Περί τα 20.000 άτομα αναμένεται να διασχίσουν παράνομα το Αιγαίο σύμφωνα με τον Διοικητή της Ακτοφυλακής της Μαρμαρίδας στην Τουρκία, απέναντι στη Ρόδο.
Ο διοικητής συνταγματάρχης Γιαβούζ Γκετσίμ ( Yavuz Geçim ) μίλησε στην εφημερίδα Daily Sabah σχετικά με τις θέσεις της Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό. Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον νομάρχη του Τσανάκκαλε, Αχμέτ Τσινάρ.(Αhmet Çınar).
Όπως είπε η Τουρκία έχει γίνει χώρα-στόχος για τους παράνομους μετανάστες τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανάπτυξής της ενώ υπογράμμισε ο ρόλος της ως διαμετακομιστικό κέντρο εδραιώθηκε μετά τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Ακόμα ανέφερε ότι η Τουρκική η Ακτοφυλακή έχει διαθέσει 3 εκατ. ευρώ μόνο για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Περίπου 20.000 άτομα διασχίζουν παράνομα το Αιγαίο και η τουρκική Ακτοφυλακή προβλέπει ότι 10.000 με 12.000 άτομα αναμένεται να συλληφθούν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο- ένας σημαντικός αριθμός όπως είπε.
Ο κ. Γκερτσίμ τόνισε ότι προτεραιότητα της Ακτοφυλακής είναι η πρόληψη των θανάτων καθώς οι διακινητές έχουν λίγη ή καθόλου εμπειρία στην οδήγηση σκάφους και γενικά στην ναυτική τέχνη.Μάλιστα επέκρινε τις χώρες της δύσης ότι χρησιμοποιούν την ανακοπή των παρανομων μεταναστών για να κάνουν κριτική στην Τουρκία.
onalert.gr

















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί