ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    Ο George Korfias σχολίασε: Χαχαχαχαχα! Αγαπαμε Λερο! Συγχαρητηρια στον συναδελφο Δημητρη ! Ετσι για την γενικη ενημερωση ομως…
    08.12.2025
  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
14 °c
Agia Marina
16 ° Τε
16 ° Πε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΙΕΘΝΗ » Πρώτη αποστολή όπλων από Τραμπ στο Κίεβο μετά το deal για τα ορυκτά – «Σε 100 μέρες λήγει ο πόλεμος»

Πρώτη αποστολή όπλων από Τραμπ στο Κίεβο μετά το deal για τα ορυκτά – «Σε 100 μέρες λήγει ο πόλεμος»

Leros News Leros News
2 Μαΐου 2025
- ΔΙΕΘΝΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
WSJ: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να σταματήσουν την αποστολή νέων όπλων στην Ουκρανία
37
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
995
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε εγκρίνει καμία νέα βοήθεια προς το Κίεβο από την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα. Αυτό όμως, άλλαξε για πρώτη φορά μέσα σε λίγες ώρες από την επίτευξη της συμφωνίας για τα ορυκτά. Έτσι, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης (1/5), ο ίδιος ενέκρινε την πρώτη αποστολή όπλων στην Ουκρανία επί προεδρίας του, κάτι που δείχνει ότι το «deal» αλλάζει τα δεδομένα και στο μέτωπο του πολέμου.

Οι ΗΠΑ είχαν παράσχει περίπου το ένα τρίτο των όπλων και άλλου στρατιωτικού υλικού που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της το 2022, όπως έχει επιβεβαιώσει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Και όπως αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου, η κυβέρνηση Τραμπ ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο ότι σχεδιάζει να εξάγει «προϊόντα που σχετίζονται με την άμυνα» στην Ουκρανία ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων ή και περισσότερο μέσω άμεσων εμπορικών πωλήσεων (DCS).

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη ΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κλήθηκε ο “Τζιτζής” στη Βουλή και όχι ο πραγματικός ”Φραπές”

Αποκάλυψη ΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κλήθηκε ο “Τζιτζής” στη Βουλή και όχι ο πραγματικός ”Φραπές”

16.12.2025
326
Σοβαρή εμπλοκή με τη Λιβύη: Παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας, μιλάει για παραβίαση κυριαρχικών της δικαιωμάτων με τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης – Ασκούμε τα δικαιώματά μας λέει η Αθήνα

Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο λέει ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής, ανοίγει δρόμο για διάλογο με Ελλάδα, Αίγυπτο και Τουρκία για ΑΟΖ

16.12.2025
316

Πρόκειται λοιπόν για την πρώτη αποστολή αμερικανικών όπλων που εγκρίθηκε στην Ουκρανία επί ημερών Τραμπ, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στη Μόσχα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, εφόσον εκείνος επιμείνει στην τακτική της κωλυσιεργίας.

Οι Times «σκιαγραφούν» την κίνηση αυτή ως ένα πρώτο έμπρακτο «ευχαριστώ» του Ρεπουμπλικανού προέδρου για την υπογραφή της συμφωνίας, «ξεκλειδώνοντας» έτσι ένα από τα βασικά αιτήματα του Ουκρανού προέδρου για την παροχή οπλικών συστημάτων απέναντι στη ρωσική στρατιωτική μηχανή.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε και η «Kyiv Post», επικαλούμενη πληροφορίες από την ουκρανική κυβέρνηση, ενώ οι Times επιβεβαίωσαν από ανώνυμη πηγή την πληροφορία: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό ως ένα πρώτο βήμα καλής θέλησης από τον Τραμπ αφού κάναμε αυτό που ήθελε από εμάς».

Βανς: «Ο πόλεμος τελειώνει σε 100 ημέρες»

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, αποκάλυψε πως στο χρονοδιάγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ είναι να προσπαθήσει να τελειώσει οριστικά τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες 100 ημέρες.

Έτσι, μιλώντας για τα επιτεύγματα των πρώτων 100 ημερών του Τραμπ στην εξουσία, το νο2 στον Λευκό Οίκο, σημείωσε πως: «Τις πρώτες 100 ημέρες, ο πρόεδρος Τραμπ διόρθωσε και έλυσε πολλά προβλήματα. Τις επόμενες 100 ημέρες, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν τόσο γρήγορα. Προφανώς, έχουμε πολλά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στα οποία εργαζόμαστε και τα οποία πιστεύω ότι θα υλοποιηθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις επόμενες 100 ημέρες. Ο πρόεδρος θα ήθελε να δει μια διαρκή λύση στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που να μην αφήνει 5.000 νεκρούς και από τις δύο πλευρές κάθε εβδομάδα».

Είπε επίσης ότι στο τρέχον στάδιο των διαπραγματεύσεων, και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει τις επιθυμίες τους «…και τώρα το καθήκον της διπλωματίας είναι να προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να φέρει αυτές τις δύο πλευρές πιο κοντά, επειδή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ αυτού που θέλουν οι Ρώσοι και αυτού που θέλουν οι Ουκρανοί». Ο Βανς συμπλήρωσε ότι μόνο ο Τραμπ μπορούσε να προχωρήσει τη συμφωνία, καθώς πριν από αυτόν τα δύο μέρη δεν είχαν καμία επικοινωνία.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για τα ορυκτά

Σύμφωνα με πληροφορίες των Times, η συμφωνία για τα ορυκτά πιστεύεται ότι περιλαμβάνει ένα κοινό ταμείο «50-50», βάσει του οποίου τα έσοδα θα κατανεμηθούν μεταξύ Κιέβου και Ουάσινγκτον. Περίπου το 5% των κρίσιμων πρώτων υλών παγκοσμίως βρίσκονται στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Κίεβο.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν μεγάλα αποθέματα λιθίου, περίπου το ένα τρίτο των οποίων βρίσκεται στην Ευρώπη, το οποίο είναι σημαντικό για τις μπαταρίες και τις νέες τεχνολογίες. Πάντως, διεθνείς αναλυτές λένε ότι πολλά από τα σπάνια μέταλλα και τα ορυκτά θα απαιτήσουν τεράστιες επενδύσεις προτού μπορέσουν να αξιοποιηθούν. Όμως, περίπου ένα 40% των ορυκτών (αξίας 280 δισεκατομμυρίων λιρών) βρίσκονται σε εδάφη που κατέχει πλέον η Ρωσία, δήλωσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας.

Χαρακτηριστικά, η υπουργός Οικονομικών, Γιούλια Σβιριντένκο, η οποία ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει τη συμφωνία, δήλωσε ότι η συμφωνία άφηνε την Ουκρανία στην «πλήρη κυριότητα και τον έλεγχο» των πόρων της, ενώ η ουκρανική κυβέρνηση θα αποφασίσει «από πού και τι θα εξορύξει».

Παράλληλα, «η συμφωνία δεν αναφέρει καμία υποχρέωση χρέους της Ουκρανίας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο «X» η Σβιριντένκο, ούτε θα παρεμπόδίζει ή αλλάζει τις προσπάθειες της Ουκρανίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ταμείο που δημιουργήθηκε θα συμπληρώνεται μόνο με έσοδα από νέες άδειες εξόρυξης «κρίσιμων υλικών, πετρελαίου και φυσικού αερίου», είπε.

Η US International Development Finance Corporation, η αμερικανική τράπεζα ανάπτυξης, θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Ουκρανίας για την ίδρυση του ταμείου και για την προσέλκυση «παγκόσμιων επενδύσεων στη χώρα μας» από τις ΗΠΑ, την ΕΕ «και άλλες χώρες που υποστηρίζουν τον αγώνα μας ενάντια στον Ρώσο εχθρό», πρόσθεσε η Σβιριντένκο.

«Η συνεργασία με το Κίεβο ήταν όραμα Τραμπ»

Από την πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σκοτ Μπέσεντ, σε δήλωσή του μετά τη συμφωνία, τόνισε: « Ο πρόεδρος Τραμπ οραματίστηκε αυτή τη συνεργασία μεταξύ του αμερικανικού λαού και του ουκρανικού λαού για να δείξει τη δέσμευση και των δύο πλευρών για διαρκή ειρήνη και ευημερία στην Ουκρανία».

«Και για να είμαστε σαφείς, κανένα κράτος ή άτομο που χρηματοδότησε ή προμήθευσε τη ρωσική πολεμική μηχανή δεν θα επιτρέπεται να επωφεληθεί από την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Μάλιστα, αξιωματούχοι στο Κίεβο ήλπιζαν ότι η συμφωνία θα διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, κάτι που όπως αποκαλύπτουν οι Times ξεκίνησε ήδη.

Χαρακτηριστικά, η Σβιριντένκο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεισφέρουν στο ταμείο και θα μπορούσαν επίσης να παράσχουν νέα βοήθεια, «…για παράδειγμα, συστήματα αεράμυνας για την Ουκρανία» και κατέληξε λέγοντας ότι «η συνεργασία είχε ως στόχο να δώσει ένα μήνυμα σε άλλους παγκόσμιους παράγοντες ότι είναι αξιόπιστη η μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Ουκρανία».


Πηγή: cnn.gr

Tags: ΤΡΑΜΠ
Share19Tweet8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργία 9 Απριλίου: Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο μπλόκο Τραμπ στα ταξίδια: Οι ΗΠΑ ζητούν 5ετές ιστορικό social media από κάθε ξένο επισκέπτη

11.12.2025
719
Συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για τα ορυκτά – Πού έκανε πίσω ο Τραμπ – Ο Ζελένσκι θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την Παρασκευή
ΔΙΕΘΝΗ

«Έτοιμος για εκλογές», με εγγυήσεις ασφαλείας των συμμάχων ο Ζελένσκι

10.12.2025
350
Μήνυμα Δένδια σε ΕΕ για Τουρκία: Όχι στο ReArm Europe σε χώρες που απειλούν μέλη της
ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ κηρύσσει ιδεολογικό πόλεμο στην Ευρώπη

06.12.2025
847
Επόμενο
Νέα ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τους συμβασιούχους στις δομές φιλοξενίας μεταναστών

Ολομέτωπη επίθεση Νικητιάδη κατά της ΝΔ στη Βουλή για την εγκατάλειψη της υγείας στη Δωδεκάνησο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το Εορταστικό ωράριο καταστημάτων του νησιού

    16.12.2006
    Λέρος: Το Εορταστικό ωράριο καταστημάτων του νησιού Πριν 19 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Θερ. Λέρου καταγγέλλει στον Υπουργό Υγείας συγκάλυψη ΕΔΕ…

    16.12.2012
    Μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Θερ. Λέρου καταγγέλλει στον Υπουργό Υγείας συγκάλυψη ΕΔΕ και …περίεργες πρακτικές Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

    16.12.2013
    ΛΕΡΟΣ: Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Πριν 12 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συστάθηκε Ομάδα Διοίκησης Έργου για την αποκατάσταση της Χωματερής (ΧΑΔΑ)

    16.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Συστάθηκε Ομάδα Διοίκησης Έργου για την αποκατάσταση της Χωματερής (ΧΑΔΑ) Πριν 11 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (HOT SPOT)

    16.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (HOT SPOT) Πριν 10 χρόνια 6.2K
kroupia leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης!

    12.12.2025
    Λέρος: Διορίστηκε στο Νοσοκομείο ο Ιατρός Ευάγγελος Μαρκάκης! 3.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη

    15.12.2025
    Λέρος: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη 2.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό

    10.12.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: Χειρουργός και Παθολόγος ενισχύουν το ιατρικό δυναμικό 2.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο!

    15.12.2025
    Λέρος: Ένα βήμα πριν την ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Ξηρόκαμπο! 2.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη…

    15.12.2025
    Λέρος: Τιμητική βράβευση για τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου Αντώνη Δήμογλου για τη φιλοζωική του δράση 1.9K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]

    Λέρος: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Στη Βουλή τα μέτρα για τη λειψυδρία σε Λέρο και Πάτμο από τον Κυριάκο Βελόπουλο

    54 shares
    Share 28 Tweet 11
  • Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής

    53 shares
    Share 22 Tweet 13
  • Μιχάλης Κόλιας: “Έρχονται νέες υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη από τη δημοτική Αρχή”

    41 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον οδοφωτισμό 20χλμ και την ασφαλτόστρωση – Κατεπείγον ταξίδι στη Ρόδο

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Navarone-ad
Currently Playing

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Featured
Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Featured
  • Με χαμόγελα, παιδικές φωνές και γιορτινή διάθεση πλημμύρισε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025 ο κεντρικός δρόμος της Καμάρας, έξω από την πλατεία του γνωστού Super Market Ταχλιαμπούρη, με αφορμή το 8ο Santa Run 2025, μια φιλανθρωπική διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί και αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Εκατοντάδες παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, συμμετείχαν και φέτος στο επιτυχημένο αυτό event, το οποίο οραματίστηκε και διοργανώνει η Ολυμπιονίκης Ουρανία Ρεμπούλη, με τη στήριξη χορηγών της τοπικής οικονομίας και μεγάλο χορηγό τα Super Market Ταχλιαμπούρη.

Σύμμαχος της διοργάνωσης στάθηκε και ο καλός καιρός, με την πλατεία να γεμίζει κόσμο, ενώ το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βρετός Κουβάς, Ελένη Χέλμη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιαννακός, στηρίζοντας με την παρουσία τους τη γιορτινή δράση.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το νέο μέλος της οικογένειας Ταχλιαμπούρη, ένα… αληθινό «μανεκέν», που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Santa Run απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι, όταν ο αθλητισμός, η προσφορά και το πνεύμα των Χριστουγέννων συναντιούνται, η «καρδιά» του νησιού χτυπά ακόμα πιο δυνατά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη με την επιτυχημένη εκδήλωση
  • Μια όμορφη και ουσιαστική πρωτοβουλία πραγματοποίησαν τα παιδιά της ομάδας του Πανιωνίου Λέρου, τα οποία επισκέφθηκαν το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Σωματείου, που φιλοξενεί περίπου 70 σκυλάκια.

Συνολικά 35 παιδιά βρέθηκαν στον χώρο, έπαιξαν με τα ζώα, τα πήγαν βόλτα στο βουνό και πέρασαν στιγμές χαράς, δίνοντας αγάπη και φροντίδα στα φιλοξενούμενα σκυλάκια. Παράλληλα, η ομάδα προσέφερε τροφές για τα ζώα, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Φλώρα Κουτούζου, χαρακτήρισε την επίσκεψη «υπέροχη κίνηση», ενώ η πρόεδρος του Πανιωνίου, Μαριέττα Καστή, είπε στην κάμερα ότι, σήμερα, τα παιδιά χάρηκαν πραγματικά.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης, τονίζοντας πως «όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι και να προσφέρουμε ένα σπίτι σε ένα ζώο που το έχει ανάγκη».

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πανιωνίου, αφού πρόκειται για μια απλή αλλά ουσιαστική και ελπιδοφόρα δράση, που αναδεικνύει την αξία της φιλοζωίας, του εθελοντισμού  και της προσφοράς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημαντικές εξελίξεις στον τουριστικό τομέα της Λέρου καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με νέες συμφωνίες που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία του νησιού.

Ρεπορτάζ: Νίκος Ιγνατίδης

Στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται ο Θεόδωρος Ασβεστάς, Αναπληρωτής Πρόεδρος στον τομέα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος υπογράφει ένα νέο, ιδιαίτερα σημαντικό deal με άμεσο αποτύπωμα για τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρία νέα τουριστικά γραφεία ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν στο νησί, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τουριστικό χάρτη και ανοίγοντας νέες αγορές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμφωνία με τουρκικό τουριστικό γραφείο, το οποίο δεσμεύεται για την άφιξη δύο έως τριών catamaran ημερησίως κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση στον ημερήσιο και ολιγοήμερο τουρισμό.

Παράλληλα, στη Λέρο βρέθηκε και ο γνωστός τουριστικός πράκτορας κ. Κουρούνης, ο οποίος προχωρά στο άνοιγμα νέων γραφείων στο νησί, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία οργανωμένων τουριστικών ροών.

Οι πρωτοβουλίες του κ. Ασβεστά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Λέρος μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση, προς όφελος της τοπικής οικονομίας, μέσα από στοχευμένες συνεργασίες και επαφές.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επαφές, οι πρωταγωνιστές των συμφωνιών μίλησαν στο Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη, για μια νέα σελίδα στον τουρισμό της Λέρου, εκφράζοντας αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι και υπογραμμίζοντας ότι το νησί διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη και διευρυμένη τουριστική σεζόν.

Οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την εικόνα του Θεόδωρου Ασβεστά ως ενός από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής εξωστρέφειας, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν καταλυτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Λέρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Καλύμνου: Ανάσα για μηχανικούς και πολίτες, η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
  • Γιατί οι φρεγάτες FDI «Κίμων» έχουν ανάστροφη πλώρη και γιατί θεωρούνται από τις πιο προηγμένες μονάδες επιφανείας παγκοσμίως
  • Αποκάλυψη ΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κλήθηκε ο “Τζιτζής” στη Βουλή και όχι ο πραγματικός ”Φραπές”
  • Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο λέει ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής, ανοίγει δρόμο για διάλογο με Ελλάδα, Αίγυπτο και Τουρκία για ΑΟΖ

Νεότερα Video

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

Λέρος: Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Καμάρα με το 8ο Santa Run 2025

1.4k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
14 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

Λέρος: 35 παιδιά του Πανιωνίου χάρισαν αγάπη στα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
13 Δεκεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.