back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε εργολάβο η καθαριότητα και ανακύκλωση Πάτμου και Αρκιών

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΣε εργολάβο η καθαριότητα και ανακύκλωση Πάτμου και Αρκιών

Σε εργολάβο αποφάσισε να αναθέσει την καθαριότητα της Πάτμου αλλά και τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών για ένα χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών που θα ανατεθούν φτάνει τις 200.000 ευρώ, αφού στο πακέτο των υπηρεσιών που θα προσφέρει ο εργολάβος πέρα από το σάρωμα, την αποψίλωση δημοσίων χώρων και τις υπόλοιπες εργασίες που εκτέλεσε πέρυσι ο κ. Καιρίδης συμπεριλήφθηκαν επιπρόσθετες εργασίες, όπως το κλάδεμα δέντρων σε παραλίες και οδούς, η διαμόρφωση παραλιών με ειδικό μηχάνημα, ο υδροχρωματισμός κτιρίων και οδών για την άνοιξη του 2014 και (το σημαντικότερο) η συλλογή και ανακύκλωση τεσσάρων υλικών.

Επίσης, ο ίδιος εργολάβος θα αναλάβει και την καθαριότητα των Αρκιών, προϋπολογισμού 14.000 ευρώ. 

Η πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής βρήκε αντίθετο τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελή Γρύλλη, ο οποίος διαφώνησε και την καταψήφισε, ζητώντας να προσληφθούν από τον δήμο οκτώ συμβασιούχοι με οκτάμηνη σύμβαση, για τους οποίους θα πρέπει να δαπανηθούν περίπου 100.000 ευρώ, προκειμένου να εκτελέσουν τμήμα αυτών των εργασιών, ενώ οι υπόλοιπες 100.000 ευρώ να διατεθούν για την πρόσληψη εργολάβου. 

Με την άποψή του συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ. Αντώνης Μαραβέλιας και Πανάγος Ευγενικός. Τελικά, η πρόταση της δημοτικής αρχής πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού πέρα από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης ψηφίστηκε και από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας κ. Σούλα Γαμπιεράκη, Χρήστο Υψηλάντη και Γιώργο Μαστροπέτρο. 

Σημειώνεται πως ο εργολάβος καθαριότητας θα προκύψει μετά από ανοιχτό διαγωνισμό.

Πατμιακά Χρονικά

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ