back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την 7η Μαρτίου

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΜήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την 7η Μαρτίου

Τα μηνύματα από την ιστορική πορεία της Δωδεκανήσου μέσα στο χρόνο είναι διαχρονικά.

Η Δωδεκάνησος δέθηκε σαν τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της εθνικής ολοκλήρωσης, που ξεκίνησε από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους με την πρώτη συνοριακή οριοθέτηση το 1833 και αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της Ελλάδας, ακολουθεί την πορεία του ελληνισμού.

Η επέτειος αυτή μας υπενθυμίζει την αξία της μνήμης. Τιμούμε σήμερα τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την Ένωση με την Ελλάδα, τους άνδρες και τις γυναίκες που δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους και πάλεψαν με όλα τα μέσα για να συμβεί το δίκαιο και το λογικό. Η Ένωση με την μητέρα πατρίδα.

Με την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας να μας επηρεάζει, να μας πλάθει και να μας προσδιορίζει, εμείς οι Δωδεκανήσιες και οι Δωδεκανήσιοι, αναπτύξαμε τον πολιτισμό μας, δουλέψαμε σκληρά σε δύσκολες συνθήκες και καταφέραμε να οδηγήσουμε τα Δωδεκάνησα μας στο δρόμο της ανάπτυξης.

Οι Δωδεκανήσιοι είμαστε περήφανοι για τα νησιά μας, για τον τόπο μας. Είμαστε τα σύνορα της Ελλάδας μας.

Σήμερα τιμάμε τους προγόνους μας, τους ήρωες μας. Την ίδια στιγμή, όμως, συγκλονισμένοι, στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και συμπαραστεκόμαστε στο βαθύτατο πένθος των οικογενειών τους.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ