Την 19η περίπτωση παράνομης ναύλωσης σε διάστημα περίπου ενός μηνός εντόπισε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.
Αυτή τη φορά, σε έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του ιδιωτικού πλοίου αναψυχής ”IRDODE”, σημαίας Η.Π.Α. Από το ναυλοσύμφωνο, προέκυπτε ότι ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.
Το ”IRDODE” είχε εκναυλωθεί από πέντε (05) αλλοδαπούς, για το χρονικό διάστημα από 26/06/2017 έως 03/07/2017.
Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά των υπαιτίων, ενώ επίσης υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους, για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.

















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup