ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Ο Nikos Ignatidis σχολίασε: Η Λέρος μας χρειάζεται τέτοιους φίλους!!
    07.10.2025
kiporama-leros
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δήμος Λέρου: Νέα ανακοίνωση διακοπής ρεύματος 9-10 Οκτωβρίου – Δείτε περιοχές
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
18 °c
Agia Marina
20 ° Πε
20 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Λέρος: Έκθεση αφιερωμένη στην άτυπη τέχνη του Giovanni D’Alessandro

Λέρος: Έκθεση αφιερωμένη στην άτυπη τέχνη του Giovanni D’Alessandro

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 30 Αυγούστου 2025 και ώρα 19:00, στο αίθριο του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου

Leros News Leros News
28 Αυγούστου 2025
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Λέρος: Έκθεση αφιερωμένη στην άτυπη τέχνη του Giovanni D’Alessandro
22
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
695
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Γεννηθήτω φῶς! καὶ ἐγένετο φῶς ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΓΕΝΕΣΗ – Μονοτυπίες του Giovanni D’Alessandro

  • Η έκθεση:

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Σωματείου AIAL Λέρου και με την υποστήριξη της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Παλέρμο, εγκαινιάζεται στη Λέρο το Σάββατο 30 Αυγούστου 2025 και ώρα 19:00, στο αίθριο του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου, η περιοδεία στην Ελλάδα και στη Σικελία μίας έκθεσης αφιερωμένης στην άτυπη τέχνη του Giovanni D’Alessandro.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της FSC Group Αθηνών και του Château Nico Lazaridi της Δράμας και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Περιφέρειας Σικελίας και του Δήμου Παλέρμο, θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 19:00 έως τις 22:00 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, για να συνεχίσει την πορεία της σε 12 εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

15.10.2025
1.3k
Λέρος: Ανακοίνωση – Πρόσκληση χορήγησης υποτροφιών από την Εφορεία Σχολών Λέρου

Λιμεναρχείο Λέρου: Ενεργοποίηση περιοχών για αεροναυτικές ασκήσεις

15.10.2025
1k

Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν επιλεγεί από την επιμελήτρια της έκθεσης, κα Luisa Maria Leto, ακολουθώντας έναν θεματικό άξονα εμπνευσμένο από τη Γένεση, η οποία αναδιατυπώνεται σε άτυπη εικαστική γλώσσα.

Οι τριάντα μονοτυπίες που εκτίθενται συνθέτουν μία ενιαία εικαστική διαδρομή, μέσα από την πρόσφατη δημιουργική παραγωγή του Καλλιτέχνη, με χαρακτηριστική αρμονία γραμμών και χρωμάτων. Η παραγωγή αυτή, που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, έχει υλοποιηθεί κυρίως με τη συγκεκριμένη γραφική τεχνική.

Η τεχνική της μονοτυπίας ανάγεται στον 17ο αιώνα, αλλά αναδείχθηκε εκ νέου και βρήκε ευρεία χρήση κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Η μονοτυπία γεννιέται, εξ ορισμού ως μοναδικό αντίτυπο, ως απλοποίηση της αρχής της ξυλογραφίας: μετά την ομοιόμορφη επάλειψη με ρολό του μελανιού σε μία επίπεδη και σκληρή επιφάνεια, η μήτρα επεξεργάζεται «με αφαίρεση», αφήνοντας το μελάνι στις περιοχές που θα μεταφερθούν με πιεστήριο στο τελικό φύλλο. Μπορεί όμως να δημιουργηθεί, κατ’ αναλογία με τη λιθογραφία, «με πρόσθεση» χρώματος στη μήτρα, και ενίοτε με την προσθήκη διαφόρων υλικών.

Το αποτέλεσμα δεν είναι αυστηρά προβλέψιμο, λόγω της πίεσης που ασκείται στο μελάνι, ενώ η τελική εκτύπωση μπορεί να επεξεργαστεί περαιτέρω με ρετούς σε παστέλ ή υδατοχρώματα. Η μήτρα δεν είναι επαναχρησιμοποιήσιμη (εκτός από την περίπτωση ενός “ghost copy”).

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου Riccardo Mazzarino (Παλέρμο, 1957-2024), καθηγητή Γραφικών Τεχνών – Τεχνικής χαρακτικής και λιθογραφίας στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Παλέρμο, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

  • Ο καλλιτέχνης:

Γεννήθηκε στο Παλέρμο το 1958, αποφοίτησε από το Καλλιτεχνικό Λύκειο και η εκπαίδευση του ολοκληρώθηκε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Παλέρμο.

Αρχίζει νεότατος μια έντονη δραστηριότητα εκθέτοντας σε όλη την Ευρώπη. Η καλλιτεχνική του έκφραση τείνει προς την αφηρημένη τέχνη επηρεασμένος από την εξέλιξη της πρωτοπορίας που αναπτύσσεται τις δεκαετίες μεταξύ ’70-’90.

Από το 1993 είναι κάτοχος της έδρας Τεχνική της Χαρακτικής του τμήματος Γραφικών Τεχνών της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Παλέρμο.

Ήδη από τα μέσα του ’70 συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη και την Αμερική με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, εκ των οποίων η έκθεση ‘Λάστρα και καλέμι: ανάγλυφα ταξίδια’ που περιόδευσε στην Ελλάδα από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο 2011.

  • Κριτικές γνώμες:

Κοιτάζω τα χαρακτικά που μου έφερε ο Giovanni D’Alessandro, […] παρατηρώ ένα νευρικό σημάδι, σχεδόν στο ύφος του Wols που τα χαρακτηρίζει, παρακινώντας τον παρατηρητή να ακολουθήσει την αλληλοδιαπλοκή των σημείων, την διασταύρωση των γραμμών, που μας προτείνουν τοπία, στιγμές και αισθήματα. Ένας συνεχής δυναμισμός τα στηρίζει, επομένως ο Giovanni D’Alessandro αποδεικνύεται αυθεντικός χαράκτης και κύριος των εκφραστικών μέσων.

Tino Signorini, 2011 [Ιδιωτική αλληλογραφία]

Ο Giovanni D’Alessandro είναι ένας δάσκαλος στην τέχνη της χαρακτικής, ικανός να μετατρέψει την παράδοση σε καινοτομία και να διηγηθεί διαχρονικές ιστορίες μέσα από σημάδια και αντιθέσεις, φώτα και σκιές, συνδυάζοντας την αυστηρότητα με την εφεύρεση. Τα έργα του βρίσκονται σε ένα μοναδικό χώρο, όπου η τεχνική αρτιότητα συναντά μια βαθιά καλλιτεχνική ευαισθησία, δίνοντας ζωή σε δημιουργίες που μιλούν στο παρόν, ενώ βυθίζουν τις ρίζες τους στον κλασικισμό.

Umberto De Paola, Διευθυντής Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Παλέρμο

Ο Giovanni D’Alessandro, πιστός μαθητής ενός τέτοιου Δασκάλου, με το ένα μάτι στη φύση και το άλλο στην παλέτα, εκφράζεται με σχήματα και χρώματα εμπνευσμένα από την ενέργεια που παράγεται από το χάος στην στιγμή της δημιουργίας του σύμπαντος μέχρι την τελική ισορροπία, τη λεπτή ρύθμιση της τάξης και της κίνησης του κόσμου, ηρεμία που αποκτάται μαζί με τη βεβαιότητα του απαραβίαστου της σκηνοθεσίας του Μεγάλου Εφευρέτη.

Luisa Maria Leto, 2024 [πρόλογος]

Οι γραφικο-ζωγραφικές του ποιότητες οικοδομούν με μεγάλη δεξιοτεχνία έναν χώρο που αποδίδει αναλογία στο χαρτί εκτύπωσης και στο επιλεγμένο υπόστρωμα· εκφράζονται μέσα από την τεχνική του μονοτύπου, συμβάλλοντας στη δημιουργία ποικίλων αρχιτεκτονικών σχημάτων και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα στη σύνθεση έναν ρυθμό ύφους που αιωρείται ανάμεσα στις «φαινομενικά» αυστηρές μορφές και σε εκείνες σχεδόν παραδοσιακές, οι οποίες αντλούν από τα χρώματα και τις φόρμες της παράδοσης της αφηρημένης ζωγραφικής του 20ού αιώνα.

Roberta Priori, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής και Διδακτικής της Τέχνης

Η καλλιτεχνική του έκφραση είναι μοντέρνα μεταδίδοντας μια διαχρονική και λεπτή γοητεία, είναι “εκρήξεις” εντυπωσιακές με γεύση άλλης εποχής, μια σύγχρονη ταινία που διατηρεί άθικτη όλη την “μαγεία” του παρελθόντος και της μνήμης. Είναι μια αφήγηση αδιάκοπη και ατέρμονη, μια αφήγηση με μοναδικό και προσωπικό αλφάβητο, με μία πρωτόγνωρη καλλι-γραφική μελωδία.

Giacomo Cuttone, Spiragli A.5° N.3-4, 2024

Tags: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Share9Tweet5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Πρόσκληση στην ετήσια παράσταση της σχολής χορού “TINY DANCER”

14.10.2025
1.1k
Πρόσκληση: “Δείπνο Τιμής και Μνήμης” από την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Λέρου
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Πρόσκληση: “Δείπνο Τιμής και Μνήμης” από την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Λέρου

10.10.2025
1.2k
Αφιέρωμα στον Λεριο ποιητή Δημήτρη Τσαλουμά
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Αφιέρωμα στον Λεριο ποιητή Δημήτρη Τσαλουμά

29.09.2025
780
Επόμενο
Ευχαριστήριο της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στον Περιφερειάρχη

Ευχαριστήριο της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στον Περιφερειάρχη

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Αντί σχολίων

    15.10.2011
    Αντί σχολίων Πριν 14 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ζούγκλα οι δρόμοι στη Λέρο – Σοκαρισμένη η Λεριακή κοινωνία! Τι καταγγέλλουν οι…

    15.10.2012
    Ζούγκλα οι δρόμοι στη Λέρο – Σοκαρισμένη η Λεριακή κοινωνία! Τι καταγγέλλουν οι πολίτες Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Επίσκεψη του ΣΔΟΕ στη Λέρο

    15.10.2013
    Επίσκεψη του ΣΔΟΕ στη Λέρο Πριν 12 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Υπό κατάληψη το ΕΠΑΛ Λέρου

    15.10.2014
    Υπό κατάληψη το ΕΠΑΛ Λέρου Πριν 11 χρόνια 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Συνελήφθη 52χρονος για καλλιέργεια-κατοχή κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή

    15.10.2015
    ΛΕΡΟΣ: Συνελήφθη 52χρονος για καλλιέργεια-κατοχή κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή Πριν 10 χρόνια 1.6K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του…

    11.10.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου» 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το…

    10.10.2025
    Λέρος: Σημαντική εξέλιξη για τον Ξηρόκαμπο – Ανακοινώσεις από τον Δήμαρχο Λέρου το μεσημέρι του Σαββάτου 1.8K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή!

    11.10.2025
    Θεοδόσης Μαχαίρας: “Τρέλανε” κόσμο – Μαγική εμφάνιση και νίκη πρωτιάς για τον Ηρακλή! 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου 30-31 Οκτωβρίου

    10.10.2025
    Στη Λέρο θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου 30-31 Οκτωβρίου 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Δήμος Λέρου: Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος 13 έως 15 Οκτωβρίου – Δείτε περιοχές

    12.10.2025
    Δήμος Λέρου: Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος 13 έως 15 Οκτωβρίου – Δείτε περιοχές 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    62 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων από την Δημοτική Επιτροπή

    42 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Λέρος: Σε ποιους οικισμούς καταργείται ο ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

    83 shares
    Share 34 Tweet 21
  • «SOS για την υπογεννητικότητα» σε Λέρο και Κάλυμνο – Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου στον ΠτΔ

    43 shares
    Share 18 Tweet 11
Navarone-ad
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
---
Σε ζωντανή μετάδοση μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης, ανακοινώνοντας σημαντική εξέλιξη σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής του Ξηροκάμπου, που συνδέεται με τη λειτουργία της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου (Hotspot).

Ο κ. Κωττάκης παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα της πύλης εισόδου - εξόδου του Κέντρου, o δρόμος του οποίου βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Ξηροκάμπου, δημιουργώντας χρόνια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως δήλωσε, μετά από δίωρη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, και κατόπιν εμπεριστατωμένων προτάσεων του Δήμου Λέρου, δόθηκε το “πράσινο φως” για τη μεταφορά της πύλης σε νέα θέση, στη δυτική πλευρά της Δομής, μέσω των Λεπιδών, με στόχο να αποσυμφορηθεί πλήρως ο Ξηρόκαμπος.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Λέρο. Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους του Ξηροκάμπου, βρίσκεται πλέον σε τροχιά οριστικής λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Κωττάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνο Πλεύρη, καθώς και προς τον Γενικό Γραμματέα Δημήτριο Γλυμή.

Θέση για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις των Ενώσεων Εργαζομένων και Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παρευρεθεί, αν και στηρίζει το δικαίωμα των εργαζομένων στη διεκδίκηση.

«Οι συγκεντρώσεις είναι ένα χρήσιμο εργαλείο πίεσης, όμως ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να είμαι παρών σε εκδηλώσεις που αποκτούν κομματική χροιά. Σε τέτοιες παγίδες δεν πρόκειται να πέσω», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Κωττάκης σηματοδοτεί μια καθοριστική εξέλιξη για την καθημερινότητα των κατοίκων του Ξηροκάμπου, ενώ παράλληλα κρατά σαφείς αποστάσεις από κομματικές αντιπαραθέσεις, δίνοντας έμφαση στον θεσμικό του ρόλο και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου.
  • Λέρος: Κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο – Κάλεσμα της Ένωσης Εργαζομένων
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ο Δήμαρχος τιμά τον Αντώνη Παπαδημητρίου – “Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας”
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
  • Port Authority of Leros: Activation of Areas for Aeronautical and Naval Exercises
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Ενεργοποίηση περιοχών για αεροναυτικές ασκήσεις
  • Παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τα κενά στα Πρωτοδικεία Ρόδου και Κω

Νεότερα Video

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

2.2k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
11 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

Λέρος: Η συνέντευξη του Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στο Radio Kosmos 93.8

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
2 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.