back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση του πρώην Λιμενάρχη Λέρου σχετικά με όσα είπε ο Δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου

ΑΠΟΨΕΙΣΑπάντηση του πρώην Λιμενάρχη Λέρου σχετικά με όσα είπε ο Δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου

Απαντητική επιστολή εξέδωσε ο πρώην Λιμενάρχης Λέρου κ. Ιωάννης Λύτρας, σχετικά με όσα είπε ο Δήμαρχος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω επιστολή ο κ. Λύτρας αναφέρει τα εξής:

“Αφορμή για την επιστολή μου αυτή είναι η αναφορά του κ. Δημάρχου στο πρόσωπό μου κατά την συνέντευξη τύπου που παρέθεσε την Τετάρτη 26-03-2014.

Είπε λοιπόν ότι “κάποιος αόρατος έβαλε το χέρι του για να μην τοποθετηθεί η πλωτή εξέδρα στο Μπρούτζι” διευκρινίζοντας στην συνέχεια σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι αναφερόταν σε εμένα.

Ειλικρινά δεν γνώριζα μέχρι εκείνη την στιγμή ότι έχω τέτοιες δυνατότητες. Θέλω να πιστεύω ότι ο λάθος χαρακτηρισμός οφείλεται όχι σε άγνοια της σημασίας της λέξης Αόρατος αλλά λόγω του τρακ.  

Προκειμένου να υπάρξει αντικειμενική ενημέρωση θα ήθελα να του θυμίσω τα εξής: 

1) Ο προϊστάμενος μιας Υπηρεσίας –Αρχής  εκφράζει τις απόψεις του εγγράφως λαμβάνοντας υπόψη του την υφιστάμενη νομοθεσία και όχι τις προσωπικές του εκτιμήσεις.

2) Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα ο κ. Δήμαρχος είπε ότι εγώ θα τοποθετήσω την εξέδρα  και αν χρειαστεί να παρανομήσω.

3) Ξέχασε να πει ότι η απάντηση της Κ.Υ.Δ. ήταν αρνητική στην τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας επειδή όπως ανέφερε στο έγγραφο της δεν προβλέπεται η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για τους λόγους που αναφέρατε στην αίτησή σας.

4) Το 2013 που δεν ήμουν Λιμενάρχης γιατί δεν την τοποθέτησε;

5) Αν νόμιζε ότι  με την εισήγησή μου παρανομούσα γιατί δεν έκανε αναφορά στους προϊσταμένους μου (Υπουργό- Αρχηγό) ή στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το να αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος μέσω των Μ.Μ.Ε. σε άτομα που δεν είναι παρόντα και δεν έχουν την δυνατότητα αντίλογου αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια και δείχνει πως μάλλον φοβάται  τον διάλογο.

Με  την ευκαιρία αυτή να του θυμίσω την ρήση του ΑΓΑΘΩΝΑ για τον  Άρχοντα: “Α)Επί ανθρώπων άρχει Β)Κατά νόμον άρχει Γ)Ουκ αεί άρχει”.

Ελπίζω φέτος να ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που έθετε ο νόμος  και να τοποθετηθεί η πλωτή εξέδρα πριν καταστραφεί ολοσχερώς.

Λύτρας Ιωάννης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ