Διορθώνει, με σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση του ΙΚΑ, τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει την περασμένη Παρασκευή (19/7), σχετικά με τα αποτελέσματα της επανάκρισης επιδοματούχων τυφλότητας, στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου (όπου εξετάστηκαν επιδοματούχοι Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Λειψών και Πάτμου).
Η διοίκηση του Ιδρύματος υποστηρίζει ότι «από τη διεξοδική επανεξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου, από τους 89 κληθέντες για επανεξέταση, προσήλθαν τελικά 80 εκ των οποίων οι 28, το 35% κρίθηκαν ως μη τυφλοί».
Στην ανακοίνωση της 19/7 είχε αναφερθεί ότι είχαν κληθεί για επανέλεγχο 156 άτομα, ότι εξετάσθηκαν οι 152 εκ των οποίων οι 100, το 65,79%, κρίθηκαν ως μη τυφλοί.
Η διοίκηση του ΙΚΑ, θεωρεί αναγκαία την αποκατάσταση των εσφαλμένων στοιχείων και εκτιμά ότι «η δημοσιοποίησή τους οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών». Προσθέτει δε ότι «έχει κινηθεί διαδικασία διερεύνησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών».
enikos.gr
















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί