ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
kiporama-leros

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
21 °c
Agia Marina
21 ° Σα
19 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΙΕΘΝΗ » Ο εναγκαλισμός Τουρκίας – Λιβύης, το μνημόνιο συνεργασίας και το ευρωπαϊκό μέτωπο

Ο εναγκαλισμός Τουρκίας – Λιβύης, το μνημόνιο συνεργασίας και το ευρωπαϊκό μέτωπο

Leros News Leros News
27 Ιουνίου 2025
- ΔΙΕΘΝΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
Ο εναγκαλισμός Τουρκίας – Λιβύης, το μνημόνιο συνεργασίας και το ευρωπαϊκό μέτωπο
61
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
2k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η Αθήνα έχει ήδη δρομολογήσει γραμμές αντίδρασης ως ανάχωμα στα σχέδια Τουρκίας – Λιβύης με τα οποία επιχειρούν να «νομιμοποιήσουν» το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της Λιβύης τονίζοντας πώς στην Λιβύη τέμνονται προτεραιότητες εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η συμφωνία Άγκυρας -Τρίπολης είναι άκυρη και «δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη».

Η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το έκνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο έχει δηλωθεί με σαφήνεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019 και παραμένει αμετάβλητη.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Λέρου: Κλειστός ο παράδρομος στην περιοχή ΠΙΚΠΑ

Λέρος: Το πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων (2025)

20.11.2025
282
Συνάντηση Γιάννη Παππά με τον Υπουργό ΠΕΝ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές στα Δωδεκάνησα

Συνάντηση Γιάννη Παππά με τον Υπουργό ΠΕΝ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές στα Δωδεκάνησα

20.11.2025
256

Ειδικότερα, στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζεται πώς «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης Τουρκίας – Λιβύης για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας Δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη».

Αναφορικά με τα όσα συμπεριελήφθησαν στα συμπεράσματα της συνόδου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «ειναι θετικό ότι επαναλήφθηκε, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδος, το παλαιο λεκτικό, το οποίο το χαρακτηρίζει ανυπόστατο και παράνομο «για να στείλουμε ξεκάθαρα ένα μήνυμα προς την Λιβύη, ότι δεν αποδεχόμαστε, όχι ως Ελλάδα, ως Ευρώπη, κανένα τέτοιο τετελεσμένο».

Η ευρωπαϊκή θέση είναι πως «πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα».

Επιπρόσθετα, η επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, δεν συμμορφώνεται με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη, αποτελεί σε πολιτικό επίπεδο μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Η κίνηση της Αθήνας σε επιχειρησιακό επίπεδο

Την αποστολή δύο φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού και ενός υποστηρικτικού πλοίου έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης , έχει αποφασίσει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών από την αφρικανική χώρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε άμεσα να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν να ανταποκρίνεται άμεσα.

Ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος μαζί με Υπουργούς από την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Μάλτα θα βρεθούν στην ανατολική και στη δυτική Λιβύη στις αρχές Ιουλίου, έτσι ώστε να στείλουν «το μήνυμα στις λιβυκές αρχές ότι αυτή η πρακτική δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεχτή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με τις αναχωρήσεις από τη Λιβύη να αντιπροσωπεύουν το 93% των παράνομων διελεύσεων στα σύνορα, βλέπουμε αύξηση 7% στη διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου και 173% αύξηση των αφίξεων στην Ελλάδα από την Ανατολική Λιβύη» αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Κομισιόν σε επιστολή της προ ημερών προς τους 27 ευρωπαίους ηγέτες.

Το Συμβούλιο της ΕΕ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ανανεώσει την εντολή της Ευρωπαϊκής Αποστολής Συνδρομής για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων στη Λιβύη (EUBAM Libya) για δύο ακόμη χρόνια, έως τις 30 Ιουνίου 2027. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 52 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπογραμμίζεται πώς η πολιτική αποστολή «παρέχει τεχνικές συμβουλές, διεξάγει δραστηριότητες για την ανάπτυξη επιχειρησιακής και τεχνικής ικανότητας και εκτελεί έργα, που συμπληρώνονται από εξειδικευμένη εκπαίδευση και εργαστήρια».

Η EUBAM Libya συμβάλλει στην ενίσχυση της ικανότητας των λιβυκών αρχών να διαχειρίζονται τα σύνορα της Λιβύης, να καταπολεμούν το διασυνοριακό έγκλημα -συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης διακίνησης μεταναστών- και να καταπολεμούν την τρομοκρατία. Η EUBAM Libya ξεκίνησε ως αποστολή στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) τον Μάιο του 2013.

Το νέο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας

Ο εναγκαλισμός Τουρκίας Λιβύης παίρνει σάρκα και οστά. Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν Λιβύη και Τρίπολη με αντικείμενο τις γεωλογικές έρευνες σε τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, προσθέτει ακόμη μία ψηφίδα στο μωσαϊκό των προκλήσεων. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αποτελούν κόκκινη γραμμή για την Αθήνα. Ωστόσο, ο χάρτης ο οποίος έχει δημοσιοποιηθεί από τη λιβυκή πλευρά αποδίδει τις έρευνες σε θαλάσσιες ζώνες, οι οποίες είναι νοτίως της μέσης γραμμής.

Υπενθυμίζεται πώς η Ελλάδα έχει ζητήσει από τη Λιβύη να προχωρήσουν σε οριοθέτηση ΑΟΖ, κάτι όμως που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

To ταξίδι του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην αφρικανική χώρα φαίνεται πώς κινδυνεύει να ακυρωθεί εάν συνεχιστούν οι προκλήσεις από τις δύο λιβυκές διοικήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου (NOC) της Λιβύης, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO), βάσει αυτού του Μνημονίου Συνεργασίας, θα διεξάγει εις βάθος γεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες σε τέσσερις πολλά υποσχόμενες υπεράκτιες περιοχές στα ύδατα της Λιβύης.

«Η μελέτη στοχεύει στην αξιοποίηση των υποεξερευνημένων υπεράκτιων λεκανών της Λιβύης, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά σε μελλοντικές αυξήσεις παραγωγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι συζητήσεις κατά την υπογραφή άγγιξαν επίσης την τεχνική συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και τις δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Libya Review, η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή που η Λιβύη επιδιώκει να σταθεροποιήσει και να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά από χρόνια πολιτικών και υποδομικών πισωγυρισμάτων. Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πώς η «Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) έχει εκφράσει στο παρελθόν ενδιαφέρον για την ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής και αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως στρατηγικό στήριγμα για τη μακροπρόθεσμη τουρκική εμπλοκή στον ενεργειακό τομέα της Λιβύης».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η Λιβύη έχει αναδειχθεί ως ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην Αφρική, μετά την Αίγυπτο και το Μαρόκο.

Οι τουρκικές εξαγωγές προς τη Λιβύη έφτασαν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, υπογραμμίζοντας τη δύναμη των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο εθνών.

Η ισχυρή εμπορική σχέση συνεχίστηκε και το 2025. Τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η Λιβύη εισήγαγε αγαθά αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Τουρκία.

Πέρα από τους οικονομικούς δεσμούς, η Λιβύη και η Τουρκία διατηρούν μια ενεργή εταιρική σχέση στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Τονίζει ακόμη πως «αυτή η συνεργασία βασίζεται στο μνημόνιο συμφωνίας του 2019 που υπογράφηκε μεταξύ της Κυβέρνησης στην Τρίπολη και της τουρκικής κυβέρνησης. Η συμφωνία διευκόλυνε τη συνεχιζόμενη στρατιωτική συνεργασία και την υποστήριξη της εκπαίδευσης».

Η Άγκυρα συνεχίζει να συνεργάζεται διπλωματικά και στρατηγικά τόσο με ανατολικές όσο και με δυτικές παρατάξεις, με στόχο τη διατήρηση μακροπρόθεσμης πολιτικής και οικονομικής παρουσίας στη χώρα, προσθέτει το δημοσίευμα.


Πηγή: cnn.gr

Tags: ΤΟΥΡΚΙΑ
Share25Tweet15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο εναγκαλισμός Τουρκίας – Λιβύης, το μνημόνιο συνεργασίας και το ευρωπαϊκό μέτωπο
ΔΙΕΘΝΗ

«Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

05.11.2025
503
“Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται”
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η συνάντηση Ερντογάν –Τράμπ στο Λευκό Οίκο, η Διάσκεψη για τη Γάζα και οι γνωστικές μεροληψίες στην ελληνική δημόσια σφαίρα

01.11.2025
631
Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ρόδο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία: Κατέρρευσαν τρία κτίρια – Έγινε αισθητός και σε νησιά του Αιγαίου

28.10.2025
483
Επόμενο
Ο εναγκαλισμός Τουρκίας – Λιβύης, το μνημόνιο συνεργασίας και το ευρωπαϊκό μέτωπο

Αγώνας Mountain Bike στη Λέρο 28 & 29 Ιουνίου

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του Γ.Σ.Ν Λέρου

    21.11.2011
    Σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του Γ.Σ.Ν Λέρου Πριν 14 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Διαβάστε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου σχετικά με την κατάργηση της Εφορίας…

    21.11.2012
    Διαβάστε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου σχετικά με την κατάργηση της Εφορίας – “Pesonae non gratae” οι βουλευτές… Πριν 13 χρόνια 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Στην Εισαγγελία της Κω απευθύνεται ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ

    21.11.2013
    ΛΕΡΟΣ: Στην Εισαγγελία της Κω απευθύνεται ο Σύλλογος Γονέων του ΕΠΑΛ Πριν 12 χρόνια 2.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Πάλεψε όσο μπορούσε η ΑΕΛ έναντι του Διαγόρα

    21.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Πάλεψε όσο μπορούσε η ΑΕΛ έναντι του Διαγόρα Πριν 11 χρόνια 1.9K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ανακοίνωση της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της Κυριακής

    21.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Ανακοίνωση της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της Κυριακής Πριν 10 χρόνια 1.6K

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

    18.11.2025
    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
crithonis-paradise-hotel
Currently Playing

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Featured
Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φορέας υλοποίησης του νέου Νοσοκομείου Κω
  • Λέρος: Το πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων (2025)
  • Συνάντηση Γιάννη Παππά με τον Υπουργό ΠΕΝ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές στα Δωδεκάνησα

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

816 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

958 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.