back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Κόνσολα με τον Υπουργό Εξωτερικών για το ζήτημα της παράνομης αλιείας τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣυνάντηση Κόνσολα με τον Υπουργό Εξωτερικών για το ζήτημα της παράνομης αλιείας τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

Απόλυτη ταύτιση απόψεων για την ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης αλιείας τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο, καταγράφηκε στη συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, με το Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας ανέδειξε το πρόβλημα με παρεμβάσεις του, εδώ και καιρό, ζητώντας την ενίσχυση των δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, αλλά και την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας, με την οποία απαγορεύονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εισαγωγές αλιευμάτων που προέρχονται από παράνομη αλιεία, κάτι που σημαίνει εμπάργκο στο τουρκικά αλιευτικά προϊόντα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Δένδιας, έδωσε εντολή στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη, επισημαίνοντας ότι αυτή η πρακτική συνιστά παραβίαση όχι μόνο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δένδια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα έχει ισχυρή φωνή, αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο κ. Δένδιας έχει δείξει αυξημένα αντανακλαστικά, αντέδρασε αμέσως απέναντι

στις πρακτικές παράνομης αλιείας στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αυτές οι προκλήσεις δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες και χωρίς να υπάρχουν κυρώσεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει σε βάθος όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Έχει το σθένος, τη σύνεση αλλά και τη γνώση που απαιτείται για να αντιμετωπίσει κάθε απειλή, επιβουλή ή παράνομη αξίωση εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ