ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
in-trance
Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
12 °c
Alinda
14 ° Τρ
15 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ » Περιφερειακό Συμβούλιο: ΨΗΦΙΣΜΑ για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιών…

Περιφερειακό Συμβούλιο: ΨΗΦΙΣΜΑ για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιών…

Άκης Γρεκός Συντάκτης: Άκης Γρεκός
27/11/2012
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
0
ΨΗΦΙΣΜΑ για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιών...

ΨΗΦΙΣΜΑ για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιών...

7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
249
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σε κοινό ψήφισμα – απόφαση για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα των νησιών προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Ακολουθεί το ψήφισμα:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, διαπιστώνει με ανησυχία τα δυσμενή δεδομένα που διαμορφώνονται σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας, ένα δημόσιο αγαθό και προαπαιτούμενο για την επιβίωση και ανάπτυξη των νησιωτών, που εξακολουθεί η Πολιτεία να το προσεγγίζει με τη λογική κόστους – οφέλους. Μια προσέγγιση που κατέστησε το πλοίο ακριβή πολυτέλεια για πολλά νησιά του Αιγαίου και επιβεβαιώνει την πλήρη άγνοια της κεντρικής διοίκησης και την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τον νησιωτικό χώρο.

Η διακοπή δρομολογίων, παρά την επιτακτική ανάγκη για αύξησή τους, και η πρόσφατη αύξηση των εισιτηρίων στις γραμμές του κρατικού ναυλολογίου, φανερώνουν από τη μία τις εγγενείς στρεβλώσεις του συγκοινωνιακού σχεδιασμού και από την άλλη την έλλειψη πολιτικής βούλησης να θωρακιστεί ο νησιωτικός χώρος από πρακτικές που τον διαχωρίζουν σε συμφέρουσες και μη επιχειρηματικές ζώνες, την ώρα που το μεταφορικό ισοδύναμο, πάγιο αίτημα των νησιωτών, παραμένει σχέδιο επί χάρτου και αντικείμενο αέναων συζητήσεων που καταλήγουν σε απόπειρες εφαρμογής πιλοτικών προγραμμάτων.

Η κεντρική διοίκηση αδυνατεί, δεν μπορεί και δεν θέλει να κατανοήσει τη σημασία του πλοίου στη ζωή των νησιωτών, ασκώντας πολιτικές και παίρνοντας αποφάσεις με όρους “στεριανούς”. Μια φιλοσοφία που δεν είναι γέννημα και προϊόν της σημερινής οικονομικής κρίσης, αλλά διαχρονικών νοοτροπιών και αντιλήψεων του κράτους πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Το κορυφαίο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας επισημαίνει και καταγγέλλει την αδυναμία της Πολιτείας να ασκήσει τον παρεμβατικό και ρυθμιστικό της ρόλο σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως είναι οι συγκοινωνίες και οι μεταφορές στο νησιωτικό χώρο, με υπαρκτό τον κίνδυνο να αφεθούν οι νησιώτες στο έλεος ενός σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες και να καταβάλλουν αυτοί τελικά το τίμημα της κρίσης που επικαλούνται οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Προκειμένου να διασφαλιστούν έστω στοιχειωδώς οι ελάχιστες έστω προϋποθέσεις για απρόσκοπτη και ποιοτική συγκοινωνία στα νησιά μας, το Περιφερειακό Συμβούλιο, καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η ακτοπλοϊκή σύνδεση και η εξυπηρέτηση των νησιών.

Στο νησιωτικό χώρο απαιτείται, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, άσκηση νησιωτικής πολιτικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική και οικονομική συνοχή.

Καλούμε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους κοινωνικούς εταίρους σε κοινή προσπάθεια προκειμένου να συμβάλουμε με τις προτάσεις μας στη διαβούλευση και να αγωνιστούμε για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των νησιωτών να απολαμβάνουμε ίδιων υπηρεσιών με τη στεριανή Ελλάδα.

Καλούμε το Υπουργείο:

Διαβάστε επίσης:

Κάλυμνος: Διακομιδή 69χρονης στην Κω

Κάλυμνος: Διακομιδή 69χρονης στην Κω

22.02.2026
656
Κάλυμνος: Διακομιδή 69χρονης στην Κω

Απεργιακά συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη 2026 στα Β. Δωδ/σα

22.02.2026
289

-Να αναθεωρήσει την όποια σκέψη μείωσης των δρομολογίων.
-Να επιβάλλει στις ακτοπλοικές εταιρείες όταν αποσύρονται πλοία για δεξαμενισμό να αντικαθίστανται άμεσα με άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας.
-Η διαφαινόμενη αποδρομολόγηση του πλοίου Blue Star Ithaki μας βρίσκει αντίθετους. Δημιουργεί συνθήκες απομόνωσης σε δυο νησιά, όπως η Τήνος και η Μύκονος, με τεράστιες συνέπειες τόσο σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών υγείας (σύνδεση με νοσοκομείο Σύρου), διοικητικών υπηρεσιών κ.ά., όσο και των υπαλλήλων των δημόσιων υπηρεσιών της Περιφέρειας που πρέπει να μετακινηθούν από και προς τα αντίστοιχα νησιά.

-Στον όποιο σχεδιασμό αναθεώρησης των ακτοπλοϊκών γραμμών να εξασφαλιστεί με τακτικά δρομολόγια η σύνδεση όλων των νησιών τόσο με το διοικητικό κέντρο σε επίπεδο επαρχείου, όσο και με την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και με τον Πειραιά.

Ζητάμε επίσης,

-Χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και μέριμνα για τα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου.
-Κοινωνική πολιτική με μειωμένα εισιτήρια για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές κτλ).
-Σύσταση Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή όλων των φορέων των νησιών μας.
-Λειτουργία του Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής, που προβλέπεται από τον Καλλικράτη και παραμένει ανενεργό.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου”.

Tags: ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share3Tweet2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αλλαγή διοίκησης στην ΥΝΤΕΛ με τιμή και αναγνώριση στον Αρχιπλοίαρχο Συρόπουλο

    17.02.2026
    Λέρος: Αλλαγή διοίκησης στην ΥΝΤΕΛ με τιμή και αναγνώριση στον Αρχιπλοίαρχο Συρόπουλο 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 55χρονου για ασελγείς χειρονομίες σε βάρος 44χρονης

    16.02.2026
    Λέρος: Σύλληψη 55χρονου για ασελγείς χειρονομίες σε βάρος 44χρονης 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Προς κήρυξη έκτακτης ανάγκης η Λέρος λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις λιμενικές υποδομές

    17.02.2026
    Προς κήρυξη έκτακτης ανάγκης η Λέρος λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις λιμενικές υποδομές 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εκτεταμένες ζημιές στο παραλιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία – Κλειστός ο…

    18.02.2026
    Λέρος: Εκτεταμένες ζημιές στο παραλιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία – Κλειστός ο δρόμος στο Δρυμώνα 1.6K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια

    18.02.2026
    Λέρος: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια 1.5K
  • Το NAVARONE προτείνει αυτή την Κυριακή ένα brunch «υψηλών προδιαγραφών», με τον chef Πάνο Αντώνακα να επιμελείται ένα ιδιαίτερο μενού, για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό στο κυριακάτικο τραπέζι.

Στο μενού ξεχωρίζουν πιάτα με έντονο θαλασσινό χαρακτήρα, αλλά και κλασικές ελληνικές επιλογές, όπως αχνιστό χριστόψαρο με τσιγαριστά χόρτα, ψαρόσουπα, ντόπιο αρνάκι φρικασέ, καθώς και μοσχαρίσια γάλακτος με ψητά λαχανικά.

Η συγκεκριμένη πρόταση απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια πιο «γεμάτη» γαστρονομική εμπειρία, με πιάτα που δύσκολα βρίσκει κανείς συγκεντρωμένα σε brunch επιλογή στο νησί.
  • Με την κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, ταξιδεύουμε αυτές τις γιορτές στην ορεινή Αρκαδία και σας μεταφέρουμε εικόνες από έναν τόπο που συνδυάζει φύση, ηρεμία και έντονη δράση.

Ο ποταμός Λάδωνας, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του rafting και της εναλλακτικής εμπειρίας στη φύση. Πυκνή βλάστηση, καθαρά νερά και ένα τοπίο που αλλάζει σε κάθε στροφή του ποταμού.

Για περίπου 54 λεπτά, διασχίζουμε τον Λάδωνα σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους και στιγμές που δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Μια εμπειρία διαφορετική, αυθεντική, μακριά από την καθημερινότητα, την οποία μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες και τους φίλους του Leros News.

Αυτό είναι το δικό μας μικρό χριστουγεννιάτικο ταξίδι.
Χρόνια πολλά σε όλους.
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Λέρος στο επίσημο καλεντάρι της Harley Davidson Club Hellas: 80 άτομα έρχονται τον Σεπτέμβριο
  • Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ
  • Λέρος: Διακομιδή 12χρονου στην Κω με Ναυαγοσωστικό του Λιμενικού
  • Καθαρά Δευτέρα: Ποια είναι η ιστορία της παραδοσιακής λαγάνας

Νεότερα Video

Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ

Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ

222 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
23 Φεβρουαρίου 2026
Λέρος: Δηλώσεις του Δημάρχου Άσχαϊμ στον Νίκο Ιγνατίδη

Λέρος: Δηλώσεις του Δημάρχου Άσχαϊμ στον Νίκο Ιγνατίδη

902 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
20 Φεβρουαρίου 2026

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.