Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Ύποπτο κρούσμα «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος νοσηλεύεται από χθες, Τετάρτη, σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα από την Ολλανδία. Παραθέριζε μαζί με τη σύζυγό του στην Κω, όταν άρχισε να εμφανίζει τα συμπτώματα της νόσου. Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του νησιού και εν συνεχεία στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Δείγματα έχουν σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση.
Αύριο, Παρασκευή, κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων μεταβαίνει στην Κω προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα. Παράλληλα ερευνώνται και τα δρομολόγια που έχει κάνει μέχρι να έρθει στην Ελλάδα.
tovima.gr

















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup