ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: Who are you? You are using my name unless suddenly there are two of…
    03.11.2025
  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
crithonis-paradise-hotel
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
Σάββατο 8 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
19 °c
Agia Marina
20 ° Κυ
20 ° Δε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » ΛΕΡΟΣ: Η “μνήμη της Μικράς Ασίας”

ΛΕΡΟΣ: Η “μνήμη της Μικράς Ασίας”

Leros News Leros News
17 Σεπτεμβρίου 2017
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
ΛΕΡΟΣ: Η “μνήμη της Μικράς Ασίας”
5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
160
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λέρου, εορτάσθηκε «Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 95 ετών από της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μνήμη της Μικράς Ασίας», τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, παρουσία και την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, του εφημερίου του Ι.Ναού πρωτ.Νικοδήμου Φωκά, αλλά και ιερέων της νήσου.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

07.11.2025
1.3k
Λέρος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία

Λέρος: Ανακοίνωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών για τις Αρχαιρεσίες

07.11.2025
865

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι τοπικές Αρχές προεξάρχοντος του Δημάρχου Λέρου κ.Μιχ.Κόλια, του Επάρχου κ.Ι.Θεμέλαρου, του κ. Μιχ.Κοντραφούρη, επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, δημοτικών συμβούλων, πρώην Δημάρχων, εκπαιδευτικών, πολλών απογόνων μικρασιατών προσφύγων, και πλήθους πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, ο οποίος αναφέρθηκε «στην συγκινητική, την θρηνητική, την πονεμένη επέτειο της μεγάλης συμφοράς του Γένους, η οποία μας έτυχε στις αρχές του 20ού αιώνος, την Μικρασιατική Καταστροφή». «Γυναίκες και νέες κοπέλες να ατιμάζονται, μωρά παιδιά να σφαγιάζονται άσπλαχνα, εγκυμονούσες μητέρες να ξεκοιλιάζονται, σεβάσμιοι γέροντες να δολοφονούνται εν ψυχρώ… Εκκλησίες να γκρεμίζονται, σταυροί να καταστρέφονται, εικόνες να καίγονται, τάφοι αγίων και των πατέρων μας να διασαλεύονται και να κατακρημνίζονται, να πετώνται τα οστά τους στα σκυλιά… ένας λαός ολόκληρος να φεύγει ταπεινωμένος ,με τα ρούχα μόνο που φορούσε, με τις εικόνες, με τα λείψανα των Αγίων, με τα τημαλφέστερα των εκκλησιών και μοναστηριών, αυτό ένοιωθε για θησαυρό του μόνο! Να παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς και να αναζητάει αλλού έναν τόπο να στεγάσει την δυστυχία του. Όμως, αυτός ο λαός που λέγεται Ρωμιοσύνη, κάθε ταπείνωση, κάθε δυσκολία και κάθε συμφορά που τον βρίσκει, την χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για μία καινούργια αρχή, για ένα καινούργιο ξεκίνημα, για καινούργιες επιτυχίες, για καινούργιες λάμψεις και δόξες, κι έτσι έγινε! Το πρώτο που έκαναν όπου βρέθηκαν ήταν να κτίσουν μία Εκκλησία, και γύρω από αυτήν την Εκκλησία οργανώθηκαν οι πρώτοι καταυλισμοί, που σήμερα είναι πόλεις όμορφες, πολλές εκ των οποίων φέρουν τα ονόματα των αλησμονήτων πατρίδων: Νέα Σμύρνη, Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέο Ικόνιο, Νέα Πέραμος, Νέα Κήζυκος, τα πάντα υπάρχουν σε νέα, εκτός από ένα… την Κωνσταντινούπολη! Την οποία θεωρούμε πάντοτε ζωντανή, πάντοτε βασιλεύουσα, που από την στιγμή που αν και δεν έχει τον βασιλέα, έχει αυτόν που φέρει την κορώνα και τον σάκο του βασιλέως, έχει τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τον Πατέρα του Γένους. Τον Πατέρα της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας. Κι’ όσο υπάρχει ο Πατριάρχης, όσο υπάρχουν οι Φαναριώτες, όσο υπάρχουν οι Αρχιερείς του Θρόνου, όσο υπάρχουν αυτές οι Εκκλησιές που είναι ανοιχτές και λειτουργούνται κάθε μέρα, η ελπίδα είναι ζωντανή και η Κωνσταντινούπολη είναι ζωντανή, είναι η βασιλεύουσα της καρδιάς μας και του ονείρου μας.
Τέλος ευχήθηκε, το αίμα των άδικα σφαγιασθέντων προγόνων μας, τα δάκρυα των οσίων που ανέδειξε εκείνη η γή, να είναι πάντοτε ευχή και ευλογία για όλη την Ρωμιοσύνη, για όλη την Ορθοδοξία. Και ο Θεός μέσα από τις δύσκολες μέρες που περνάμε να μας αξιώσει να δούμε καλύτερες μέρες. Αισιοδοξία, λοιπόν, Ελπίδα και τον Σταυρό μας!».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης ετέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απογόνων των μικρασιατών προσφύγων του νησιού μας και εν συνεχεία εθνικό μνημόσυνο, ενώ όλο το εκκλησίασμα ακολούθησε τον Μητροπολίτη μας στην απαγγελία του εθνικού μας ύμνου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου και Εφημέριος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόδημος Φωκάς, στην ομιλία του, αναφέρθη στο χρονικό της μικρασιατικής καταστροφής, και τόνισε το μεγάλο πρόβλημα της προσφυγιάς όπως αυτό λαμβάνει χώρα και σήμερα, για τον πόνο, την πείνα, τις κακουχίες, την εξαθλίωση λαών και ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, ερχόμενοι από την κόλαση του πολέμου, διεκδικώντας την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια, γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. «Αν θέλουμε να ονομαζόμαστε άνθρωποι, επικαλούμενοι μάλιστα την ιδιότητα του χριστιανού, πρέπει να πιστεύουμε ότι δικαίωμα στην ελπίδα έχει κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, θρησκείας, φυλής, χρώματος, κλπ. Ο κάθε πρόσφυγας φέρει στους ώμους του μία ιστορία δυστυχίας. Άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με τις ιστορίες των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας, που μας μιλούσαν για τον πόνο, την δυστυχία, για την φτώχεια, για το τι τράβηξαν τα χρόνια εκείνα της προσφυγιάς».
Ευχήθηκε δε τα γεγονότα του ξεριζωμού και της προσφυγιάς να μην επαναληφθούν ποτέ για κανέναν λαό, και ολοκλήρωσε την ομιλία με τους λόγους του Πατριάρχου μας: «ξένος δεν είναι ένας αναγκεμένος, ένας δυστυχής, ο πλησίον, ο αδελφός, αλλά ο ίδιος ο Θεός».

Τέλος μήνυμα για τον εορτασμό της ημέρας απεύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Λέρου κ.Β.Γλιάτας, καλώντας ταυτόχρονα το εκκλησίασμα στην επίσημη παρουσίαση του Συλλόγου στις 30/9 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού «Η Κιβωτός», έλαβε χώρα έκθεση φωτογραφίας με εκκλησιαστικά κειμήλια από την Μικρά Ασία, ενώ οι μουσικοί Μανώλης Γρύλλης (βιολί) και Αντώνης Γιαννουκάς (λαγούτο) πλαισίωσαν την εκδήλωση με Μικρασιάτικους σκοπούς.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τους Μητροπολίτες και τους πιστούς με μικρασιάτικα κεράσματα.

Tags: LEROS
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Ανακοίνωση – Πρόσκληση χορήγησης υποτροφιών από την Εφορεία Σχολών Λέρου
ENGLISH EDITION

Port Authority of Leros: Activation of Areas for Aeronautical and Naval Exercises

15.10.2025
410
ENGLISH EDITION

Municipality of Leros: New Power Outage Announcement for 9–10 October – See the Affected Areas

08.10.2025
215
Χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρισμού καταγγέλλει η βιομηχανία – Zητεί έρευνα από τη ΡΑΑΕΥ
ENGLISH EDITION

Leros: Scheduled power cut on Monday 29/9 – See affected areas

27.09.2025
226
Επόμενο
Στην Κάλυμνο στις 26 Ιουλίου ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Η... κούκλα του Μητσοτάκη

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 7/11/2010 και οι σταυροί προτίμησης ανά…

    08.11.2010
    ΛΕΡΟΣ: Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 7/11/2010 και οι σταυροί προτίμησης ανά υποψήφιο Πριν 15 χρόνια 3.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Περίληψη διακήρυξης για την προμήθεια ‘’ΚΟΛΩΝΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ’’ Δήμου Λέρου

    08.11.2012
    Περίληψη διακήρυξης για την προμήθεια ‘’ΚΟΛΩΝΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ’’ Δήμου Λέρου Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας – Τ.Ο. Λέρου

    08.11.2013
    Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας – Τ.Ο. Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Μεγάλη επιτυχία για τον Κοι.Σ.Π.Ε – Έλαβε τιμητική διάκριση στον τομέα των…

    08.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Μεγάλη επιτυχία για τον Κοι.Σ.Π.Ε –  Έλαβε τιμητική διάκριση στον τομέα των υπηρεσιών υγείας για το 2014! Πριν 11 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    “Χρυσή” στο Μαραθώνιο η Ράνια Ρεμπούλη!

    08.11.2015
    “Χρυσή” στο Μαραθώνιο η Ράνια Ρεμπούλη! Πριν 10 χρόνια 1.7K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου…

    01.11.2025
    Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO] 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    05.11.2025
    Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο 2.3K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον…

    02.11.2025
    Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Χαμηλή πτήση F-16 πάνω από την Αγία Μαρίνα – Ανακοίνωση Δημάρχου

    04.11.2025
    Λέρος: Χαμηλή πτήση F-16 πάνω από την Αγία Μαρίνα – Ανακοίνωση Δημάρχου 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» αλλάζει λιμάνι προσέγγισης από 7/11

    04.11.2025
    Λέρος: Το «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» αλλάζει λιμάνι προσέγγισης από 7/11 1.3K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    39 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    42 shares
    Share 20 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    74 shares
    Share 33 Tweet 17
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Currently Playing

Έφτασαν στη Sabaudia της Ιταλίας οι Παλαίμαχοι της Λέρου

Έφτασαν στη Sabaudia της Ιταλίας οι Παλαίμαχοι της Λέρου

Έφτασαν στη Sabaudia της Ιταλίας οι Παλαίμαχοι της Λέρου

Featured
Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Featured
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί
  • Έφτασαν στη Sabaudia της Ιταλίας οι Παλαίμαχοι της Λέρου
  • Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο: Φέρνει κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε χωριά, μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά και αυξήσεις σε Σώματα Ασφαλείας
  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

Νεότερα Video

Έφτασαν στη Sabaudia της Ιταλίας οι Παλαίμαχοι της Λέρου

Έφτασαν στη Sabaudia της Ιταλίας οι Παλαίμαχοι της Λέρου

785 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
8 Νοεμβρίου 2025
Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

1.7k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.