back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

*MHNYMATA ΠΝΟΗΣ: “…στο ίδιο έργο θεατές”

ΑΠΟΨΕΙΣ*MHNYMATA ΠΝΟΗΣ: "...στο ίδιο έργο θεατές"

Ήρθαν λοιπόν οι μέρες που και στον τόπο μας γίνονται πλέον φανερές οι επιπτώσεις των πολιτικών και των πρακτικών, που απογυμνωμένες από κάθε έννοια κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιάς, ουσιαστικά το μόνο που εξυπηρετούν είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ας δούμε τα πρώτα παραδείγματα και ας ευχηθούμε να μην δούμε άλλα… Αφού προηγήθηκε το «σχέδιο απαξίωσης» (είχε ξεκινήσει πριν 2-3 χρόνια), οι διοικήσεις, της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος(;) της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος(;) (ΕΤΕ) και του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος(;) (ΟΤΕ), μετά από πολλές δεκαετίες λειτουργίας, αποφάσισαν το οριστικό κλείσιμο των (υπό)καταστημάτων τους στην Αγία Μαρίνα και τον Πλάτανο αντίστοιχα.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, μετά την αβασάνιστη απόφαση για το οριστικό «λουκέτο» ΟΤΕ και ΕΤΕ, ο γραφικός Πλάτανος βρίσκεται στο χείλος του οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού. Αλλά και στην περίπτωση του κλεισίματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Αγία Μαρίνα οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρές με δεδομένο ότι μιλάμε για την πιο τουριστική περιοχή του νησιού, που ενδεχομένως να γίνει και Πύλη Εισόδου-Εξόδου. Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί ότι τα καταστήματα της ΑΤΕ και της ΕΤΕ  εκτός των εκατοντάδων συμπατριωτών, εξυπηρετούσαν και πάρα πολλούς κατοίκους των γειτονικών Λειψών που έρχονται αυθημερόν για να διεκπεραιώσουν τις δουλειές τους.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Κάλυμνο μετά από παρεμβάσεις των βουλευτών Γ. Νικητιάδη και Γ. Κασσάρα αποτράπηκε το κλείσιμο του ΟΤΕ… Για τα «λουκέτα» των ΑΤΕ-ΕΤΕ-ΟΤΕ δεν έτυχε να δω κάποια αντίδρασή τους. Προφανώς οι εν λόγω πολιτικοί είτε δεν ενημερώθηκαν για τα επικείμενα «λουκέτα», είτε για τα ενδιαφέροντά τους η Λέρος πέφτει μακριά…

Ενδιαφέρει όμως όλους εμάς. Με μπροστάρη το Δήμο και τους φορείς, πρέπει, έστω και τώρα, να εκφράσουμε την απαίτηση μας για επαναλειτουργία των εν λόγω καταστημάτων, με δεδομένες τις κοινωνικές ανάγκες που υπάρχουν. Κι αν βρεθούμε αντιμέτωποι με την «αδιαλλαξία», το επόμενο βήμα μπορεί να ονομάζεται «μποϋκοτάζ».

*Του Αντρέα Γεωργίου

Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου”

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ