μπορεί να είναι εκτεταμένες και μακροχρόνιες. Πυρήνες ιζημάτων από άλλες βαθιές λεκάνες έχουν δείξει ότι τα πλαστικά παραμένουν επί δεκαετίες – μερικές φορές επί αιώνες. «Δυστυχώς, όσον αφορά τη Μεσόγειο», προειδοποίησε ο Canals, «δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι ούτε μια σπιθαμή της δεν είναι καθαρή».

Πηγή: iefimerida.gr

Share22Tweet13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕ: Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, κοινός δανεισμός 90 δισ. ευρώ, «ήταν η ενδεδειγμένη λύση» λέει ο Μητσοτάκης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕ: Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, κοινός δανεισμός 90 δισ. ευρώ, «ήταν η ενδεδειγμένη λύση» λέει ο Μητσοτάκης

19.12.2025
690
Ελληνική Στατιστική Αρχή: Δημοσίευση Αποτελεσμάτων Απογραφής Κτιρίων 2021
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024

19.12.2025
353
Παραδόθηκε η φρεγάτα Κίμων – «Με τις τέσσερις Belharra ο Ελληνισμός έχει το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό της Ιστορίας του» είπε ο Δένδιας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραδόθηκε η φρεγάτα Κίμων – «Με τις τέσσερις Belharra ο Ελληνισμός έχει το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό της Ιστορίας του» είπε ο Δένδιας

18.12.2025
1.1k
Επόμενο
Αναφορές ότι εξερράγη λιμουζίνα του Πούτιν

Αναφορές ότι εξερράγη λιμουζίνα του Πούτιν

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    «Πολεμικό» το κλίμα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ Λέρου

    19.12.2006
    «Πολεμικό» το κλίμα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ Λέρου Πριν 19 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΒΕΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (Αντιδημάρχου Λέρου) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΡΟΥ

    19.12.2011
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΒΕΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (Αντιδημάρχου Λέρου) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΡΟΥ Πριν 14 χρόνια 3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Παραιτήθηκε η Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Λέρου, κα Χρυσούλα Συφουνιού –…

    19.12.2012
    Παραιτήθηκε η Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Λέρου, κα Χρυσούλα Συφουνιού – Ποιος την αντικαθιστά Πριν 13 χρόνια 3.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σύγκρουση σκαφών στη Λέρο

    19.12.2013
    Σύγκρουση σκαφών στη Λέρο Πριν 12 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αγιασμός στο Φυλάκιο Φαρμακονησίου

    19.12.2014
    Αγιασμός στο Φυλάκιο Φαρμακονησίου Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Χωρίς νερό 420 πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι

    19.12.2015
    Χωρίς νερό 420 πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι Πριν 10 χρόνια 1.8K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

    12.12.2025
    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης! 3.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη

    15.12.2025
    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη 2.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!

    15.12.2025
    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο! 2.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη…

    15.12.2025
    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη φιλοζωική του δράση 2K
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Γιατί οι νέες φρεγάτες FDI «Κίμων» ξεχωρίζουν παγκοσμίως – Τι προσφέρει η ανάστροφη…

    16.12.2025
    Γιατί οι νέες φρεγάτες FDI «Κίμων» ξεχωρίζουν παγκοσμίως – Τι προσφέρει η ανάστροφη πλώρη 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    50 shares
    Share 21 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    53 shares
    Share 22 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Currently Playing

Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Featured
Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Featured
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Οι επαγγελματίες της Λέρου στέλνουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)
  • Γιορτινή ατμόσφαιρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου: Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και παιδικές φωνές
  • Συναγερμός δυτικά της Πάτμου: Μηχανική βλάβη σε φορτηγό πλοίο – Ασφαλής ρυμούλκηση στην Κάλυμνο
  • Δέσμευση για προκήρυξη θέσεων στο Πρωτοδικείο Κω – Τι δήλωσε ο Μάνος Κόνσολας

Νεότερα Video

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
14 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
13 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.