ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ξεκινούν έλεγχοι και πιστοποιήσεις σε 19 παιδικές χαρές του νησιού

    Ο Πετρο σχολίασε: Αυτο σημαινει να προνοεις για τους πολιτες!!! Μπραβο Δημαρχε προχωρα μπροστα και μην ακους…
    31.08.2025
  • Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα

    Ο Ιωάννης Καλογήρου σχολίασε: Επειδή όντως είναι εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε (ή καλύτερα ό,τι πιστεύουμε), να τονίσω…
    17.08.2025
  • Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου

    Ο Έτσι μπράβο σχολίασε: Αυτη είναι η πραγματική λεριακη μουσική. Δεν αντέχω να βλέπω ντράμς και Keyboard και…
    16.08.2025
  • Λέρος: Παροχή συνδρομής σε 27χρονο τραυματία στο Παντέλι από το Λιμενικό

    Ο Οχι έτσι ακριβώς σχολίασε: Ήταν γυναίκα ναυαγοσώστης, η κ. Κωνσταντίνα. Είχε όλα τα απαραίτητα μαζί της, περιέθαλψε τον…
    16.08.2025
  • Τρεις διακομιδές ασθενών από Λέρο και Λειψούς

    Ο Πέτρος Καρναχωρίτης σχολίασε: Για την ανανέωση διπλώματος μετά τα 65 πέραν των άλλων απαιτείται: Να έχει ο…
    16.08.2025
Navarone-ad
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Θετικό βήμα η υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) των προτάσεων ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας»
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Η φορολογική επανάσταση Μητσοτάκη – Μεγάλες οι φοροελαφρύνσεις για νέους, οικογένειες, ακίνητα, δείτε συντελεστές και παραδείγματα
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Γιάννης Παππάς: Μειώνεται 30% ο ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά κάτω των 20.000 κατοίκων. Σταδιακή κατάργηση ΕΝΦΙΑ για χωριά κάτω από 1.500 κατοίκους
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Επείγουσα έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία
--
Ακολουθεί ανακοίνωση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Η ΖΩΗ”
Ένας συμπατριώτης μας, μας χρειάζεται όλους.
Όποιος φίλος – αιμοδότης βρίσκεται στην Αθήνα και μπορεί να αιμοδοτήσει , μπορεί να πάει στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και να δώσει στο όνομα ΚΟΥΡΕΒΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ που νοσηλεύεται στην ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.
Όλες οι μονάδες μπορούν να βοηθήσουν και ιδανικά η Α+.
Η προσφορά αίματος σώζει μια ζωή!
ΩΡΕΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΝΟΣ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ :
Καθημερινά 08:30 π.μ. – 18:00 μ.μ.
Σαββατοκύριακο 08:30 π.μ. – 14:00μ.μ.
  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 08 έως 14 Σεπτεμβρίου 2025
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Σύλληψη αλλοδαπών στην Κάλυμνο και στην Κω
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Επιμονή Γ. Νικητιάδη: Νέα Επίκαιρη Ερώτηση για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο

Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Πώς στηρίζουμε τα παιδιά κατά την επιστροφή στο σχολείο;

Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Κάλυμνος: Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού για ναρκωτικά

Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
25 °c
Agia Marina
24 ° Τρ
24 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » 16 Οκτωβρίου 1975: Η ιστορική Δίκη του Πολυτεχνείου

16 Οκτωβρίου 1975: Η ιστορική Δίκη του Πολυτεχνείου

Leros News Leros News
16 Οκτωβρίου 2020
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 5 Λεπτά
A A
0
16 Οκτωβρίου 1975: Η ιστορική Δίκη του Πολυτεχνείου
6
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
187
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σαν σήμερα, στις 16 Οκτωβρίου 1975 άρχισε η δίκη των κατηγορουμένων για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973

Στις 16 Οκτωβρίου 1975 άρχισε η δίκη των κατηγορουμένων για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1975 με βαριές καταδίκες για τους πρωταιτίους.

Η δίωξη των υπευθύνων για τη σφαγή του Πολυτεχνείου ξεκίνησε με πρωτοβουλία πολιτών στις 5 Σεπτεμβρίου 1974, ενάμισι μήνα μετά την πτώση της δικτατορίας. Ακολούθησε προανάκριση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτριο Τσεβά, ο οποίος παρέδωσε το πόρισμά του στις 14 Οκτωβρίου 1974 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών. Στις 28 Ιουλίου 1975 το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμα υπ’ αριθμόν 677 παρέπεμψε την υπόθεση προς εκδίκαση στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες της Google στην Ελλάδα και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

Αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες της Google στην Ελλάδα και σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης

04.09.2025
470
ΕΕΤΤ: Ανάκληση δύο κινητών στην Ελλάδα λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

ΕΕΤΤ: Ανάκληση δύο κινητών στην Ελλάδα λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

02.09.2025
811

Η δίκη άρχισε στις 9 το πρωί της 16ης Οκτωβρίου 1975, σε αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας. Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο εφέτης Ιωάννης Κουσουλός και εισαγγελέας της έδρας ο Νικόλαος Γανώσης. Κατηγορούμενοι για 24 φόνους και σωρεία άλλων εγκλημάτων, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, 33 στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πολιτικοί.

Ένας από τους κατηγορουμένους, ο πρώην έφεδρος αξιωματικός Ηλίας Τσιαπούρας φυγοδικούσε. Στις τελευταίες σειρές των εδωλίων κάθονταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Δημήτριος Ιωαννίδης για ηθική αυτουργία στις δολοφονίες. 82 δικηγόροι παρέστησαν στη δίκη, είτε ως συνήγοροι υπεράσπισης (Γ. Αλφαντάκης, Α. Ανδρεουλάκος, Ι. Καζάκος κ.ά.), είτε ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής (Α. Λυκουρέζος, Ν. Κωνσταντόπουλος, Φ. Κουβέλης, Σπ. Φυτράκης, Ευ. Γιαννόπουλος κ.ά.).

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε δυόμιση μήνες και από την αίθουσα παρέλασαν 237 μάρτυρες κατηγορίας και 47 υπεράσπισης. Η απόφαση εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1975. 20 από τους κατηγορουμένους καταδικάσθηκαν από ποινές φυλάκισης ως ισόβια κάθειρξη και 12 αθωώθηκαν. Ο Δημήτριος Ιωαννίδης και ο Νικόλαος Ντερτιλής καταδικάσθησαν σε ισόβια, ενώ ο αρχηγός των Απριλιανών, Γεώργιος Παπαδόπουλος, καταδικάσθηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη. Έχοντας προηγουμένως και μία ισόβια καταδίκη, θα αφήσει την τελευταία του πνοή στις φυλακές Κορυδαλλού το 1999, όπως και οι Ιωαννίδης (2010) και Ντερτιλής (2013). Το Φεβρουάριο του 1977 η υπόθεση εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό και οι περισσότεροι από τους «δευτεραγωνιστές» αθωώθηκαν.

Οι Κατηγορούμενοι

Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην δικτάτορας, για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών εκ προθέσεως.

Δημήτριος Ιωαννίδης, υποστράτηγος ε.α., για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και πρόκληση σε διάπραξη κακουργημάτων.

Μιχαήλ Ρουφογάλης, υποστράτηγος ε.α., για πρόκληση σε διάπραξη κακουργημάτων.

Δημήτριος Ζαγοριαννάκος, στρατηγός ε.α., πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Νικόλαος Εφέσιος, υπουργός κατά τη δικτατορία, για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, αδελφός του πρώην δικτάτορα και πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε εκτέλεση ανθρωποκτονιών εκ προθέσεως.

Νικόλαος Ντερτιλής, ταξίαρχος ε.α., για ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες και για ηθική αυτουργία σε απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Κωνσταντίνος Μαυροειδής, αντιστράτηγος ε.α., για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες.

Νικόλαος Ραφαηλάκης, αντιστράτηγος ε,α., πρώην στρατιωτικός διοικητής Αθηνών, για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Βασίλειος Μπουκλάκος, ταγματάρχης ε.α., πρώην διοικητικός διευθυντής του Ρυθμιστικού Κέντρου (νυν ΕΚΑΒ), για συνέργεια σε ανθρωποκτονίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για βλασφημίες και παράνομη οπλοφορία.

Λουκάς Χριστολουκάς, πρώην αστυνομικός διευθυντής Αθηνών, για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως για απόπειρες άνθρωποκτονιών, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και για παράνομες κατακρατήσεις.

Νικόλαος Δασκαλόπουλος, πρώην αστυνομικός διευθυντής. πρώην αρχηγός Αστυνομίας Πόλεων, για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για απόπειρες ανθρωποκτονιών, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομες κατακρατήσεις.

Δημήτριος Καραγιαννόπουλος, πρώην αστυνομικός διευθυντής Αθηνών, για παράνομες κατακρατήσεις.

Λάμπρος Κωνσταντέλος, ανθυπασπιστής, ο οδηγός του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο, για απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος πραγμάτων χρησίμων στο κοινό όφελος.

Θρασύβουλος Γιοβάνης, ταξίαρχος ε.α., για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως.

Μιχαήλ Γουνελάς, υπίλαρχος ε.α., για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως.

Παντελής Καραγιάννης, υποστράτηγος, υπαρχηγός Χωροφυλακής, για ηθική αυτουργία σε απόπειρες ανθρωποκτονιών και ανθρωποκτονίες.

Σταύρος Βαρνάβας, αντιστράτηγος ε.α., για ηθική αυτουργία σε απόπειρες ανθρωποκτονιών και ανθρωποκτονίες.

Θωμάς Μυλωνάς, ενωμοτάρχης Χωροφυλακής, για απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Νικόλαος Κέφης, μοίραρχος Χωροφυλακής, για ηθική αυτουργία σε απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ιωάννης Λυμπέρης, έφεδρος ανθυπολοχαγός, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και απόπειρα ανθρωποκτονιών.

Αναστάσιος Αναστασίου, λοχαγός, για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Κωνσταντίνος Λαδιάς, αστυνομικός διευθυντής, για παράνομες κατακρατήσεις.

Νικόλαος Νηστικάκης, αστυφύλακας, για ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ηλίας Καραδήμας, αστυφύλακας, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Νικόλαος Κατσάρας, δόκιμος υπαστυνόμος, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αντώνιος Λαζαράκος, αστυφύλακας, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ευάγγελος Μαντζώρος, οδηγός αυτοκινήτου, για απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Αθανάσιος Σταυράκης, αστυφύλακας, για απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ιωάννης Καλύβας, υπαστυνόμος, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Δημήτριος Κατσούλης, ταγματάρχης Χωροφυλακής α.α., για πρόκληση σε διάπραξη κακουργημάτων.

Δημήτριος Πίμπας, ιδιωτικός υπάλληλος, πρώην πράκτορας της ΚΥΠ, για πρόκληση σε διάπραξη κακουργημάτων.

Οι Kαταδικασθέντες

Δημήτριος Ιωαννίδης, υποστράτηγος ε.α., αρχηγός τότε της ΕΣΑ, 7 φορές ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε επτά ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για 38 απόπειρες ανθρωποκτονιών και πρόκληση προς διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων και διαρκής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην δικτάτορας, 25 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και απόπειρες ανθρωποκτονιών και 10 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Σταύρος Βαρνάβας, αντιστράτηγος ε.α., 3 φορές ισόβια κάθειρξη, 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για ηθική συναυτουργία τριών ανθρωποκτονιών εκ προθέσεως, μεταξύ των οποίων και του νεαρού Διομήδη Κομνηνού και 17 άλλων ανθρωποκτόνων αποπειρών.

Νικόλαος Ντερτιλής, ταξίαρχος ε.α., ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος τού νεαρού Μυρογιάννη.

Κωνσταντίνος Μαυροειδής, αντιστράτηγος ε.α., τότε αρχηγός της ΑΣΔΕΝ, 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση και 7 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για απλή συνέργεια σε έξι ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και 37 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Δημήτριος Ζαγοριαννάκος, στρατηγός ε.α., τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, σε 25 χρόνια κάθειρξη και 7 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για απλή συνέργεια ανθρωποκτονιών και αποπειρών ανθρωποκτονιών. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Παντελής Καραγιάννης, υποστράτηγος ε.α., πρώην υπαρχηγό της Χωροφυλακής, 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση και 10 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για απλή συνέργεια σε τρεις ανθρωποκτονίες και 17 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ιωάννης Λυμπέρης, πρώην έφεδρος ανθυπολοχαγός, 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση και 8 χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για δύο ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αθανάσιος Σταυράκης, αστυφύλακας, 10 χρόνια κάθειρξη και 5 χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Λουκάς Χριστολουκάς, πρώην αστυνομικός διευθυντής Αθηνών, 3 χρόνια, 6 μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση κατά συγχώνευση, για απλή συνέργεια δια παραλείψεως σε 25 επικίνδυνες σωματικές βλάβες ισαρίθμων παθόντων. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Μιχαήλ Ρουφογάλης, υποστράτηγος ε.α., τότε διοικητής ΚΥΠ, 3 χρόνια φυλάκιση για πρόκληση προς διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Δημήτριος Κατσούλης, ταγματάρχης Χωροφυλακής ε.α., 2 χρόνια φυλάκιση για πρόκληση προς διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Βασίλειος Μπουκλάκος, ταγματάρχης ε.α., πρώην διοικητικός διευθυντής του Ρυθμιστικού Κέντρου (νυν ΕΚΑΒ), 20 μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση κατά συγχώνευση, για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες διαπραχθείσες από αγνώστους, παράνομη οπλοφορία και βλασφημίες.

Ιωάννης Καλύβας, υπαστυνόμος, 10 μήνες φυλάκιση για ηθική αυτουργία σε 9 περιπτώσεις σωματικών βλαβών.

Μιχαήλ Γουνελάς, υπίλαρχος ε.α., επικεφαλής του άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, 18 μήνες φυλάκιση κατά συγχώνευση για αυτουργία στη σωματική βλάβη σε βάρος της φοιτήτριας Πέπης Ρηγοπούλου, καθώς και της φθοράς πραγμάτων χρησιμευόντων στο κοινό όφελος.

Θρασύβουλος Γιοβάννης, ταξίαρχος ε.α., επικεφαλής της επιχείρησης εκκένωσης του Πολυτεχνείου, 18 μήνες φυλάκιση κατά συγχώνευση για αυτουργία στη σωματική βλάβη σε βάρος της φοιτήτριας Πέπης Ρηγοπούλου, καθώς και της φθοράς πραγμάτων χρησιμευόντων στο κοινό όφελος.

Νικόλαος Ραφαηλάκης, αντιστράτηγος ε.α., πρώην στρατιωτικός διοικητής Αθηνών, 12 μήνες φυλάκιση για απλά συνέργεια στις πράξεις των Γουνελά και Γιοβάνη.

Δημήτριος Πίμπας, ίδιωτικός υπάλληλος, πρώην πράκτορας της ΚΥΠ, 10 μήνες φυλάκιση για πρόκληση προς διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ηλίας Καραδήμας, αστυφύλακας, που υπηρετούσε κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στο Ρυθμιστικό Κέντρο, 10 μήνες φυλάκιση για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου.
Νικόλαος Νηστικάκης, αστυφύλακας, που υπηρετούσε κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στο Ρυθμιστικό Κέντρο, 5 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη σε βάρος άγνωστου δικηγόρου.
Αθωωθέντες

Νικόλαος Εφέσιος, υπουργός κατά τη δικτατορία, για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, αδελφός του πρώην δικτάτορα και πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, για ηθική αυτουργία και συνέργεια σε εκτέλεση ανθρωποκτονιών εκ προθέσεως.

Νικόλαος Δασκαλόπουλος, πρώην αστυνομικός διευθυντής, πρώην αρχηγός Αστυνομίας Πόλεων, για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως για απόπειρες ανθρωποκτονιών, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομες κατακρατήσεις.

Δημήτριος Καραγιαννόπουλος, πρώην αστυνομικός διευθυντής Αθηνών, για παράνομες κατακρατήσεις.

Λάμπρος Κωνσταντέλος, ανθυπασπιστής, ο οδηγός του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο, για απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος πραγμάτων χρησίμων στο κοινό όφελος.

Θωμάς Μυλωνάς, ενωμοτάρχης Χωροφυλακής, για απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Νικόλαος Κέφης, μοίραρχος Χωροφυλακής, για ηθική αυτουργία σε απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Αναστάσιος Αναστασίου, λοχαγός, για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Κωνσταντίνος Λαδιάς, αστυνομικός διευθυντής, για παράνομες κατακρατήσεις.

Νικόλαος Κατσάρας, δόκιμος υπαστυνόμος, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Αντώνιος Λαζαράκος, αστυφύλακας, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ευάγγελος Μαντζώρος, οδηγός αυτοκινήτου, για απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Πηγή:sansimera

 

Share2Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΑΝΕ Καλύμνου για την ακύρωση των επιδοτούμενων δρομολογίων του “Νήσος Κάλυμνος”
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Η ΑΝΕ Καλύμνου εξασφάλισε τις 2 γραμμές με το “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”

08.09.2025
282
ΔΕΘ: Σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΘ: Σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

08.09.2025
266
Η Κατερίνα Εμμανουήλ στην περιοδεία της Γραμματείας Δικαιωμάτων του παιδιού στη Θεσσαλονίκη
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Η Κατερίνα Εμμανουήλ στην περιοδεία της Γραμματείας Δικαιωμάτων του παιδιού στη Θεσσαλονίκη

07.09.2025
331
Επόμενο
Υπεγράφη η σύμβαση έργου για τις κλειστές δομές μεταναστών σε Λέρο, Κω και Σάμο

Υπεγράφη η σύμβαση έργου για τις κλειστές δομές μεταναστών σε Λέρο, Κω και Σάμο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Λέρος: Ο πάτος του κοινωνικού ιστού του νησιού μας και τα κάθε λογής…

    08.09.2011
    Λέρος: Ο πάτος του κοινωνικού ιστού του νησιού μας και τα κάθε λογής φερέφωνα… Πριν 14 χρόνια 3.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα παιδικά παραμύθια

    08.09.2012
    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου διοργανώνει  διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα παιδικά παραμύθια Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Αισθητές στη Λέρο δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο το Αγαθονήσι

    08.09.2013
    Αισθητές στη Λέρο δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο το Αγαθονήσι Πριν 12 χρόνια 3.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δελτίο Τύπου του Ναυτικού Ομίλου Λέρου για την Medports Regatta 2014

    08.09.2014
    Δελτίο Τύπου του Ναυτικού Ομίλου Λέρου για την Medports Regatta 2014 Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Κατερίνα Εμμανουήλ: απαντώ με στοιχεία στην προσπάθεια συκοφάντησής μου

    08.09.2015
    Λέρος – Κατερίνα Εμμανουήλ: απαντώ με στοιχεία στην προσπάθεια συκοφάντησής μου Πριν 10 χρόνια 4.3K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Φάκελος “Νοσοκομείο Λέρου” – Ποια είναι η πραγματική κατάσταση

    05.09.2025
    Φάκελος “Νοσοκομείο Λέρου” – Ποια είναι η πραγματική κατάσταση 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Σε εξέλιξη έργα υποδομής ύψους πολλών εκατομμυρίων

    04.09.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Σε εξέλιξη έργα υποδομής ύψους πολλών εκατομμυρίων 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Νέα κουφώματα στο κτήριο του Tae Kwon Do με μέριμνα του Δήμου

    02.09.2025
    Λέρος: Νέα κουφώματα στο κτήριο του Tae Kwon Do με μέριμνα του Δήμου 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Η Φ. Τζανουδάκη στην πρωινή εκπομπή του MEGA για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

    02.09.2025
    Λέρος: Η Φ. Τζανουδάκη στην πρωινή εκπομπή του MEGA για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου 2025

    01.09.2025
    Λέρος: Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου 2025 1.3K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου 2025

    Λέρος: Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου 2025

    58 shares
    Share 35 Tweet 10
  • Λέρος: Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

    30 shares
    Share 13 Tweet 7
  • Λέρος: Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου η λογοδοσία Δημάρχου τετάρτου διμήνου 2025

    33 shares
    Share 14 Tweet 8
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    52 shares
    Share 29 Tweet 10
  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 01 έως 07 Σεπτεμβρίου 2025

    30 shares
    Share 13 Tweet 7
kroupia leros
  • Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Θετικό βήμα η υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) των προτάσεων ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αστυπάλαιας»
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Η φορολογική επανάσταση Μητσοτάκη – Μεγάλες οι φοροελαφρύνσεις για νέους, οικογένειες, ακίνητα, δείτε συντελεστές και παραδείγματα
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Γιάννης Παππάς: Μειώνεται 30% ο ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά κάτω των 20.000 κατοίκων. Σταδιακή κατάργηση ΕΝΦΙΑ για χωριά κάτω από 1.500 κατοίκους
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Επείγουσα έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία
--
Ακολουθεί ανακοίνωση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Η ΖΩΗ”
Ένας συμπατριώτης μας, μας χρειάζεται όλους.
Όποιος φίλος – αιμοδότης βρίσκεται στην Αθήνα και μπορεί να αιμοδοτήσει , μπορεί να πάει στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και να δώσει στο όνομα ΚΟΥΡΕΒΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ που νοσηλεύεται στην ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.
Όλες οι μονάδες μπορούν να βοηθήσουν και ιδανικά η Α+.
Η προσφορά αίματος σώζει μια ζωή!
ΩΡΕΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ ΝΟΣ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ :
Καθημερινά 08:30 π.μ. – 18:00 μ.μ.
Σαββατοκύριακο 08:30 π.μ. – 14:00μ.μ.
  • Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 08 έως 14 Σεπτεμβρίου 2025
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Σύλληψη αλλοδαπών στην Κάλυμνο και στην Κω
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Επιμονή Γ. Νικητιάδη: Νέα Επίκαιρη Ερώτηση για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο

Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Πώς στηρίζουμε τα παιδιά κατά την επιστροφή στο σχολείο;

Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Η ΑΝΕ Καλύμνου εξασφάλισε τις 2 γραμμές με το “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”
  • Υπουργείο Υγείας: Διάγνωση με ένα δάχτυλο στην κάμερα του κινητού
  • ΔΕΘ: Σφοδρές επικρίσεις από την αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
  • Η Κατερίνα Εμμανουήλ στην περιοδεία της Γραμματείας Δικαιωμάτων του παιδιού στη Θεσσαλονίκη

Νεότερα Video

Λέρος: Εντυπωσιακή βραδιά με την Αναστασία στο γήπεδο Λακκίου

Λέρος: Εντυπωσιακή βραδιά με την Αναστασία στο γήπεδο Λακκίου

2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
28 Αυγούστου 2025
Λέρος: Απαντήσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τα απορρίμματα και για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας

Λέρος: Απαντήσεις Δημάρχου Τιμόθεου Κωττάκη για τα απορρίμματα και για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας

1.9k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Αυγούστου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.