Τον Ιούνιο του 2017, παρατηρήθηκε αύξηση στο σύνολο της επιβατικής κίνησης στην εσωτερική ακτοπλοϊα κατά +9,3% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016 σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που κάνει το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Αυγούστου 2017 του SETE Intelligence για τον Ελληνικό Τουρισμό και την οικονομία.
Όπως αναφέρεται εντυπωσιακή είναι η αύξηση που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα με +38,0%. Αύξηση +8,9% παρουσίασαν οι Κυκλάδες, ειδικότερα: Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη +5,6%, Δυτικές Κυκλάδες +28,6% και οι γραμμές Ραφήνα-Κυκλάδες +3,0%. Το Ηράκλειο παρουσίασε αύξηση +2,7% και τα Χανιά +14,6%, ενώ για το σύνολο της Κρήτης η αύξηση αντιστοιχεί σε +7,4%.
Αύξηση +2,6% εμφάνισε το Βόρειο Αιγαίο λόγω της γραμμής Χίος-Μυτιλήνη +6,0% αφού η σύνδεση Ικαρία-Σάμος εμφάνισε μείωση -3,3%. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, παρατηρήθηκε αύξηση στο σύνολο της επιβατικής κίνησης κατά +2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αύξηση +7,4% παρουσίασαν οι Κυκλάδες, ειδικότερα: Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη +8,1%, Δυτικές Κυκλάδες +13,8% και οι γραμμές Ραφήνα-Κυκλάδες +1,1%. Αύξηση που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα κατά +5,2%.
Το Ηράκλειο παρουσίασε οριακή αύξηση +0,9% και τα Χανιά +5,5%, ενώ για το σύνολο της Κρήτης η αύξηση αντιστοιχεί σε +2,7%. Μείωση -19,9% εμφάνισε το Βόρειο Αιγαίο. Ειδικότερα, Χίος-Μυτιλήνη -21,3% και Ικαρία-Σάμος -16,4%.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κίνηση σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα παρά τα σημάδια ανάκαμψης φέτος.
Πηγή: reporter.gr | Γιώργος Αλεξάκης









![Blue Star Patmos: Άγνωστο πότε θα «ξεκολλήσει» από το λιμάνι της Ίου [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2016/12/bluestar-patmos.jpg)







![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»