back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κως: Καταδίωξη διακινητών μεταναστών με πυροβολισμούς – Προσπάθησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑΚως: Καταδίωξη διακινητών μεταναστών με πυροβολισμούς – Προσπάθησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού

Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησε το λιμενικό της Κω το βράδυ της Τρίτης, για διακίνηση μεταναστών και παράνομη είσοδο στην χώρα.

Το λιμενικό της Κω καταδίωξε, σε δύο περιπτώσεις, σκάφη που έφεραν παράνομα στην Ελλάδα μετανάστες, τα οποία μάλιστα προσπάθησαν να εμβολίσουν τα σκάφη του λιμενικού, οι άνδρες του οποίου έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Συγκεκριμένα το πρώτο περιστατικό έγινα όταν σκάφος άφησε 20 μετανάστες στην Θεριοχή «Θέρμα» της Κω. Στη συνέχεια έφυγε «σφαίρα» για Τουρκία, με το λιμενικό να ξεκινά καταδίωξη. Οι διακινητές προσπάθησαν να εμβολίσουν το σκάφος του λιμενικού και δεν τα κατάφεραν. Οι άνδρες του λιμενικού έκαναν σήματα να σταματήσει, αλλά μάταια. Έριξαν προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια στοχευμένες στους κινητήρες του σκάφους, οι οποίες και βρήκαν στόχο.

Έτσι συνελήφθησαν τα δύο άτομα που επέβαιναν.

Επίσης, στην περιοχή «Πρηφήτης Ζαχαρίας» άλλο σκάφος άφησε άλλους 20 μετανάστες. Και εκεί υπήρξε καταδίωξη και προσπάθεια εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού. Και εκεί υπήρξαν βολές προς τους κινητήρες, με τους διακινητές να πέφτουν στη θάλασσα για να ξεφύγου, χωρίς φυσικά να καταφέρουν τίποτα. Και πάλι οι 2 διακινητές συνελήφθησαν.

Να σημειωθεί πως και το Γραφείο Ασφάλειας συνέλαβε 6 μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στο νηδί και άλλους 37 τους οποίους βρήκε σε λεωφορείο κτελ.

Και τα δύο σκάφη έχουν κατασχεθεί.

newsit.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ