back to top
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Πάτμου του Κ.Κ.Ε.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Πάτμου του Κ.Κ.Ε.

Το Σάββατο, 17 Ιούνη επισκέφθηκε τη Πάτμο, ο υποψήφιος βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στο νομό Δωδεκανήσου, ιατρός-παθολόγος, Γιώργος Τσουκαλάς.

Παρέμεινε δε στο νησί μέχρι και τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και συνέχισε τη περιοδεία του στους Λειψούς, όπου θα παραμείνει μέχρι και αύριο, Τετάρτη, 21 Ιούνη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Πάτμο επισκέφθηκε διάφορους χώρους εργασίας, όπως και το Κ.Υ. Πάτμου.

Επίσης έγιναν συναντήσεις και συσκέψεις με φίλους και οπαδούς του κόμματος για τη καλλίτερη δυνατή οργάνωση του αγώνα και της πάλης για ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, με στόχο την αύξηση του ποσοστού του κόμματος αλλά και την όσο το δυνατόν εκλογή περισσοτέρων βουλευτών σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μάη 2023.

Τονίστηκε ιδιαίτερα και είναι κοινή πεποίθηση όλων, πως μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι εφικτό να ασκήσει 100%  ΛΑΪΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, για να αποτρέψει τη λαίλαπα, που έρχεται. Τα προβλήματα στο νησί εξακολουθούν να υφίστανται αλλά και να επιτείνονται.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη πρόσφατη προεκλογική του   επίσκεψη  και ομιλία του στη Πάτμο, όπως και στα άλλα γειτονικά νησιά, περιέγραψε μια εικονική πραγματικότητα και υποσχέθηκε στους νησιώτες, όπως και σε όλο τον ελληνικό λαό, γενικώς και αορίστως «καλλίτερες» μέρες .

Οι αριθμοί και οι καταστάσεις που ζούμε εμείς οι νησιώτες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της θλιβερής και οδυνηρής  πραγματικότητας. Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι συντάξεις, που μόλις και επαρκούν για τις πρώτες δέκα μέρες του μήνα, οι πανάκριβες, απαξιωμένες  και αρκετές  φορές επικίνδυνες για τη ζωή και ασφάλεια θαλάσσιες συγκοινωνίες, οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας, η μακροχρόνια έλλειψη φαρμάκων με φαινόμενα αναζήτησης αυτών ακόμα και στο εξωτερικό, οι ελλείψεις σε χώρους άθλησης, σε σύγχρονά και ασφαλή σχολεία, τα προβλήματα στην επαρκή παροχή νερού, στην αποχέτευση, σε αντιπλημμυρικά έργα, τα προβλήματα στέγασης και διαμονής δημοσιών υπαλλήλων,  αλλά και εργαζομένων στον τουρισμό και πολλά άλλα προβλήματα, που στα πλαίσια αυτού του δελτίου τύπου δεν μπορούν να αναφερθούν,   προφανώς  επιμελώς και εσκεμμένα τέθηκαν στο περιθώριο  από τον πρώην πρωθυπουργό όπως και συνειδητά αγνοήθηκαν και αγνοούνται και από τα κόμματα, που προηγούμενα κυβέρνησαν τη χώρα μας (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Γιώργος Τσουκαλάς  τόνισε, στις ομιλίες-συσκέψεις που είχε,  πως  η μόνη κερδισμένη ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, γιατί μόνο έτσι θα δυναμώσει η γνήσια 100% μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι στην «αυτοδυναμία» της πολιτικής του κεφαλαίου. Ότι ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και  όχι στα κέρδη τους. Μεταφράζεται σε σύγκρουση, σε ανυπακοή σε όλα αυτά που μας αγανακτούν.

Σημαίνει πάνω απ’ όλα ελπίδα και αισιοδοξία, ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος υπέρ του λαού στη σύγκρουση και την ανατροπή του σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος. Τέλος τονίστηκε και έγινε αποδεκτό και μπούσουλας από όλους, ότι στις  25 του Ιούνη μπορούμε να πάμε ακόμη ψηλότερα. Πάμε να δώσουμε και αυτή τη μάχη με ορμή και αισιοδοξία. Για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 26 Ιουνίου. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός στις δύσκολες μεγάλες μάχες , που έρχονται.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ