Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση της ΕΜΥ, με τις εντάσεις να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ και την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Αυγούστου πιθανώς ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Για σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 7, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου το μελτέμι ενισχύεται περαιτέρω, με βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους 6 έως 7 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο 8, πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, το Σάββατο 15 Αυγούστου, με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο τοπικά 8, πιθανώς 9 μποφόρ.

Από την Κυριακή 16 Αυγούστου αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τις θαλάσσιες μετακινήσεις στο Αιγαίο, γι’ αυτό οι ταξιδιώτες καλό είναι να ενημερώνονται εγκαίρως για τυχόν αλλαγές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.