Περίπου 2.500 άτομα, τα οποία επιθυμούσαν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στα νησιά, δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία έπειτα από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το Λιμενικό Σώμα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι είχαν παρατηρηθεί ελλιπείς έλεγχοι στα ταξίδια με πλοία το προηγούμενο διάστημα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open το πρωί της Δευτέρας, πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα να διενεργεί τους ελέγχους πριν την επιβίβαση και πλέον αποδεδειγμένα γίνονται». Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει εφησυχασμός.
Ως προς τα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο, είπε ότι είναι προτιμότερη μια μικρή ταλαιπωρία, παρά η απώλεια της τουριστικής περιόδου.
«Οι επιβάτες στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση»
Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέλαβαν τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία.
Σε δήλωσή του την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε τη συνεργασία όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία.
«Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου» πρόσθεσε.















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί