ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
kroupia leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Κυριακή 2 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
23 °c
Agia Marina
20 ° Δε
21 ° Τρ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Παρέμβαση Χατζημάρκου στον πρωθυπουργό για τις πιστώσεις στο Νότιο Αιγαίο

Παρέμβαση Χατζημάρκου στον πρωθυπουργό για τις πιστώσεις στο Νότιο Αιγαίο

Leros News Leros News
23 Ιουνίου 2014
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 5 Λεπτά
A A
0
xatzimarkos

Έρχεται το ψηφιακό φροντιστήριο

4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
147
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Τα νησιά μας θα πρέπει να έχουν μεταχείριση ανάλογη της προσφοράς τους τονίζει ο Γ. Χατζημάρκος


Από το πρωθυπουργικό γραφείο ξεκίνησε ο κύκλος των επαφών και συναντήσεων σε κεντρικό επίπεδο του νέου περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου σε μία προσπάθεια να διεκδικήσει για την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου όσα στην πραγματικότητα δικαιούται ως αντιστάθμισμα στα όσα προσφέρει στην εθνική οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Εντοπισμός 85 αλλοδαπών στην Κάλυμνο

31.10.2025
376
Πάτμος: Συνελήφθησαν τρία άτομα που έσπασαν την καραντίνα και ταξίδεψαν για Πειραιά

Στην γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο δρομολογείται το BLUE STAR 1

30.10.2025
348

Στην ουσία ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να αρθεί η αδικία για μία περιφέρεια με πολλές ιδιομορφίες και πολλές απαιτήσεις που ταυτόχρονα αποτελεί έναν σημαντικό αιμοδότη του κράτους, χωρίς να απολαμβάνει της μέριμνας που πρέπει.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος χτες στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια για το νέο ΕΣΠΑ, την περασμένη εβδομάδα μετέβη στο Μαξίμου για να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων για την περιφέρεια δίνοντας με αυτό τον τρόπο το εναρκτήριο λάκτισμα για την πολιτική μάχη που ξεκινά.
Άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση τον προέτρεψε και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του χτες έκανε λόγο για μάχη σε πολιτικό επίπεδο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΣΠΑ


Σημειώνεται ότι ο νέος περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον νέο χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο και από τους νεοεκλεγέντες συμβούλους κ.κ. Ζωγραφίδη, Ζαννετίδη, Φλεβάρη, Ευστρατίου, Τσοπανάκη και Καραμαρίτη ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και τον προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής Αντώνη Βουτσίνο για την πορεία του ΕΣΠΑ και για τον προγραμματισμό του νέου προγράμματος το οποίο θα ονομάζεται πλέον σύμφωνο εταιρικής σχέσης.

Ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε να ενημερωθεί ειδικά για τα έργα που οδεύουν προς απένταξη και για όσα θα μεταφερθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο, εκφράζοντας την πρόθεση να διεκδικήσει για την περιφέρεια ακόμα περισσότερα χρήματα από τα τομεακά των υπουργείων.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε τα εξής: «Η συνάντηση αυτή έγινε για να ενημερωθούμε που βρίσκεται η κατάρτιση της επόμενης προγραμματικής περιόδου, δηλαδή το ΕΣΠΑ 2014-2020. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, εκτιμάται ως χρόνος εκκίνησης της περιόδου αυτής το τέλος του 2014. Εμείς εστιάσαμε σε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία πήραμε και συγκεκριμένες απαντήσεις από τον προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής και έχει να κάνει:

– Με τα έργα που σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι έχουν απενταχθεί και πρέπει να ολοκληρωθούν για λόγους ηθικής και οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να μην κληροδοτηθούν στην επόμενη περιφερειακή αρχή
– Με τα έργα που εκτιμάται ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στην επόμενη ΠΣ, ποια είναι και τι προϋπολογισμό έχει καθένα γιατί θα μειώσουν το πρόγραμμα της επόμενης ΠΣ 
Σε αυτά τα έργα ίσως υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης να μην είναι τελικά εννιά αυτά που θα μεταφερθούν, δηλαδή να ολοκληρωθεί κάποιο από αυτά.

Κάναμε μία συζήτηση γιατί 17 Ιουλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία στην οποία η σημερινή περιφερειακή αρχή, πρέπει να καταθέσει στην ευρωπαϊκή επιτροπή τα πλήρη κείμενα για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τότε είναι πολύ μικρός και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει καμία μεγάλη παρέμβαση. Δώσαμε τους κατευθυντήριους άξονες στη διαχειριστική αρχή σχετικά με δύο άξονες και πως θέλουμε αυτοί να κινηθούν και θα έχουμε στο επόμενο δεκαήμερο άλλη μία συνάντηση, εμείς θα πάμε και στη Σύρο για να δούμε τη διαχειριστική αρχή και σε τεχνικό επίπεδο αν μπορεί να γίνει σε εσωτερικό επίπεδο ανακατανομή στους πέντε άξονες που έχει το επόμενο πρόγραμμα για τους δύο άξονες που εμείς δίνουμε βάση, και από εκεί και πέρα απομένει μία πάρα πολύ μεγάλη δουλειά που δεν μπορεί να γίνει το Σεπτέμβριο όταν αναλάβουμε.

Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο ζήτημα. Πρέπει να κάνουμε επαφές με τα υπουργεία γιατί στα τομεακά προγράμματα η περιοχή μας πρέπει να πάρει αυτά που δικαιούται να πάρει.
Αυτά που διεκδικούμε και θα διεκδικήσουμε ως περιοχή είναι το καλύτερο δυνατό.

Να σας αποκαλύψω και κάτι. Την προηγούμενη Πέμπτη είχα την πρώτη επαφή στο πρωθυπουργικό γραφείο στο μέγαρο Μαξίμου, από όπου και ξεκίνησα τις επαφές αυτές γιατί είναι πολύ μεγάλο το θέμα και θα πρέπει από το μέγαρο Μαξίμου να υπάρξει παρέμβαση για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη σε ότι έχει να κάνει με τις κατανομές των τομεακών προγραμμάτων,  γιατί το επόμενο ΕΣΠΑ είναι ένα μικρό πρόγραμμα, τα λεφτά δεν είναι πολλά η περιφέρεια έχει τεράστιες ανάγκες τα νησιά είναι πολλά η σημασία που έχουν

στην εθνική οικονομία και στην εθνική προσπάθεια για ανάταση δεν ανταποκρίνεται ο προϋπολογισμός που έχει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και σε επίπεδο ΕΣΠΑ και σε επίπεδο τομεακών σήμερα και είναι πολύ σκληρή η διαπραγμάτευση η οποία πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει με όρους πραγματικής διαπραγμάτευσης ώστε να πάρουμε ως περιοχή αυτά τα οποία πρέπει να πάρουμε.

Επιπλέον ζητήσαμε από τη σημερινή περιφερειακή αρχή και το πάγωμα των δεσμεύσεων σε ότι έχει ένα κάνει και με ίδιους πόρους γιατί δεν το θεωρώ και ηθικό μία απερχόμενη περιφερειακή αρχή να δεσμεύει σε βάθος χρόνου την επόμενη.

Το αμέσως μεγάλο θέμα μας είναι τα τομεακά των υπουργείων, ένας γύρος επαφών στην Αθήνα έχει ξεκινήσει έχω κάνει ήδη επαφές με δύο υπουργεία και κάθε εβδομάδα θα είμαι κάποιες μέρες στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος της διαβούλευσης και της διαπραγμάτευσης, για τα τομεακά προγράμματα γιατί είναι πολύ μεγάλο το στοίχημα και μεγάλη ανάγκη η περιφέρεια να πάρει αυτά τα χρήματα.

Ο άξονας που ζητήσαμε να υπάρξει μία παρέμβαση είναι σε άυλες δράσεις πολιτισμού και τουρισμού. Αυτή τη στιγμή δε γίνεται εξειδίκευση προτάσεων ούτε στις 17 Ιουλίου, γίνεται μόνο σε επίπεδο αξόνων. 
Την  ώρα της εξειδίκευσης θα είμαστε πλέον εγκατεστημένη περιφερειακή αρχή τότε θα έχουμε και την εξειδίκευση. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει ένας αριθμός φορέων στην περιφέρεια που θα χρειαστεί βοήθεια, κυρίως τα μικρά νησιά που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες, εκεί θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να στηριχθούν.

Εδώ επεξεργαζόμαστε διάφορες σκέψεις για το πώς θα δημιουργηθεί μία ξεχωριστή δομή μία μονάδα να κάνει αυτή τη δουλειά δηλαδή να στηρίζει τους μικρούς δήμους.

Σε ότι αφορά το θέμα της υγείας αυτό είναι πολύ μεγάλο. Είναι παντού το ζήτημα από το οποίο πηγάζει η αγωνία των νησιωτών. Από μας θα περιμένετε όλες τις παρεμβάσεις από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ


Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στο πλαίσιο δηλώσεών του επεσήμανε για τη χτεσινή ενημερωτική συνάντηση τα εξής: «Ίσως είμαστε η μόνη περιφέρεια που έκανε αυτή τη διαδικασία, οι άλλες περιφέρειες δεν το έχουν κάνει, να ενημερώνουμε τους νεοεκλεγέντες σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ και την πορεία του, στο κλείσιμό του και να ενημερώσουμε για τον προγραμματισμό που έχει γίνει για το σχέδιο εταιρικής σχέσης το νέο ΕΣΠΑ.

Από πλευράς εικόνας σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ πάει πάρα πολύ καλά, οι στόχοι που θέσαμε έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν βεβαίως προβλήματα που έχουν να κάνουν με έργα αυτή τη στιγμή που βρίσκονται σε στάδιο αξιολόγησης όπου ενδεχομένως κάποια από αυτά δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν, ένα μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά το πρόγραμμα περιβάλλοντος και έχει να κάνει με τους ΧΑΔΑ και ΧΥΤΑ και την αποκατάστασή τους τα αποχετευτικά και τους βιολογικούς καθαρισμούς, δόθηκε μία πλήρης εικόνα και ανά νησί τα έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα και ενημερώσαμε για τον προγραμματισμό που έχει γίνει για την επόμενη περίοδο.

Οι πόροι που έχουν διατεθεί στη χώρα μας από την ευρωπαϊκή επιτροπή είναι κατά 30% λιγότεροι από ότι την προηγούμενη προγραμματική περίοδο παρ’ όλα αυτά εμείς έχουμε εξασφαλίσει τους ίδιους πόρους που είχαμε στο ΕΣΠΑ. 

Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τα έργα τα οποία δεν έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιηθούν στην παρούσα προγραμματική περίοδο και πρέπει να απενταχθούν, είναι περίπου έξι έργα, και κάποια από αυτά είναι και προμήθειες όπως επίσης εξετάζουμε και έργα που δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν την προγραμματική περίοδο και να πάνε στην επόμενη.

Αυτό είναι καλό γιατί εμείς είχαμε ένα οβερμπούκινγκ 130% και με τις οδηγίες του υπουργείου ανάπτυξης θα περιοριστούμε στο 115%. Έργα τα οποία δεν θα έχουν την ωριμότητα θα είναι το πρώτο καλάθι για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Και βέβαια κάποια έργα γέφυρες που δεν έχουν ολοκληρωθεί κάποιο κομμάτι από αυτά θα είναι στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Το πρόβλημα είναι με τα τομεακά των υπουργείων και του ταμείου συνοχής, στα οποία πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην επόμενη προγραμματική περίοδο και να ζητήσουμε από τους διαχειριστές των προγραμμάτων να εντάξουμε έργα.

Επισημάναμε και στον κ. Χατζημάρκο ότι πρέπει να δοθεί μία μάχη και η μάχη δίνεται σε πολιτικό επίπεδο εάν κατορθώσουμε να πάρουμε ένα κομμάτι από το ΕΠΕΡΑΑ και το ταμείο συνοχής αυτό θα είναι θετικό».

rodiaki.gr

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Χατζημάρκος για αφαλατώσεις της Λέρου: “Καλλιεργούν τον διχασμό για να καλύψουν την αδιαφορία ή την ανικανότητα τους”
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Γιώργος Χατζημάρκος για αφαλατώσεις της Λέρου: “Καλλιεργούν τον διχασμό για να καλύψουν την αδιαφορία ή την ανικανότητα τους”

01.11.2025
1.3k
Γιώργος Χατζημάρκος από Λέρο: Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, εκπληρώνει στο ακέραιο το καθήκον του για τα νησιά μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Γιώργος Χατζημάρκος από Λέρο: Ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, εκπληρώνει στο ακέραιο το καθήκον του για τα νησιά μας

01.11.2025
977
Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου

31.10.2025
1.8k
Επόμενο
koispe meli

ΛΕΡΟΣ: Το Μέλι "ΑΡΤΕΜΙΣ" του ΚοιΣΠΕ Λέρου στη Μπουντεσλίγκα!

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Παραδοσιακά Λέρικα Προϊόντα στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα 6-8 Νοεμβρίου

    02.11.2011
    Παραδοσιακά Λέρικα Προϊόντα στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα 6-8 Νοεμβρίου Πριν 14 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Επίσκεψη του ορθοδοντικού κ. Κλωνάρη στη Λέρο

    02.11.2012
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Επίσκεψη του ορθοδοντικού κ. Κλωνάρη στη Λέρο Πριν 13 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνελήφθη στη Λέρο 23χρονoς Γεωργιανός διακινητής παράνομων μεταναστών

    02.11.2014
    Συνελήφθη στη Λέρο 23χρονoς Γεωργιανός διακινητής παράνομων μεταναστών Πριν 11 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι!

    02.11.2015
    Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι! Πριν 10 χρόνια 1.2K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    28.10.2025
    Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO] 2.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από…

    31.10.2025
    Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου…

    01.11.2025
    Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO] 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: “Πώς παρέλαβα τις αφαλατώσεις – Τις παραδίδουμε ολοκαίνουργιες σε πλήρη λειτουργία”

    31.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: “Πώς παρέλαβα τις αφαλατώσεις – Τις παραδίδουμε ολοκαίνουργιες σε πλήρη λειτουργία” 1.6K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Η Λέρος «ντύθηκε στα ροζ» για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού

    26.10.2025
    Η Λέρος «ντύθηκε στα ροζ» για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    55 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    72 shares
    Share 31 Tweet 17
kiporama-leros
Currently Playing

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Featured
Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]

Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]

Featured
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο
  • Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]
  • Γιώργος Χατζημάρκος για αφαλατώσεις της Λέρου: “Καλλιεργούν τον διχασμό για να καλύψουν την αδιαφορία ή την ανικανότητα τους”
  • Λέρος: Επίθεση Μιχάλη Κόλια στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο

Νεότερα Video

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

Νίκος Ιγνατίδης: «Το ξανακάνατε, κ. Ασβεστά» – 200 επισκέπτες από Νάξο έφεραν… τον Αύγουστο στη Λέρο

804 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων των μονάδων αφαλάτωσης – 4 εκ. ευρώ από Χατζημάρκο για ηλεκτροφωτισμό του οδικού δικτύου

1.8k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
31 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.