ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Ο Nikos Ignatidis σχολίασε: Η Λέρος μας χρειάζεται τέτοιους φίλους!!
    07.10.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δήμος Λέρου: Νέα ανακοίνωση διακοπής ρεύματος 9-10 Οκτωβρίου – Δείτε περιοχές
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
17 °c
Agia Marina
21 ° Σα
21 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Ε. Βορείας Δωδεκανήσου: Επιτακτικά αναγκαία μια πολιτική υποδοχής των προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη

ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Ε. Βορείας Δωδεκανήσου: Επιτακτικά αναγκαία μια πολιτική υποδοχής των προσφύγων στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Leros News Leros News
12 Οκτωβρίου 2014
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
syriza

Πρώτη σε σταυρούς προτίμησης η Ματίνα Κατσιβέλη στις εκλογές της συντονιστικής ΣΥΡΙΖΑ

4
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
127
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτα ως επιτακτική ανάγκη την χάραξη πολιτικής υποδοχής των προσφύγων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, βασισμένη στις διεθνείς συμβάσεις, και την αντιμετώπιση του προβλήματος ως πολιτικού και κοινωνικού και όχι ως αστυνομικού και δημόσιας τάξης.

“Αντί της υποδοχής (σ.σ.: η κυβέρνηση) επιλέγει την παράνομη πρακτική της αποτροπής και την κράτηση των προσφύγων, αναθέτοντας εξ ολοκλήρου σε Λιμενικό και Αστυνομία ένα έργο που δεν τους αντιστοιχεί”.

Διαβάστε επίσης:

Με μεγάλη συμμετοχή η επιμορφωτική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη ΔΕΠ-Υ στην Κάλυμνο

Με μεγάλη συμμετοχή η επιμορφωτική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη ΔΕΠ-Υ στην Κάλυμνο

14.10.2025
488
Το BLUE STAR PATMOS στη γραμμή της Δωδεκανήσου

Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας

13.10.2025
1.3k

“Η επέκταση της κράτησής τους πέραν του 18μηνου έχει οδηγήσει πολλούς στον δρόμο της αυτοκτονίας και προσβάλλεται συνεχώς στα δικαστήρια” σημειώνεται, ενώ ακόμη και ο Δ. Αβραμόπουλος, ως αρμόδιος επίτροπος, έχει παραδεχτεί πως πρόκειται για παράνομη πρακτική. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο φράχτης στον Έβρο έχει “σπρώξει” τις προσφυγικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο και την ίδια στιγμή δομές φιλοξενίας που θα μπορούσαν αποδεδειγμένα να στηρίξουν μια ρεαλιστική πολιτική υποδοχής είτε επιχειρείται να λειτουργήσουν ως προέκταση των στρατοπέδων κράτησης είτε απαξιώνονται οικονομικά από το κράτος και κλείνουν. “Αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο, η κυβέρνηση περνά σήμερα από την αστυνόμευση στη στρατιωτικοποίηση της μεταναστευτικής και της προσφυγικής πολιτικής”.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει ότι τα κράτη-μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν το δικαίωμα ασύλου, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Γενεύης, με εγγύηση για  την ασφαλή δίοδο των προσφύγων, ενώ πρόσφατη Οδηγία (2001/55/ΕΚ) του Συμβουλίου της Ευρώπης ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές παροχής προσωρινής προστασίας για τους Σύρους πρόσφυγες. Τέλος, ο ν. 3907/2011 προβλέπει την ίδρυση δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ή υπηκόων τρίτων χωρών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (άρθρο 8Α). Οι δομές αυτές χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και άλλα προγράμματα της Ε.Ε.

Προτείνουμε: Τη ριζική τροποποίηση του Κανονισμού Δουβλίνο 3. “Μέχρι να συμβεί αυτό, είναι επείγουσα η ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η Ευρώπη να αναλάβει την υποδοχή των προσφύγων του πολέμου”. Έναν εθνικό σχεδιασμό που να ανταποκρίνεται στις διεθνείς υποχρεώσεις για την ασφαλή δίοδο και την υποδοχή των προσφυγικών ροών, με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών – όχι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τη μετατροπή των κλειστών κέντρων υποδοχής και των στρατοπέδων κράτησης σε ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δικαιούται η Ελλάδα για τη λειτουργία υπηρεσιών ασύλου στα σημεία εισόδου και την επαρκή στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό (μεταφραστές, γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί). Την κατάργηση του μέτρου της παράτασης κράτησης προσφύγων και μεταναστών πέραν των 18 μηνών. Τη δέσμευση του ΕΣΡ να επιβάλει κυρώσεις σε όσα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις με σκοπό τον εκφοβισμό της ελληνικής κοινωνίας και τη δαιμονοποίηση των προσφύγων.

Tags: ΛΙΜΕΝΙΚΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Συνελήφθη Ιρακινός με ένταλμα από την Ιταλία για διακίνηση μεταναστών – «Πιάσατε λάθος άνθρωπο»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεταναστευτικό: 191 εκατ. ευρώ σε 26 ΜΚΟ – Αυστηροποιείται το πλαίσιο ελέγχου και ένταξης στο Μητρώο

15.10.2025
488
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Λειψοί: Διακομιδή 57χρονης στη Λέρο με Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού

12.10.2025
759
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα δρομολόγια λιμένα Πειραιά από 13 έως 19 Οκτωβρίου 2025

11.10.2025
916
Επόμενο
xilinas

Συνέντευξη με τον ΜΙΚΗ ΞΥΛΙΝΑ για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Λέρου

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εξελίξεις στην Πολεοδομία – Αλλαγή προϊσταμένου με απόφαση Δημάρχου!

    17.10.2011
    Λέρος: Εξελίξεις στην Πολεοδομία – Αλλαγή προϊσταμένου με απόφαση Δημάρχου! Πριν 14 χρόνια 4.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε εστιατόριο στη Λέρο – Δράστες είναι δυο ημεδαποί 20…

    17.10.2012
    Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε εστιατόριο στη Λέρο – Δράστες είναι δυο ημεδαποί 20 και 18 ετών (!) σχηματίσθηκε δικογραφία Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Τρισάγιο στη μνήμη των 21 νεκρών του Α/Τ Αδρίας

    17.10.2013
    ΛΕΡΟΣ: Τρισάγιο στη μνήμη των 21 νεκρών του Α/Τ Αδρίας Πριν 12 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνελήφθη 22χρονος για πλαστογραφία

    17.10.2014
    Συνελήφθη 22χρονος για πλαστογραφία Πριν 11 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα δικαιούχων Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

    17.10.2015
    ΛΕΡΟΣ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα δικαιούχων Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Πριν 10 χρόνια 1.1K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του…

    11.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου» 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το…

    10.10.2025
    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το μεσημέρι του Σαββάτου 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    16.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 1.6K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή!

    11.10.2025
    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή! 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    15.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα 1.5K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    62 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    45 shares
    Share 18 Tweet 11
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    81 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    69 shares
    Share 30 Tweet 16
kroupia leros
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τραμπ: Αν η Χαμάς συνεχίσει να σκοτώνει κόσμο στη Γάζα, θα μπούμε να τους σκοτώσουμε
  • Ενημερωτική Εκπαιδευτική Συνάντηση για την Πολιτική Άμυνα και την Ετοιμότητα της Δωδεκανήσου
  • Παναγιώτης Κουνάκης: «Πώς πεθαίνουν οι Δημοκρατίες… σιωπηλά»
  • Τραυματισμός επιβάτιδας πλοίου στην Κάλυμνο – Συνελήφθη ο καπετάνιος

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

2.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
11 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.