Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 ο επαναληπτικός διαγωνισμός για την γραμμή Πυθαγόρειο – Πάτμος – Λειψοί – Λέρος – Κάλυμνος – Κω με ταχύπλοο πλοίο, και με προσεγγίσεις σε Ικαρία, Φούρνους, Αγαθονήσι και Αρκιούς.
Στην προκήρυξη αυτή πάλι μία εταιρεία έλαβε μέρος, η εταιρεία του κ. Γιώργου Σπανού Δωδεκάνησος sea lines.
H απόφαση αναμένεται σε περίπου 20 μέρες.
Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα επιδοτηθούν από το Υπουργείο περιγράφονται ως εξής:
«Τρία (3) δρομολόγια την εβδομάδα από 1/05/2015 έως 30/09/2015 (21 εβδομάδες) με υποχρέωση προσέγγισης σε Αγαθονήσι και Αρκιούς σε ένα (1) δρομολόγιο την εβδομάδα και σε Φούρνους και Αγ. Κύρηκο σε δύο (2) δρομολόγια την εβδομάδα.
Στα δύο (2) δρομολόγια που και εκτελεί σε Φούρνους – Αγ. Κήρυκο, κατά το δρομολόγιο επιστροφής από Κω, δεν θα πραγματοποιείται προσέγγιση στους Λειψούς».
Το ταχύπλοο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μεταφορική ικανότητα 250 επιβατών, επιφάνεια φόρτωσης 50τ.μ. για Ι.Χ. και μήκος 40 μέτρα.
patmostimes.gr
{widget:social-share-button}