Τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Κω ζήτησε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας η Μίκα Ιατρίδη.
Ειδικότερα, η βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του «Συλλόγου Νεφροπαθών και συμπαραστατών τους Νήσου Κω» με την οποία ζητείται η άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη Μονάδα.
Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή του Συλλόγου, αυτή τη στιγμή στη Μονάδα υπηρετούν μια Νεφρολόγος, ένας Γενικής Ιατρικής και 6 Νοσηλευτές. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η στελέχωση της Μονάδας με τρεις νεφρολόγους και οκτώ έμπειρους νοσηλευτές, με δεδομένο ότι οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στην Κω αντικειμενικά δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με την υπάρχουσα στελέχωση.
Τέλος, στην αναφορά επισημαίνεται και η ανάγκη να αναβαθμιστεί η θέρμανση /ψύξη της μονάδας, μιας και οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται σε μια σωστά ελεγχόμενη θερμοκρασία, ενώ τονίζεται ότι το νοσοκομείο της Κω καλύπτει τις ανάγκες ενός νησιού που αποτελεί τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας ενώ καλύπτει και τις ανάγκες των γύρω νησιών.
Για το θέμα η Μίκα Ιατρίδη είχε και επικοινωνία με την Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Μαρία Δίπλα, με την οποία είχε και εκτενή συνεργασία για τα ζητήματα της Υγείας στα Δωδεκάνησα.

















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup