ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
20 °c
Agia Marina
21 ° Πα
21 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΙΕΘΝΗ » Συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για τα ορυκτά – Πού έκανε πίσω ο Τραμπ – Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την Παρασκευή

Συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για τα ορυκτά – Πού έκανε πίσω ο Τραμπ – Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την Παρασκευή

Leros News Leros News
25 Φεβρουαρίου 2025
- ΔΙΕΘΝΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για τα ορυκτά – Πού έκανε πίσω ο Τραμπ – Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την Παρασκευή
45
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.5k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

«Ο Ζελένσκι θέλει να έρθει στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει τη συμφωνία», είπε ο Τραμπ – Πρόσθεσε ότι θέλει συμφωνία και τις ρωσικές σπάνιες γαίες

Κίεβο και Ουάσινγκτον κατέληξαν σε συμφωνία για τα ορυκτά, σε μια εξέλιξη που οι Ουκρανοί ελπίζουν ότι θα βελτιώσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ και θα ανοίξει τον δρόμο για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση των ΗΠΑ να παράσχει στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας.

Μάλιστα σε μία τελευταία εξέλιξη, το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μεταδίδει ότι το ουκρανικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως την Τετάρτη στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να υπογράψει τη συμφωνία. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Λέρου: Κλειστός ο παράδρομος στην περιοχή ΠΙΚΠΑ

Λέρος: Το πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων (2025)

20.11.2025
268
Συνάντηση Γιάννη Παππά με τον Υπουργό ΠΕΝ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές στα Δωδεκάνησα

Συνάντηση Γιάννη Παππά με τον Υπουργό ΠΕΝ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές στα Δωδεκάνησα

20.11.2025
251

Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κίεβο είναι πλέον έτοιμο να υπογράψει τη συμφωνία για την από κοινού εκμετάλλευση των ορυκτών πόρων του, συμπεριλαμβανομένων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αφού οι ΗΠΑ απέσυραν τις απαιτήσεις τους για έσοδα 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και το κείμενο δεν περιλαμβάνει ρητές εγγυήσεις ασφαλείας, οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι κατάφεραν να πετύχουν πολύ πιο ευνοϊκούς όρους και παρουσίασαν τη συμφωνία ως έναν τρόπο διεύρυνσης της σχέσης με τις ΗΠΑ, με στόχο την ενίσχυση των προοπτικών της Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια πολέμου.

«Η συμφωνία για τους ορυκτούς πόρους είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής εικόνας. Έχουμε ακούσει πολλές φορές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου», δήλωσε στους Financial Times η Όλγα Στεφανίσινα, αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, η οποία ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων.

Οι αρχικοί ιδιαίτερα επαχθείς όροι της συμφωνίας, τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έθεσε ως τρόπο αποπληρωμής από την Ουκρανία για τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ μετά τη ρωσική εισβολή πλήρους κλίμακας το 2022, είχαν προκαλέσει οργή στο Κίεβο και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε την περασμένη εβδομάδα το αρχικό κείμενο, ο Τραμπ τον αποκάλεσε «δικτάτορα» και κατηγόρησε την Ουκρανία για την έναρξη του πολέμου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η συμφωνία έχει εγκριθεί από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομίας και Εξωτερικών.

Τραμπ: Ο Ζελένσκι θα ήθελε να υπογράψει τη συμφωνία μαζί μου

Ο Τραμπ δήλωσε από τη μεριά του σήμερα ότι ο Ζελένσκι θέλει να έρθει στην Ουάσινγκτον αργότερα αυτή την εβδομάδα για να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά, η οποία είναι σημαντική στην προσπάθεια του Κιέβου να κερδίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμό του με τη Ρωσία.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι πρέπει να υπάρξει κάποια μορφή ειρηνευτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, εάν επιτευχθεί συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία για τα ορυκτά έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, πρόσθεσε ο Τραμπ. Ακόμη, τόνισε ότι θα ήθελε μια συμφωνία για να αποκτήσει πρόσβαση και στις ρωσικές σπάνιες γαίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει πρόγραμμα για την πώληση χρυσών καρτών Τραμπ έναντι 5 εκατ. δολαρίων για ξένους που θέλουν να έρθουν στις ΗΠΑ και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. «Είναι πιθανό οι Ρώσοι ολιγάρχες να πληρούν τις προϋποθέσεις για τις χρυσές κάρτες Τραμπ. Η πώληση των χρυσών καρτών θα ξεκινήσει σε περίπου δύο εβδομάδες».

Reuters: Ο Ζελένσκι σχεδιάζει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον Τραμπ για τη συμφωνία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή για να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αφού οι αξιωματούχοι συμφώνησαν στους όρους για τη συμφωνία για τα ορυκτά, δήλωσαν λίγη ώρα πριν της δηλώσεις του Τραμπ στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η συμφωνία για τα ορυκτά είναι σημαντική στην προσπάθεια του Κιέβου να κερδίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, καθώς ο Τραμπ επιδιώκει να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο με τη Ρωσία. Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ και ο Ζελένσκι αντάλλαξαν εχθρικά λόγια την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Ζελένσκι αντιδημοφιλή «δικτάτορα» που πρέπει να συνάψει μια γρήγορη ειρηνευτική συμφωνία, αν δεν θέλει να χάσει τη χώρα του, ενώ ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζει σε μια «φούσκα παραπληροφόρησης».

Μία από τις πηγές, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο Reuters ότι ο Λευκός Οίκος πρότεινε την επίσκεψη.

Αξιωματούχοι και των δύο πλευρών έχουν συμφωνήσει στο σχέδιο και συνιστούν την υπογραφή της συμφωνίας, είπε η πηγή.

Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι ο Ζελένσκι μπορεί να συναντηθεί με νομοθέτες στο Καπιτώλιο, αλλά το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι ακόμη ρευστό.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Η τελική εκδοχή της συμφωνίας, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου που είδαν οι FT, προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου, στο οποίο η Ουκρανία θα συνεισφέρει το 50% των εσόδων από την εκμετάλλευση των ορυκτών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των σχετικών υποδομών. Το ταμείο θα επενδύει χρήματα σε έργα εντός της Ουκρανίας.

Από τη συμφωνία εξαιρούνται οι ορυκτοί πόροι που ήδη αποφέρουν έσοδα στον ουκρανικό κρατικό προϋπολογισμό, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα καλύπτει τις υφιστάμενες δραστηριότητες της Naftogaz ή της Ukrnafta, των μεγαλύτερων παραγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου της χώρας.

Ωστόσο, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά σε εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ, τις οποίες το Κίεβο αρχικά απαιτούσε ως αντάλλαγμα. Επίσης, αφήνει ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μέγεθος του αμερικανικού μεριδίου στο ταμείο και οι όροι των συμφωνιών «κοινής ιδιοκτησίας», τα οποία θα καθοριστούν σε επόμενες διαπραγματεύσεις.

Η αρχική πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ προέβλεπε τη δημιουργία ενός ταμείου ανασυγκρότησης στο οποίο οι ΗΠΑ θα διατηρούσαν 100% τον έλεγχο. Η Ουκρανία θα συνεισέφερε το 50% των εσόδων από την εξόρυξη ορυκτών πόρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τις σχετικές υποδομές, με ανώτατο όριο τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτοί οι όροι, που Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν απαράδεκτους, αφαιρέθηκαν από το τελικό κείμενο.

Ωστόσο, παρά τις αναφορές για κοιτάσματα ορυκτών αξίας 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η Ουκρανία δεν διαθέτει μεγάλα αποθέματα σπάνιων γαιών που να αναγνωρίζονται διεθνώς ως οικονομικά βιώσιμα.

Πέρα από τις σπάνιες γαίες, η Ουκρανία διαθέτει ορισμένα εμπορικά εκμεταλλεύσιμα ορυχεία κρίσιμων ορυκτών, όπως το τιτάνιο και το γάλλιο, τα οποία, αν και σημαντικά, δεν φαίνεται να έχουν την αξία που πιστεύει ο Τραμπ.

Ακόμα κι αν η Ουκρανία διαθέτει οικονομικά βιώσιμα κοιτάσματα, η Δύση έχει μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση να αντιμετωπίσει. Οι περισσότερες χώρες είναι αναγκασμένες να στέλνουν τις σπάνιες γαίες που εξορύσσουν για επεξεργασία στην Κίνα, η οποία κυριαρχεί στην κατεργασία αυτών των υλικών.

Ο όρος να επενδύονται χρήματα από το ταμείο στην Ουκρανία είναι μια ακόμη αλλαγή που το Κίεβο είχε επιδιώξει. Το έγγραφο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της Ουκρανίας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι η συμφωνία είναι μόνο ένα «πλαίσιο συμφωνίας» και ότι κανένα έσοδο δεν θα μεταφερθεί μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το ταμείο, δίνοντας χρόνο για την επίλυση πιθανών διαφωνιών. Ένα από τα εκκρεμή ζητήματα είναι η δικαιοδοσία της συμφωνίας. Η κυβέρνηση Ζελένσκι θα πρέπει επίσης να λάβει έγκριση από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, όπου βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν ήδη προαναγγείλει ότι τουλάχιστον θα διεξαχθεί έντονη συζήτηση πριν από την επικύρωση της συμφωνίας.

Πηγή: skai.gr

Tags: ΟΥΚΡΑΝΙΑΤΡΑΜΠ
Share18Tweet11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο απολογισμός της επίσκεψης Ζελένσκι στην Αθήνα: Ενεργειακή συμφωνία και σαφή μηνύματα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο απολογισμός της επίσκεψης Ζελένσκι στην Αθήνα: Ενεργειακή συμφωνία και σαφή μηνύματα

17.11.2025
447
Λήξη του μεγαλύτερου shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία
ΔΙΕΘΝΗ

Λήξη του μεγαλύτερου shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία

13.11.2025
755
Σενάρια πολέμου στη Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Σενάρια πολέμου στη Βενεζουέλα

12.11.2025
488
Επόμενο
Λέρος: Ανακάλεσε την παραίτηση ο δημοτικός σύμβουλος Ζώρζου Αντώνης

Λέρος: Ανακάλεσε την παραίτηση ο δημοτικός σύμβουλος Ζώρζου Αντώνης

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έκλεψαν …τα ρέστα και προϊόντα καπνού από mini market στη Λέρο!

    20.11.2012
    Έκλεψαν …τα ρέστα και προϊόντα καπνού από mini market στη Λέρο! Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση για προβολή ταινίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου

    20.11.2013
    Πρόσκληση για προβολή ταινίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στον Πλάτανο

    20.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στον Πλάτανο Πριν 11 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδράνεια για την ίδρυση δομής ειδικής αγωγής στη…

    20.11.2015
    ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδράνεια για την ίδρυση δομής ειδικής αγωγής στη Λέρο» Πριν 10 χρόνια 1.2K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

    18.11.2025
    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Featured
Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φορέας υλοποίησης του νέου Νοσοκομείου Κω
  • Λέρος: Το πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων (2025)
  • Συνάντηση Γιάννη Παππά με τον Υπουργό ΠΕΝ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές στα Δωδεκάνησα

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

816 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

958 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.