Και το νοσοκομείο της Ρόδου φαίνεται ότι έπεσε θύμα του χάρτη υγείας ο οποίος εμφανίζει παραποιημένα στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων που υπηρετούν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Ο χάρτης εμφανίζει σχεδόν τριπλάσια νούμερα από τα πραγματικά γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς οι πολίτες μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση μέσω διαδικτύου.
Μάλιστα, σύμφωνα με το iatropedia, ο χάρτης αποσύρεται πλέον άρον άρον καθώς όλα τα στοιχεία για τους εργαζόμενους σε κάθε Δημόσιο Νοσοκομείο και κέντρο υγείας της χώρας παρουσιάζουν τραγικά λάθη.
Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο της Ρόδου, όπως διευκρινίζει και ο σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών, υπηρετούν ως ιατρικό προσωπικό 153 άτομα και συγκεκριμένα 92 γιατροί, 49 ειδικευόμενοι και 12 επικουρικοί. Φυσικά ο αριθμός αυτός απέχει παρασάγγας από τους 444 που δίνει σαν αριθμό ο χάρτης!
Ειδικότερα ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) κ. Π.Ευσταθίου, έδωσε εντολή να αποσυρθεί ο χάρτης από το διαδίκτυο. Η αποκάλυψη αυτή έγινε όταν ο χάρτης υγείας δημοσιοποιήθηκε και επίσημα στο διαδίκτυο και άπαντες απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες που περιείχε.
Όπως αναφέρεται με την ανάρτηση του στο ίντερνετ οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία το προσωπικό ήταν ακόμη και τριπλάσιο από αυτό που υπηρετεί στην πραγματικότητα!
Να σημειωθεί ότι ο χάρτης υγείας αποτυπώνει …θεωρητικά με ακρίβεια όλες τις μονάδες υγείας καθώς και το διοικητικό, ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο εν λόγω χάρτης δημιουργήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Ο χάρτης συστήνεται εδώ και πολλά χρόνια ενώ, όπως φαίνεται, τελικά τα στοιχεία του δεν ανανεώθηκαν ποτέ.
Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Π. Ευσταθίου έδωσε ταυτόχρονα εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση για να διαπιστωθούν τα αίτια που ο χάρτης υγείας δυσλειτουργεί. Άλλωστε το έργο όπως φαίνεται δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά αντίθετα εξελίχθηκε σε ένα πλήρως αναξιόπιστο και πανάκριβο εργαλείο.