ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros
Dodekanisos Seaways
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
16 °c
Alinda
16 ° Κυ
16 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ » ΠΑΤΜΟΣ » ΠΑΤΜΟΣ: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για την αύξηση του ΦΠΑ

ΠΑΤΜΟΣ: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για την αύξηση του ΦΠΑ

Άκης Γρεκός Συντάκτης: Άκης Γρεκός
27/10/2016
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΠΑΤΜΟΣ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
0
7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
222
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΤΜΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Με αφορμή την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ σε 24% από την 1η Ιανουαρίου 2017, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι του νησιού μας, διακατέχονται από την αγωνία και το φόβο ότι αυτή η αύξηση θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για την επιχείρηση τους.

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό του επιχειρηματία κ. Γιάννη Στατηρά, είναι αντιπροσωπευτική της αγωνίας όλων των Πατμίων και όλων των νησιωτών.

Διαβάστε επίσης:

Μάνος Κόνσολας: «Παρατείνεται έως το Σεπτέμβριο του  2026 η προθεσμία για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου»

Μάνος Κόνσολας: Αναγκαιότητα το πρωινό δρομολόγιο που θα συνδέει την Κάλυμνο με το Μαστιχάρι στην Κω

06.02.2026
332
Η Μίκα Ιατρίδη για το νέο Νοσοκομείο της Κω: «Ένα σημαντικό έργο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά»

Το ζήτημα της κατάστασης των δασών της Καρπάθου στη Βουλή και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από τη Μίκα Ιατρίδη

06.02.2026
351

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Ίσως δεν έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως από αυτά του ανατολικού Αιγαίου, για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Μια απόφαση που φέρνει μεγάλη οικονομική , κοινωνική αλλά και εθνική καταστροφή με ανεπανόρθωτες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τους νησιώτες και τη χώρα μας.Δεν θα σταθώ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Άρθρο 101 παράγραφος 4: «Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρουν κανονιστικά υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους.» , ούτε στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί ισχύος της νησιωτικότητας και των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στις νησιωτικές περιοχές.
Δεν θα σταθώ επίσης ούτε στη τροπολογία που πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν απο ένα χρόνο περίπου, μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή και έλαβε ενισχυμένη πλειοψηφία 495 ψήφων επί συνόλου 750 ευρωβουλευτών και η οποία αφού αναφέρει ότι σύμφωνα με την οδηγία (2006/112/ΕΚ), έχουν χορηγηθεί σε ορισμένα ευρωπαϊκά νησιά ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις ως αντιστάθμισμα στα μόνιμα φυσικά-γεωγραφικά και δημογραφικά τους μειονεκτήματα, τονίζει , τη σημασία που έχουν οι εν λόγω ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, και ζητεί οι ρυθμίσεις αυτές να συνεχίσουν να υφίστανται, ιδίως σε εκείνα τα κράτη μέλη που υπάγονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής.
Θα σταθώ όμως στη πραγματικότητα. Οι χαμηλοί αυτοί συντελεστές δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων, δεν παραβιάζουν, αλλά αντιθέτως αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης απαραίτητο στους σύγχρονους ακρίτες μας.
Οι επιχειρήσεις στα νησιά επιβιώνουν με μεγάλη δυσκολία μετά και τη κατάργηση από τη κυβέρνησή σας των μειωμένων συντελεστών φόρου εισοδήματος και έχουν περιορίσει το καθαρό κέρδος τους σε οριακό αν όχι μηδενικό επίπεδο. Με πολύ μικρή τουριστική περίοδο που έχει περιοριστεί ειδικά στα μικρά νησιά σε λιγότερο από τριάντα μέρες οι νησιωτικές επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο μεταφορικό κόστος , το υψηλό κόστος συντήρησης κτιρίων , αυτοκινήτων και μηχανημάτων , την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού , τα καιρικά φαινόμενα τα οποία επιδρούν στις συγκοινωνίες , την έλλειψη υποδομών και το πιο σημαντικό για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , τον ανταγωνισμό των απέναντι τουρκικών παραλίων που έχει λάβει διαστάσεις ακήρυχτου οικονομικού πολέμου , οι Τούρκοι επιχειρηματίες με πολύ μικρή έως μηδενική φορολογία, με μικρότερο κόστος παραγωγής και υπηρεσιών ήδη πανηγυρίζουν την αυτοκτονική αύξηση της φορολογίας των ελληνικών νησιών. Αφού λοιπόν η περαιτέρω αύξηση των τιμών είναι αδύνατη διότι απλούστατα δεν θα υπάρχει πλέον πελάτης – κορόιδο για να πληρώσει την αυξημένη τιμή , καταλαβαίνετε ότι η επιχείρηση θα αναγκαστεί να απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ, δηλαδή μια πολύ καλα στημένη επιχείρηση που κάνει τζίρο 100.000 € και παρά τις ανωτέρω δυσκολίες καταφέρνει να παρουσιάσει με ΦΠΑ 17% καθαρά κέρδη 5%-10% δηλαδή 5.000-10.000 € με ΦΠΑ 24% θα πρέπει να επιστρέψει στο κράτος 7.000 € επιπλέον , με λίγα λόγια λουκέτο και μετανάστευση!
Δεν είναι όμως μόνο οι επιχειρήσεις που θα υποστούν τις συνέπειες της παράλογης αυτής αύξησης που θα ανεβάσει το κόστος διαβίωσης σε απαγορευτικό επιπεδο (λογαριασμοί ΟΤΕ , ΔΕΗ , δημοτικά τέλη είδη πρωτης ανάγκης κλπ) στα δύσκολα χρόνια της ύφεσης και της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας , ο κονωνικός ιστός των μικρών νησιών θα διαλυθεί με απρόβλεπτες εξελίξεις . Οι περισσότεροι επισκέπτες των πραγματικά μαγευτικών και μοναδικών στο κόσμο ελληνικών νησιών φεύγουν με την εντύπωση , βλέποντας τη κοσμοσυρροή , τον υπέροχο καιρό και τη καταγάλανη θάλασσα , ότι αφήνουν πίσω τους το παράδεισο , αυτή όμως είναι η εικόνα του καλοκαιριού γιατί από τον Οκτώβριο και μετά τα πράγματα αλλάζουν και αρχίζει ο βαρύς και δύσκολος χειμώνας, που κανείς τουρίστας δεν θα ήθελε να βιώσει. Το 70% -80% των επιχειρήσεων κλείνει για 7-8 μήνες όχι γιατί τα κονομήσανε και πάνε για σκι στην Ελβετία αλλά γιατί δεν μπορούν να αντέξουν τα έξοδα χωρίς πελατεία.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι συνταξιούχοι οι γεωργοί οι ψαράδες αντιμετωπίζουν την έλλειψη υποδομών και υπηρεσιών (Κέντρα Υγείας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, Σχολεία όλων των βαθμίδων, Δημόσιες Υπηρεσίες) καθώς και το πολυήμερο πολλές φορές αποκλεισμό τους εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που δημιουργεί ελείψεις σε τρόφιμα , φάρμακα είδη πρώτης ανάγκης αλλά ακόμα και σε πόσιμο νερό σε κάποια ακριτικά άνυδρα νησιά .Η επίσκεψη σε ειδικό γιατρό η σε δημόσια υπηρεσία που για το κάτοικο της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι μια απλή ολιγόλεπτη μετακίνηση, για το νησιώτη είναι μια πολυέξοδη ταλαιπωρία με μεγάλο κόστος μετακίνησης και διαμονής.
Εδώ θα αναφέρω και κάτι που κανένας συντελεστής φορολογίας και καμιά οικονομική παροχή δεν μπορεί να αντισταθμήσει , αλλά δείχνει περίτρανα την αγωνία της καθημερινότητας στα ακριτικά νησιά , αν κάποιος χρειαστεί άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο λόγο ξαφνικής ασθένειας η ατυχήματος και οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν απλά πεθαίνει…
Η οικονομική και κοινωνική καταστροφή θα ερημώσει τα νησιά και θα ρίξει στο ναδίρ το ηθικό και το φρόνημα των κατοίκων που θα παραμείνουν και θα ειναι βούτυρο στο ψωμί του αγριεμένου γείτωνα που απειλεί , διεκδικεί και απαιτεί.
Μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τη μείωση κατά 750 εκατ. € των εσόδων του κράτους από το τουρισμό για το οκτάμηνο του 2016 παρά τη αύξηση των αφίξεων και κατα τη γνώμη μου η μείωση θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η κεκτημένη ταχύτητα της οικονομίας (κρατήσεις από τη προηγουμένη χρονια , εφαρμογή μόνο το τελευταίο τρίμηνο των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ σε μερικά νησιά κλπ).Οι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν ένα σημαντικό μεθοδολογικό εργαλείο για την διερεύνηση της πορείας των φορολογικών εσόδων τη περίφημη καμπύλη Laffer. Σύμφωνα με την θεωρία και την καμπύλη του Αμερικανού οικονομολόγου Arthur Laffer,κάθε φόρος είτε για νοικοκυριά είτε για επιχειρήσεις, αντιστοιχεί σ’ έναν άριστο φορολογικό συντελεστή, όπου αν αυξηθεί περαιτέρω οδηγεί σε άμεση μείωση φορολογικών εσόδων.
Είναι φανερό ότι η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας στο τουρισμό όχι μόνο δεν θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους αντίθετα θα τα μειώσει σημαντικά καταστρέφοντας παράλληλα επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι νησιώτες δεν ζητούν καμιά χάρη ούτε προνόμια έναντι των άλλων Ελλήνων,ζητούν στοιχειώδη ισότητα.
Η ισχύουσα φορολογική ρύθμιση, των μειωμένων συντελεστών, θεσπίστηκε από την πολιτεία για κάποιους συγκεκριμένους οικονομικούς, κοινωνικούς και εθνικούς λόγους πολλούς από τους οποίους ανέφερα παραπάνω αλλά και για να εξισορροπήσει το ισοζύγιο προσφοράς και απολαβής έναντι του κράτους το οποίο είναι ασύγκριτα αρνητικό σε βάρος των νησιωτών.
Πιστεύοντας ότι εκπροσωπώ την απόλυτη πλειοψηφία όλων των Ελλήνων που ζουν και δραστηριοποιούνται στα Ελληνικά νησιά σας ζητώ με προσωπική σας παρέμβαση , στο λίγο χρόνο που απομένει ( δύο μήνες) να επαναφερέτε τους μειωμένους κατά 30% φορολογικούς συντελεστές σε όλους τους φόρους άμεσους και έμμεσους έτσι ώστε να αποφύγουμε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση αλλά και μια εθνική καταστροφή.

Μετά τιμής
Στατηράς Ιωάννης
Οικονομολόγος

Tags: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΑΤΜΟΣ
Share3Tweet2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμαρχος Λέρου για Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια: «Αιτία πολέμου η δόμηση από τα 4…

    03.02.2026
    Δήμαρχος Λέρου για Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια: «Αιτία πολέμου η δόμηση από τα 4 στα 8 στρέμματα» 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μιχάλης Κόλιας: Απαιτώ δημόσια συγγνώμη για τις «27 απευθείας αναθέσεις» αλλιώς τον λόγο…

    03.02.2026
    Μιχάλης Κόλιας: Απαιτώ δημόσια συγγνώμη για τις «27 απευθείας αναθέσεις» αλλιώς τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Άνοιξαν 11 νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ – Δείτε ειδικότητες

    04.02.2026
    Νοσοκομείο Λέρου: Άνοιξαν 11 νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ – Δείτε ειδικότητες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Καταγγελία στην Εισαγγελία από κατοίκους για υπόθεση παράνομης βόσκησης

    02.02.2026
    Λέρος: Καταγγελία στην Εισαγγελία από κατοίκους για υπόθεση παράνομης βόσκησης 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Απάντηση Αντώνη Ντεληγιώργη στον Μιχάλη Κόλια

    04.02.2026
    Λέρος: Απάντηση Αντώνη Ντεληγιώργη στον Μιχάλη Κόλια 1.6K
louloudias
  • Με την κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, ταξιδεύουμε αυτές τις γιορτές στην ορεινή Αρκαδία και σας μεταφέρουμε εικόνες από έναν τόπο που συνδυάζει φύση, ηρεμία και έντονη δράση.Ο ποταμός Λάδωνας, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς φυσικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του rafting και της εναλλακτικής εμπειρίας στη φύση. Πυκνή βλάστηση, καθαρά νερά και ένα τοπίο που αλλάζει σε κάθε στροφή του ποταμού.Για περίπου 54 λεπτά, διασχίζουμε τον Λάδωνα σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους και στιγμές που δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Μια εμπειρία διαφορετική, αυθεντική, μακριά από την καθημερινότητα, την οποία μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες και τους φίλους του Leros News.Αυτό είναι το δικό μας μικρό χριστουγεννιάτικο ταξίδι.
Χρόνια πολλά σε όλους.
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.Ρεπορτάζ: Νίκος ΙγνατίδηςΣτο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Μάνος Κόνσολας: Αναγκαιότητα το πρωινό δρομολόγιο που θα συνδέει την Κάλυμνο με το Μαστιχάρι στην Κω
  • Λέρος: Νέα συνάντηση στο κινηματοθέατρο για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια
  • Το ζήτημα της κατάστασης των δασών της Καρπάθου στη Βουλή και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από τη Μίκα Ιατρίδη
  • Κάλυμνος: Κάθειρξη 6 ετών σε 40χρονο για διακίνηση ηρωίνης

Νεότερα Video

Λέρος: Τι λένε οι επαγγελματίες για τις καθιζήσεις από την κακοκαιρία στην περιοχή της Γούρνας

Λέρος: Τι λένε οι επαγγελματίες για τις καθιζήσεις από την κακοκαιρία στην περιοχή της Γούρνας

932 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
1 Φεβρουαρίου 2026
Λέρος: Δράση δεντροφύτευσης από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων στη Γούρνα

Λέρος: Δράση δεντροφύτευσης από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων στη Γούρνα

973 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
1 Φεβρουαρίου 2026

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.