Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, στις 2/2/2016, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Επιτροπή, που συγκροτήθηκε με Απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου.
Έργο της Επιτροπής αυτής είναι η σύνταξη οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή κανόνων ελέγχου, διαπίστευσης και πιστοποίησης των ιατρών, μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων ή ανεξαρτήτων εθελοντών, που παρέχουν υπηρεσίες στα νησιά της Δωδ/σου, που αποτελούν πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών.
Τα μέλη της Επιτροπής αφού συζήτησαν για τα μέχρι τώρα υπάρχοντα στοιχεία για τον αριθμό των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, ιδίως στην Κω και Λέρο και το είδος των υπηρεσιών που παρέχουν, αποφάσισαν:
Κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Δωδ/σου της Περιφέρειας, να επισκεφθεί τα νησιά Κω και Λέρου και σε συνεργασία με τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους:
- Να καταγράψει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις καθώς και τους ανεξάρτητους εθελοντές που παρέχουν υπηρεσίες υγείας
- Να ελέγξει τα μέλη των παραπάνω οργανώσεων για την νομιμότητα παροχής των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν και να τους παράσχει πιστοποίηση.
Οι επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής θα γίνουν στην Κω και Λέρο.
















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)



ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»