back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ροδίτης έκανε μαύρο στο ξύλο τον διαρρήκτη που πήγε να μπει στο σπίτι του

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΡοδίτης έκανε μαύρο στο ξύλο τον διαρρήκτη που πήγε να μπει στο σπίτι του

Το… ξύλο της χρονιάς του έφαγε από τον ιδιοκτήτη μονοκατοικίας στον οικισμό Απόλλων, στην πόλη της Ρόδου, ένας 23χρονος διαρρήκτης που έκανε τους… λογαριασμούς να μπουκάρει στο σπίτι, χωρίς να υπολογίσει όμως τον… ξενοδόχο! 

Η περίπτωση που προκαλεί έντονο προβληματισμό, ήταν εξαιρετικά σοβαρή, καθώς την ώρα εκείνη στο σπίτι μέσα βρίσκονταν ο 42χρονος συμπολίτης μας και τα δύο ανήλικα παιδιά του ηλικίας 16 και 13 ετών αντίστοιχα. 

Η σύζυγος, απουσίαζε στη δουλειά και θα επέστρεφε λίγη ώρα αργότερα ενώ ο 42χρονος είχε αποκοιμηθεί μαζί με το μικρότερο παιδί του. 

Ο δράστης, που προφανώς είχε κλειδώσει στο στόχαστρό του το σπίτι, είδε ότι έλειπε απέξω το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο συνήθως και θεώρησε ότι μπορούσε να… δράσει ανενόχλητος. 

Αφού λοιπόν μπήκε ως… νοικοκύρης στην αυλή του σπιτιού, πέρασε στο πρώτο μπαλκόνι και από κει αναρριχήθηκε σε ένα μικρότερο μπαλκονάκι που οδηγούσε στην πόρτα της κουζίνας. 
Αφού έφτασε επιτόπου, δοκίμασε βγάζοντας τα διαρρηκτικά του εργαλεία να παραβιάσει την πόρτα! 

Η 16χρονη κοπέλα όμως, που δεν είχε κοιμηθεί ακόμα, άκουσε τον περίεργο θόρυβο και ανησύχησε. Πήγε αμέσως και ξύπνησε τον πατέρα της και από κοινού κατέβηκαν στον χώρο για να τον ελέγξουν. 

Εκεί, διαπίστωσαν μια περίεργη σκιά να κινείται έξω ακριβώς από την αυλή του και τότε ο 42χρονος συμπολίτης μας, εκτός εαυτού, νοιώθοντας να απειλείται η οικογένειά του, βγήκε έξω ξυπόλητος και άρχισε να τον καταδιώκει! 

Ο 23χρονος, κατάφερε προσωρινά να ξεφύγει. Είχε αφήσει όμως το μοτοποδήλατό του στο σημείο. Εκεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε στήσει… καρτέρι και τον περίμενε. 
Κι όταν τον έπιασε στα χέρια του λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε με μανία χτυπώντας τον και κλωτσώντας τον. 

Στο… πόδι, σηκώθηκε και όλη η γειτονιά που ειδοποίησαν την αστυνομία. Σε ελάχιστα λεπτά, έφθασε επιτόπου ομάδα της ΔΙΑΣ και της Ομάδας καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στους οποίους ο συμπολίτης μας παρέδωσε τον δράστη. 
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, «ο 23χρονος ημεδαπός, αποπειράθηκε να διαρρήξει μονοκατοικία άλλα έγινε αντιληπτός και ακινητοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη της». 

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (4 κατσαβίδια, 1 σκεπάρνι, 1 καλέμι-λοστός). 
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμπεται στην δικαιοσύνη.

Εφημερίδα Ροδιακή

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ