back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δύσκολο να χτίζεις… εύκολο να γκρεμίζεις!

ΑΠΟΨΕΙΣΔύσκολο να χτίζεις... εύκολο να γκρεμίζεις!

Το Γενάρη του 2003 η τότε δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Τιμόθεο Κωττάκη αποφάσισε την ωρίμανση και υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων για το νησί μας.

Ενδεικτικά θα αναφέρω ορισμένα εξ αυτών όπως η Ανακατασκευή του Κινηματοθέατρου, το Ανοικτό Στάδιο Ξηροκάμπου, το Κλειστό Γυμναστήριο Μερικιάς, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, η Αποκατάσταση ξενοδοχείου ΛΕΡΟΣ, ο Φωτισμός, το Σφαγεία, οι Πλακοστρώσεις Αγ. Μαρίνας και Παντελιού, το Αποχετευτικό Δίκτυο και η λειτουργία του Βιολογικού, οι Αναπλάσεις του Παραδοσιακού οικισμού Πλατάνου-Χριστού, η κατεδάφιση του Ξενοδοχείου «Ανέμη» για τη δημιουργία Πάρκινγκ, το Πολεμικό Μουσείο, και πολλά άλλα τα οποία αναβάθμισαν την ποιότητα ζωής μας και για τα οποία όλοι οι Λεριοί καμαρώνουμε.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (3-12-11) η σημερινή δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο κ. Κόλιας πρότεινε την άρση της χωροθέτησης του Καταφυγίου τουριστικών σκαφών στα Άλιντα. Πρότεινε ουσιαστικά την κατάργηση ενός έργου το οποίο έχει όλες τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις και που είναι έτοιμο για χρηματοδότηση και δημοπράτηση εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Την ίδια στιγμή που η κεντρική εξουσία πιέζει για απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, για το πιο ώριμο έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο δήμαρχος Λέρου πρότεινε την ακύρωσή του!!! Είναι τουλάχιστον αδιανόητο ο δήμαρχος να προτείνει την κατάργηση ενός ώριμου αναπτυξιακού έργου για το οποίο δαπανήθηκαν χρήματα και μεγάλη προσπάθεια από τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Τιμόθεο Κωττάκη και την ομάδα του.

Ήταν βέβαιο ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα ήταν δυνατό να στηρίξει αυτή την πρόταση του δημάρχου που είναι ενάντια στην ανάπτυξη του τόπου μας. Ευτυχώς.

Μέχρι σήμερα η πλειοψηφία της κοινωνίας μας γνώριζε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί και δεν ξέρει πως να δημιουργήσει έργα για τον τόπο. Ύστερα από αυτή την πρόταση του κ. Κόλια μάθαμε πλέον ότι θέλουν να καταστρέψουν ότι με κόπο και πόνο δημιουργήθηκε σ’ αυτόν τον τόπο.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω την απαράδεκτη συμπεριφορά της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία προσπαθώντας να διασώσει τον δήμαρχο από αναπόφευκτες μειοψηφίες,  δεν  εφαρμόζει και δεν λειτουργεί με τους κανόνες και τις αρχές τις ισονομίας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

ειλικρινά σας λέω ότι ως νέος δημοτικός σύμβουλος, δυστυχώς το μόνο που έχω εισπράξει μέχρι σήμερα από την ενεργό ενασχόληση μου με τα κοινά και αντιμετωπίζοντας φαινόμενα όπως αυτά που σας περιέγραψα, είναι μια ολοκληρωτική απογοήτευση για το μέλλον του τόπο μας.  

Ας ελπίσουμε να πρυτανεύει η λογική και ο Θεός να βάλει το χέρι του…

*Γράφει ο Στέλιος Λουλουδιάς 
Δημοτικός Σύμβουλος

Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου”

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ