Στην κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Στη συγκεκριμένη τροπολογία -που έγινε, ήδη, ομόφωνα δεκτή από την αρμόδια Επιτροπή- η Συνέλευση εκφράζει την αντίθεσή της για το γεγονός ότι το Δεκέμβριο του 2018, τόσο τα θεσμικά όργανα της ΕΕ όσο και η ελληνική Κυβέρνηση, συμφώνησαν να διατηρήσουν τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν hotspots, μόνο για όσο διάστημα υπάρχει υπερπληθυσμός μεταναστών σε αυτά.
«Η συμφωνία αυτή προτρέπει, ουσιαστικά, τις ελληνικές αρχές να μη λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα hotspots. Γι’ αυτό, τόσο η ΕΕ όσο και η ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπει να επανεξετάσουν τη συμφωνία τους», αναφέρεται στην τροπολογία.
{loadmoduleid 270}















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)



ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025