ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
crithonis-paradise-hotel
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
19 °c
Agia Marina
21 ° Πα
21 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΑΠΟΨΕΙΣ » Η αυτοκτονία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη

Η αυτοκτονία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη

Leros News Leros News
9 Ιανουαρίου 2017
- ΑΠΟΨΕΙΣ
Χρόνος ανάγνωσης: 5 Λεπτά
A A
0
6
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
216
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Το 20% του τουρκικού λαού είναι Κούρδοι. Εδώ και πολλά χρόνια ζητάνε αυτονομία. Αναρωτιέται κανείς: Οι Τουρκοκύπριοι έχουν το δικαίωμα να μετατρέψουν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος σε διχοτομημένη ομοσπονδία. Οι Κούρδοι όχι; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Αλλά δείχνει τη διεθνή υποκρισία και την ελληνική και κυπριακή ελαφρότητα στην αντιμετώπιση του Κυπριακού.

Επόμενο ερώτημα: Αν δεν υπάρχει λόγος για εγγυήτριες δυνάμεις και στρατούς στο νησί σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον φόβος ξένης απειλής. Αν έχει εκλείψει αυτός ο κίνδυνος ποιος ο  λόγος να χωριστούν οι Κύπριοι σε δύο κράτη, από τα οποία μάλιστα το ένα θα κατέχει εδάφη και περιουσίες κατοίκων του άλλου;

Διαβάστε επίσης:

“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”

«Η Γεωπολιτική της Ρωσικής Επιρροής και η στοχοποίηση της Ελλάδας»

13.10.2025
477
“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”

Blame game: το παιχνίδι των ευθυνών και η μάχη των εντυπώσεων πίσω από την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη–Ερντογάν

30.09.2025
488

Αν αρχίσει κανείς να παραθέτει επιχειρήματα για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά και για την προσβολή της κοινής λογικής θα γράψει τόμους. Το σημερινό πρόβλημα είναι ότι η Κύπρος ζυγίζεται μόνη της και μάλιστα στην ελαττωματική ζυγαριά ΗΠΑ, Βρετανίας, Τουρκίας και ΕΕ. Όχι για να βρει το βάρος της. Αλλά για να διχοτομηθεί!

Η πολυθρύλητη διάσκεψη της Γενεύης, που πιέζουν όλοι όσοι θέλουν την εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι προ των πυλών. Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι συνομιλητές Κύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν είναι παρά το σχέδιο Ανάν με ελάχιστες διαφορές, σερβιρισμένο σε διαφορετικό χρόνο, με πρωταγωνιστές πιο εύκαμπτους από την προηγούμενη φορά. Αυτή είναι η διαφορά.

Η σημαντικότερη διαφορά, όμως, είναι ότι το κυρίαρχο κράτος «Κυπριακή Δημοκρατία», ως αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, ως μέλος της ΕΕ, ως κυρίαρχο με όλα τα δικαιώματα αυτοάμυνας και κυριαρχίας επί του εδάφους του και των πολιτών του, δεν υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Δεν αναφέρεται καν στα γραπτά! Δεν θα υπάρχει στο μέλλον σε περίπτωση αυτής της συμφωνίας!

Αντ’ αυτού υπάρχει στο τραπέζι το «Ελληνοκυπριακό ομόσπονδο κράτος» και το «Τουρκοκυπριακό ομόσπονδο κράτος». Το κεντρικό κράτος είναι υπονομευμένο από το ίδιο του το Σύνταγμα, που δεν το δημιούργησαν οι πολίτες του, αλλά ξένοι!! Κάθε εξουσία του είναι υπό αίρεση!

Ο κανόνας της πλειοψηφίας καταργείται επίσημα και η κεντρική διακυβέρνηση θα γίνεται μέσω των βέτο που θα ασκούν οι δύο ισότιμες κοινότητες σε κάθε πρόταση των τριών κεντρικών εξουσιών, με τις οποίες θα διαφωνούν, με αποτέλεσμα ξένοι δικαστές διορισμένοι επί τούτου να αποφασίζουν για τη «δημοκρατία»!

Το νέο κράτος δεν θα έχει στρατό, δηλαδή το δικαίωμα της αυτοάμυνας, ενώ οι βρετανικές βάσεις θα είναι πλήρως εξοπλισμένες! Φυσικά, νατοϊκές μονάδες θα μπορούν να υπάρχουν, όπως θα βρίθει ο τόπος από καμουφλαρισμένους Τούρκους, Έλληνες και Κύπριους στρατιωτικούς! Βρετανοί και Τούρκοι θα μπορούν να επέμβουν στρατιωτικά ως εγγυητές αν το αποφασίσουν, ακόμα κι αν το κράτος- Φρανκενστάιν θα είναι τυπικά έδαφος της ΕΕ!

Η υπό εκκόλαψη συμφωνία καταργεί την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστω και όπως προβλέφτηκε από τις συμφωνίες Λονδίνου- Ζυρίχης και νομιμοποιεί την εισβολή του Αττίλα το 1974. Νομιμοποιεί την παράνομη κατοχή κυπριακού εδάφους από την Τουρκία. Καταστρατηγεί όλα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαιτούν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την επιστροφή εδαφών και προσφύγων! Με δυο λόγια, επιβραβεύει για κάθε μελλοντική διεθνή χρήση το δίκαιο του εισβολέα και το δίκαιο του κατακτητή εδαφών και ανθρώπων.

Όλα τα υπόλοιπα πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων με την έωλη δικαιολογία ότι οι καιροί άλλαξαν και ότι όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα γέρνουν σε βάρος της ελληνοκυπριακής πλειοψηφίας. Έωλη, γιατί η ίδια χρησιμοποιήθηκε και για να περάσει το σχέδιο Ανάν με τον εκβιασμό ότι αν δεν ψήφιζαν «ναι» οι Κύπριοι δεν θα έμπαινε η χώρα στην ΕΕ!

Οι Κύπριοι και ψήφισαν «όχι» και μπήκαν στην ΕΕ, παρά τη λύσσα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κύκλων που θεώρησαν ότι ο Σημίτης τους είχε εξαπατήσει, και παρ όλο που φρέσκος πρωθυπουργός ήταν ο Κ Καραμανλής.

Η ίδια η συνθήκη εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ εξασφαλίζει την κυριαρχία της σε όλο το νησί και υποχρεώνει την τουρκοκυπριακή κατοχή να αποδεχτεί την οντότητά της και να προσέλθει σε διάλογο για το μέλλον της! Ακόμα και σήμερα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, λοιπόν, ξεκίνησε το 2004 από πολύ ευνοϊκότερη θέση από κείνη που είχε μέχρι το 2003 και τη διατήρησε μέχρι τα μέσα της διακυβέρνησης Χριστόφια, οπότε άρχισαν τα οικονομικά και στρατιωτικά σκάνδαλα να πρωταγωνιστούν στο νησί.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την ανοχή αν όχι τη σύμφωνη γνώμη πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου, κάθεται σε ένα τραπέζι, στο οποίο συζητά:

  1. Την κατάργηση του ανεξάρτητου και αναγνωρισμένου από το 1960 στον ΟΗΕ και μέλους στην ΕΕ κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  2. Την οριστική διχοτόμηση του νησιού σε δύο ομόσπονδες δημοκρατίες. Από τις οποίες η μία θα είναι ανεξάρτητη και η άλλη θα είναι ντε φάκτο επαρχία της Τουρκίας!
  3. Την εγκατάλειψη των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας και στις τρείς εξουσίες του νέου κεντρικού κράτους- οπερέτα, παραχωρώντας στη μειοψηφία του 20% δικαιώματα πλειοψηφίας 51%! Δηλαδή τη μετατροπή της πλειοψηφίας των Κυπρίων σε υπάκουους της θέλησης της μειοψηφίας. ( Άλλο πράγμα παραχωρώ δικαιώματα και εξασφαλίζω τα δικαιώματα της μειοψηφίας και άλλο πράγμα παραχωρώ στη μειοψηφία τα δικαιώματα της πλειοψηφίας σε βάρος της πλειοψηφίας).
  4. Την παραμονή, υπό οποιαδήποτε μορφή, τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στο νησί.
  5. Την παραχώρηση πάνω από των μισών κατεχόμενων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Τουρκοκύπριους.
  6. Την απώλεια για πάντα κατεχομένων ελληνικών πόλεων και χωριών για τους ελληνοκύπριους πρόσφυγες κατοίκους τους.
  7. Την εγκατάλειψη και παραχώρηση πάνω από το ένα τρίτο της ακτογραμμής του νησιού σε ένα άλλο κράτος, που αποκτά έτσι δικαιώματα εκμετάλλευσης υποθαλάσσιου πλούτου της Πρώην Κυπριακής Δημοκρατίας, συνενώνοντάς τα με της Τουρκίας.
  8. Τη διαιώνιση της επιτροπείας ξένων δυνάμεων υπό τη μορφή εγγυητριών στο νέο κράτος- οπερέτα, που σημαίνει ότι η ΕΕ θα έχει σαν μέλος της ένα κράτος μη ανεξάρτητο, μη δημοκρατικό, μη ευρωπαϊκό (αφού η Τουρκία θα είναι μέρος του), μη αυτοαμυνόμενο, έξω από κάθε ευρωπαϊκή συνθήκη και νομολογία!
  9. Την παραβίαση της θέλησης της πλειοψηφίας, καθώς όλα αυτά γίνονται ερήμην και χωρίς την έγκριση του κυπριακού λαού, ο οποίος, ακόμα και αν κληθεί να αποφασίσει με δημοψήφισμα, θα είναι εκ των υστέρων, επί τετελεσμένων και σε περίπτωση νέου «όχι» η ψήφος του θα έχει την αξία που είχε και το «όχι» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα του 2015. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν θα επιτρέψουν να ξαναγίνουν ρεζίλι από την ψήφο ενός λαού.

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται πραξικοπηματικά. Επειδή κανείς δεν έχει δικαίωμα να καταργήσει την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κράτους του ΟΗΕ παρά μόνο η πλειοψηφία των πολιτών του ή μία αντιπροσωπευτική συντακτική συνέλευση, όπως, μεταξύ άλλων, γνωμοδοτεί ο επί χρόνια Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης.

Και η Ελλάδα; Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται υπό την ασφυκτική πίεση των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχοντας και ως επιβαρυντικό παράγοντα την απειρία και άγνοια του θέματος σε βάθος. Αν συνυπολογίσει κανείς και τον μπαμπούλα Τράμπ, που επιστρατεύουν για να την τρομοκρατήσουν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι παράγοντες, καταλαβαίνει κανείς ότι η θέση που θα πάρει είναι απρόβλεπτη.

Είναι άγνωστο σε ποιο σημείο, και αν, εμπλέκεται συμβουλευτικά ο ουσιαστικός αρχιτέκτονας του «όχι» στο σχέδιο Ανάν μαζί με τον Τ. Παπαδόπουλο, τότε υπουργός Π. Μολυβιάτης, που ξέρει το θέμα άριστα. Το βέβαιο είναι ότι ακόμα και η οικονομική δυσπραγία της χώρας έχει επιστρατευτεί ως εκβιασμός από ΗΠΑ  και ΕΕ για να υλοποιηθεί η δημιουργία ενός ακόμα προτεκτοράτου στην περιοχή.

Ακόμα και αντίπαλοι του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη απορούν με το σημείο στο οποίο έχει φτάσει να διαπραγματεύεται τη διάλυση ενός κυρίαρχου κράτους, από την οποία θα βλαφτεί και ο ίδιος. Τουλάχιστον σε ό,τι φαίνεται.

Από την άλλη πλευρά, όπως και την περίοδο που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος του 2004, στην Κύπρο έχουν πέσει πολλά εκατομμύρια απ έξω, και σε πολλά επίπεδα για να προωθηθεί η σημερινή λύση Φράνκενστάιν.

Η μόνη ελπίδα να σωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία από την κατάργηση και διάλυσή της είναι να τινάξει η Τουρκία στον αέρα τη διάσκεψη της Γενεύης με ακραίες απαιτήσεις και εμμονές. Κι αυτό δεν είναι πολύ προς τιμήν ούτε της Κυπριακής προεδρίας ούτε της ελληνικής πλευράς, που θα έπρεπε να έχουν την ίδια θέση που είχαν όλες οι κυπριακές και ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι τον Δεκέμβριο που πέρασε:

«Δεν συζητάμε τίποτε σε διάσκεψη με την Τουρκία. Μόνο την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής».

Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης και της κυπριακής προεδρίας, που την ψιθυρίζει, ότι δεν θα γίνουν δεκτές εγγυήτριες δυνάμεις είναι παρωνυχίδες. Καταπίνουν την κάμηλο και διϋλίζουν τον κώνωπα.

Όταν δεν θα υπάρχει στην πράξη κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, όπως υπάρχει σήμερα, έστω και λαβωμένη από την τουρκική κατοχή, δεν θα έχει κανένα νόημα αν θα υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις. Ποιανού κράτους;

Ακόμα και με τη σημερινή της λαβωματιά η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη νομική και διεθνή ισχύ να απαιτεί την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και την επιστροφή προσφύγων και περιουσιών. Αύριο τι θα απαιτεί, αφού θα έχει ουσιαστικά παραιτηθεί από όλα;

Δεν είναι λίγοι οι Κύπριοι που αδιαφορούν γιατί έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την οικονομική τους ευρωστία και ικανότητα θα «καταπιούν» το τουρκοκυπριακό κράτος οικονομικά, άρα και πολιτικά. Ίσως δεν τους έχει διδάξει ο χρόνος ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει αυτό που ήταν απλώς διάσπαρτοι άνθρωποι σε χωριά, το μετέτρεψε σε κατεχόμενη τουρκοκρατούμενη περιοχή και πάει να το νομιμοποιήσει ως κράτος, να μη γίνει επαρχία της.

Το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Κανείς δεν απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία εκτός από την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι εδώ και πάνω από μισό αιώνα έξω από πολιτικές επέμβασης, είτε ως στόχο είτε ως στρατιωτική δυνατότητα. Πολύ περισσότερο που είναι μέλος της ΕΕ. Κάθε επίκληση προστασίας από τέτοια απειλή δεν είναι απλώς ανεδαφική. Είναι γελοία.

Αυτή τη γελοιότητα την ξέρουν πολύ καλά οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Τουρκία. Το ότι καμώνονται πως δεν την ξέρουν φανερώνει για νιοστή φορά τη διεθνή πολιτική και διπλωματική υποκρισία. Το παιχνίδι της οποίας δέχονται να παίζουν η σημερινή κυπριακή προεδρία και η ελληνική κυβέρνηση.

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό ξεκινάνε με την απαίτηση αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και συνεχίζουν με την επιστροφή όλων των κατεχόμενων εδαφών και περιουσιών στους πρόσφυγες. Όλα τα άλλα οδηγούν σε αυτοκτονία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης – Liberal.gr

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share2Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Συνελήφθη Ιρακινός με ένταλμα από την Ιταλία για διακίνηση μεταναστών – «Πιάσατε λάθος άνθρωπο»
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Η «πύλη» της Ευρώπης που άνοιξε διάπλατα – Δεκάδες παράνομες αφίξεις και μία νεκρή γυναίκα μέσα σε ένα 24ωρο

20.10.2025
1.4k
Λέρος: Συλλήψεις ανηλίκων για ξυλοδαρμό και γενετήσιες πράξεις στη Δομή Ασυνόδευτων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έντυπο με προειδοποιήσεις για ποινή φυλάκισης θα διανέμεται στους παράνομους μετανάστες πριν την αίτηση ασύλου – Η εγκύκλιος Πλεύρη

20.10.2025
855
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Θρίλερ στο Φαρμακονήσι: Καταδίωξη διακινητών και τραγωδία με νεκρή μετανάστρια

19.10.2025
1.4k
Επόμενο
Πάτμος: Διακομιδή 66χρονης και 77χρονου στο Νοσοκομείο Λέρου

ΛΕΡΟΣ: Διακομιδή 29χρονης ασθενούς στην Κάλυμνο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Βούλιαξε η πλατεία Πλατάνου από τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη…

    23.10.2012
    Λέρος: Βούλιαξε η πλατεία Πλατάνου από τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη κατάργηση της Εφορίας! Πριν 13 χρόνια 8.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα του ΕΠΑΛ από…

    23.10.2013
    ΛΕΡΟΣ: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα του ΕΠΑΛ από τον Σύλλογο Γονέων Πριν 12 χρόνια 3.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον 26o Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας «BODRUM…

    23.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: Δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον 26o Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP» Πριν 11 χρόνια 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σύσκεψη Δημάρχου Λέρου με το δήμαρχο και φορείς του δήμου Didim Τουρκίας για…

    23.10.2015
    Σύσκεψη Δημάρχου Λέρου με το δήμαρχο και φορείς του δήμου Didim Τουρκίας για το μεταναστευτικό Πριν 10 χρόνια 1.2K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    16.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για…

    21.10.2025
    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για τον Δήμαρχο για την απώλεια του αδερφού του Θανάση Κωττάκη 2.1K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    22.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

    22.10.2025
    Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού

    22.10.2025
    Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού 1.9K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    71 shares
    Share 31 Tweet 17
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Featured
Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

Featured
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
  • Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου
  • Γιάννης Παππάς: Ψηφίστηκε στη Βουλή, με νομοτεχνικές βελτιώσεις, ο διαχωρισμός των Τμημάτων Υπηρεσιών Επικοινωνιών, Πλοήγησης και Επιτήρησης (CNS) στα Δωδεκάνησα.
  • Η Μίκα Ιατρίδη για το νέο Νοσοκομείο της Κω: «Ένα σημαντικό έργο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά»

Νεότερα Video

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
22 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

1.9k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
22 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.