ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
louloudias

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
kroupia leros
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
18 °c
Agia Marina
17 ° Τρ
18 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ » Κραυγή αγωνίας ειδικών για την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης – «Ολισθαίνουμε σε μια επικίνδυνη άβυσσο»

Κραυγή αγωνίας ειδικών για την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης – «Ολισθαίνουμε σε μια επικίνδυνη άβυσσο»

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στους ειδικούς ψυχικής υγείας η ευρεία χρήση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για συμβουλές με στόχο την αντιμετώπιση ψυχολογικών ζητημάτων

Leros News Leros News
30 Αυγούστου 2025
- ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Κραυγή αγωνίας ειδικών για την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης – «Ολισθαίνουμε σε μια επικίνδυνη άβυσσο»
10
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
200
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ευάλωτοι ψυχικά άνθρωποι που στρέφονται σε chatbots τεχνητής νοημοσύνης αντί για επαγγελματίες θεραπευτές για ψυχολογική υποστήριξη, ενδέχεται να «πέσουν σε μια επικίνδυνη άβυσσο», προειδοποιούν οι ψυχοθεραπευτές.

Ψυχοθεραπευτές και ψυχίατροι αναφέρουν ότι παρατηρούν όλο και περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση chatbots τεχνητής νοημοσύνης για ψυχολογική υποστήριξη, όπως η ενίσχυση της συναισθηματικής εξάρτησης, η επιδείνωση των συμπτωμάτων άγχους, η αυτοδιάγνωση ή η ενίσχυση παραληρηματικών σκέψεων, σκοτεινών σκέψεων και αυτοκτονικών τάσεων.

Απαραίτητες οι συμβουλές από ειδικούς ψυχικής υγείας

Η Δρ Λίσα Μόρισον Κουλτχάρντ, διευθύντρια επαγγελματικών προτύπων, πολιτικής και έρευνας στη Βρετανική Ένωση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, δήλωσε ότι τα δύο τρίτα των μελών της εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη θεραπεία με τεχνητή νοημοσύνη σε μια πρόσφατη έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί – Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί – Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

01.12.2025
1.1k
Πώς η Λέρος μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός σαν το Βερντέν στη Γαλλία -Το παράδειγμα της Μενδώνη

Στα δικαστήρια για τις πολεοδομίες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

01.12.2025
558

Η Κουλτχάρντ δήλωσε: «Χωρίς την κατάλληλη κατανόηση και εποπτεία της θεραπείας με τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσαμε να ολισθαίνουμε σε μια επικίνδυνη άβυσσο, στην οποία θα χάνονται μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία της θεραπείας και οι ευάλωτοι άνθρωποι θα βρίσκονται στο σκοτάδι όσον αφορά την ασφάλεια», σύμφωνα με τον Guardian.

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης «δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ψυχιατρική περίθαλψη».

«Ανησυχούμε ότι, αν και ορισμένοι λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές, άλλοι μπορεί να λαμβάνουν παραπλανητικές ή λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με την ψυχική τους υγεία, με δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η θεραπεία δεν αφορά την παροχή συμβουλών, αλλά την προσφορά ενός ασφαλούς χώρου όπου αισθάνεσαι ότι σε ακούν».

Ο Δρ Πολ Μπράντλεϊ, ειδικός σύμβουλος πληροφορικής στο Royal College of Psychiatrists, δήλωσε ότι τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης «δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ψυχιατρική περίθαλψη ούτε τη ζωτική σχέση που αναπτύσσουν οι γιατροί με τους ασθενείς για να υποστηρίξουν την ανάρρωσή τους».

Είπε ότι χρειάζονται κατάλληλες διασφαλίσεις για τα ψηφιακά εργαλεία που συμπληρώνουν την κλινική περίθαλψη και ότι ο καθένας πρέπει να έχει πρόσβαση σε θεραπεία μέσω συζήτησης από επαγγελματία ψυχικής υγείας, για την οποία απαιτείται μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση.

«Οι κλινικοί γιατροί έχουν εκπαίδευση, εποπτεία και διαδικασίες διαχείρισης κινδύνου που διασφαλίζουν την παροχή αποτελεσματικής και ασφαλούς περίθαλψης. Μέχρι στιγμής, οι ελεύθερα διαθέσιμες ψηφιακές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται εκτός των υφιστάμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας δεν αξιολογούνται και δεν υπόκεινται σε εξίσου υψηλά πρότυπα», είπε ο Μπράντλεϊ.

Αλλαγή στα συστήματα ΑΙ λόγω των ανυπολόγιστων κινδύνων

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εταιρείες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αρχίζουν να ανταποκρίνονται. Αυτή την εβδομάδα, η OpenAI, η εταιρεία πίσω από το ChatGPT, ανακοίνωσε σχέδια για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ανταποκρίνεται σε χρήστες που εμφανίζουν συναισθηματική δυσφορία, μετά από νομική δράση από την οικογένεια ενός εφήβου που αυτοκτόνησε μετά από μήνες συνομιλιών με chatbot. Νωρίτερα τον Αύγουστο, η πολιτεία του Ιλινόις των ΗΠΑ έγινε η πρώτη τοπική κυβέρνηση που απαγόρευσε στα chatbot τεχνητής νοημοσύνης να λειτουργούν ως αυτόνομοι θεραπευτές.

Όπως αναφέρει ο Guardian, αυτό έρχεται μετά από την εμφάνιση στοιχείων για βλάβες στην ψυχική υγεία. Μια προδημοσίευση μελέτης τον Ιούλιο ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει τις παραληρηματικές ή μεγαλομανείς σκέψεις σε αλληλεπιδράσεις με χρήστες που είναι ευάλωτοι στην ψύχωση.

Ένας από τους συν-συγγραφείς της έκθεσης, ο Χάμιλτον Μόριν, από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College του Λονδίνου, δήλωσε ότι η χρήση chatbots για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας είναι «εξαιρετικά συνηθισμένη». Η έρευνά του είχε ως αφορμή την επαφή του με άτομα που είχαν αναπτύξει ψυχωσική ασθένεια σε μια περίοδο αυξημένης χρήσης chatbot.

Είπε ότι τα chatbots υπονομεύουν μια αποτελεσματική θεραπεία για το άγχος, γνωστή ως έκθεση και πρόληψη αντίδρασης, η οποία απαιτεί από τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν καταστάσεις που τους προκαλούν φόβο και να αποφεύγουν συμπεριφορές ασφαλείας. Η 24ωρη διαθεσιμότητα των chatbots είχε ως αποτέλεσμα την «έλλειψη ορίων» και τον «κίνδυνο συναισθηματικής εξάρτησης», είπε. «Βραχυπρόθεσμα ανακουφίζει από την αγωνία, αλλά στην πραγματικότητα διαιωνίζει τον κύκλο».

Ο Ματ Χάσεϊ, ψυχοθεραπευτής πιστοποιημένος από το BACP, είπε ότι έχει δει chatbots τεχνητής νοημοσύνης να χρησιμοποιούνται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, με ορισμένους πελάτες να φέρνουν απαντήσεις του συστήματος στις συνεδρίες για να του πουν ότι κάνει λάθος.

«Επειδή έχει σχεδιαστεί για να είναι θετικό και επιβεβαιωτικό, σπάνια αμφισβητεί μια κακώς διατυπωμένη ερώτηση ή μια λανθασμένη υπόθεση».

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν chatbots τεχνητής νοημοσύνης για να αυτοδιαγνώσουν καταστάσεις όπως ADHD ή οριακή διαταραχή προσωπικότητας, κάτι που, όπως είπε, θα μπορούσε «να διαμορφώσει γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο κάποιος βλέπει τον εαυτό του και τον τρόπο με τον οποίο περιμένει να τον αντιμετωπίζουν οι άλλοι, ακόμα και αν είναι ανακριβές».

Ο Χάσεϊ πρόσθεσε: «Επειδή έχει σχεδιαστεί για να είναι θετικό και επιβεβαιωτικό, σπάνια αμφισβητεί μια κακώς διατυπωμένη ερώτηση ή μια λανθασμένη υπόθεση. Αντίθετα, ενισχύει την αρχική πεποίθηση του χρήστη, οπότε φεύγουν από τη συζήτηση σκεφτόμενοι «το ήξερα ότι είχα δίκιο». Αυτό μπορεί να είναι ευχάριστο εκείνη τη στιγμή, αλλά μπορεί επίσης να εδραιώσει παρεξηγήσεις».

Πολλές οι αρνητικές εμπειρίες από την εκτεταμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Ο Κρίστοφερ Ρολς, ψυχοθεραπευτής πιστοποιημένος από το UKCP, είπε ότι αν και δεν μπορούσε να αποκαλύψει πληροφορίες για τους πελάτες του, είχε δει ανθρώπους να έχουν «αρνητικές εμπειρίες», συμπεριλαμβανομένων συνομιλιών που ήταν «στην καλύτερη περίπτωση ακατάλληλες, στη χειρότερη περίπτωση επικίνδυνα ανησυχητικές».

«Αισθάνονται άγχος αν δεν συμβουλευτούν [τα chatbots] για βασικά πράγματα, όπως ποιον καφέ να αγοράσουν ή τι μάθημα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο».

Ο Ρολς είπε ότι είχε ακούσει για άτομα με ADHD ή αυτιστικά άτομα που χρησιμοποιούν chatbots για να τους βοηθήσουν με τις προκλήσεις της ζωής. «Ωστόσο, είναι προφανές ότι τα LLM [μεγάλα γλωσσικά μοντέλα] δεν διαβάζουν τον υποκείμενο νόημα και όλα τα συμφραζόμενα και μη λεκτικά μηνύματα τα οποία εμείς, ως ανθρώπινοι θεραπευτές, προσπαθούμε να κατανοήσουμε», πρόσθεσε.

Εκφράζει ανησυχία για τους πελάτες στην ηλικία των 20 ετών που χρησιμοποιούν chatbots ως «θεραπευτές τσέπης», σύμφωνα με το δημοσίευμα. «Αισθάνονται άγχος αν δεν συμβουλευτούν [τα chatbots] για βασικά πράγματα, όπως ποιον καφέ να αγοράσουν ή τι μάθημα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο», είπε.

«Οι κύριοι κίνδυνοι αφορούν την εξάρτηση, τη μοναξιά και την κατάθλιψη που μπορεί να προκαλέσει η παρατεταμένη διαδικτυακή χρήση», είπε, προσθέτοντας ότι γνωρίζει άτομα που έχουν μοιραστεί σκοτεινές σκέψεις με chatbots, τα οποία είχαν απαντήσει με περιεχόμενο σχετικό με την αυτοκτονία και την υποβοηθούμενη ευθανασία.

«Βασικά, είναι μία χαοτική κατάσταση και νομίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς στο κατώφλι της πλήρους επίδρασης και των επιπτώσεων των chatbots τεχνητής νοημοσύνης στην ψυχική υγεία», είπε ο Ρολς.

Πηγή: in.gr
Tags: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Share6Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου: Οι «Τρεις Μεγάλοι» ορίζουν το τέλος των ναζί – Το «μαύρο αστείο» του Στάλιν που έκανε έξαλλο τον Τσώρτσιλ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου: Οι «Τρεις Μεγάλοι» ορίζουν το τέλος των ναζί – Το «μαύρο αστείο» του Στάλιν που έκανε έξαλλο τον Τσώρτσιλ

28.11.2025
432
Χάκαραν το Gmail: Τεράστια διαρροή 183 εκατ. κωδικών πρόσβασης – Τι να κάνετε για να «σώσετε» τους λογαριασμούς σας
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χάκαραν το Gmail: Τεράστια διαρροή 183 εκατ. κωδικών πρόσβασης – Τι να κάνετε για να «σώσετε» τους λογαριασμούς σας

27.10.2025
909
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «Μίνι Εποχή των Παγετώνων» στην Ευρώπη λόγω κλιματικής αλλαγής

07.10.2025
663
Επόμενο
Κως: Στο ΚΥΤ Πυλίου ο Υπ. Μετανάστευσης Θ. Πλεύρης -Στόχος οι επιστροφές μεταναστών και η μείωση των ροών

Κως: Στο ΚΥΤ Πυλίου ο Υπ. Μετανάστευσης Θ. Πλεύρης -Στόχος οι επιστροφές μεταναστών και η μείωση των ροών

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο

    01.12.2011
    Έντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο Πριν 14 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Προέκυψε μείζον θέμα στο Δ.Σ. Λέρου με την επιστολή σύστασης νέας Δημοτικής Παράταξης!

    01.12.2012
    Προέκυψε μείζον θέμα στο Δ.Σ. Λέρου με την επιστολή σύστασης νέας Δημοτικής Παράταξης! Πριν 13 χρόνια 6.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Παρουσίαση CD με τα “Πρωτοχρονιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα Λέρου”

    01.12.2013
    ΛΕΡΟΣ: Παρουσίαση CD με τα “Πρωτοχρονιάτικα Παραδοσιακά Κάλαντα Λέρου” Πριν 12 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Σημαντική ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό ΕΜΠΟΛΑ

    01.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Σημαντική ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό ΕΜΠΟΛΑ Πριν 11 χρόνια 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ενημέρωση για το Κέντρο υποδοχής μεταναστών στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου

    01.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ενημέρωση για το Κέντρο υποδοχής μεταναστών στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πριν 10 χρόνια 1.9K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση…

    28.11.2025
    Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος 2.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σε κόκκινο συναγερμό για τη λειψυδρία Πάτμος και Λέρος

    26.11.2025
    Σε κόκκινο συναγερμό για τη λειψυδρία Πάτμος και Λέρος 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 49χρονου για διατάραξη

    25.11.2025
    Λέρος: Σύλληψη 49χρονου για διατάραξη 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σημαντική στήριξη προς το Νοσοκομείο Λέρου προσέφεραν οι Αφοί Ασβεστά

    24.11.2025
    Λέρος: Σημαντική στήριξη προς το Νοσοκομείο Λέρου προσέφεραν οι Αφοί Ασβεστά 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    28.11.2025
    Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    94 shares
    Share 49 Tweet 19
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
Navarone-ad
Currently Playing

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Featured
Λέρος: Στον τηλεοπτικό σταθμό Star το ρεπορτάζ του Leros News για το θέμα της λειψυδρίας

Λέρος: Στον τηλεοπτικό σταθμό Star το ρεπορτάζ του Leros News για το θέμα της λειψυδρίας

Featured
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί – Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
  • Στα δικαστήρια για τις πολεοδομίες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος
  • Λειψοί: Δύο διακομιδές ασθενών σε Λέρο και Κάλυμνο
  • Μάνος Κόνσολας: «Τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια πρέπει να συνδεθούν με τον μεγάλο στόχο της περιφερειακής ανάπτυξης»

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.